Informasjon

Ofte stilte spørsmål

Tenker du å søke på Elverum folkehøgskole? Har du allerede søkt? Kanskje du til og med har kommet inn? Da har du sikkert mange spørsmål. Har har vi prøvd å svare på de mest vanlige.

Hvordan fungerer valgfagstilbudet?

På Elverum folkehøgskole er vi veldig stolte av valgfagstilbudet vårt. Vi tilbyr hvert år mer enn 30 forskjellige valgfag, men gjør oppmerksom på at tilbudet kan variere fra år til år basert på elevenes ønsker og tilgjengelige lærerkrefter.

Du må minst ha 48 valgfagstimer hvert semester, og du kan velge så mange valgfag du vil. Eller rettere sagt: så mange du rekker og får plass til på timeplanen.

I skolepengene er det inkludert 1500,- kr pr. semester som du kan velge valgfag for. Hvert fag har en bestemt pris. Ønsker du å velge flere valgfag enn for 1500,- kr, kan du enkelt og greit betale mellomlegget til vårt kontor. Hvis du ikke bruker opp pengene får du ikke tilbakebetalt det resterende beløpet. Du står selvfølgelig fritt til å velge fag for å utnytte beløpet best mulig.

Oppdatert liste over valgfag på Elverum folkehøgskole. Intern side.

Hvordan er internatordningen?

Vi har seks internater på Elverum folkehøgskole: Hovedbygget, Nordigard, Sørigard, Solbakken, Tjønlia og Eidsvoll. Hovedsaklig består internatene av tomannsrom, enten med bad på rommet, eller felles bad og dusj som man deler med resten av internatet. Vi har også noen enkeltrom og leiligheter.

Hvis du har et spesielt ønske eller behov i forhold til romplassering er det viktig at du spesifiserer dette når du søker. Ønsker du enerom bør du begrunne dette.

Plasseringen på internatrom er i utgangspunktet tilfeldig, og vi blander både linjer, gutter og jenter på hvert internat (gutter og jenter blir ikke plassert på samme rom). Hvis du har konkrete ønsker for hvem du vil bo sammen med kan du gi beskjed i sknaden, eller ta kontakt med oss.

Send en epost til post[at]elverumfhs.no

Når er søknadsfristen?

Du kan søke om skoleplass fra 1. oktober, opptaket starter 1. februar, og vi sender ut tilbud til alle linjer er fulle. Søkere må være fylt 18 år før skolestart. Erfaringsmessig er det lurt å søke tidlig, fordi vi har mange søkere. Komplette søknader med vedlegg og attester blir vurdert først. Ved store kjønnsmessige skjevheter på de ulike linjene vil søkeres kjønn kunne bli vurdert som kriterium.

Når får jeg svar på min søknad?

Opptaket av elever starter 1. februar. Vi har hvert år svært mange søkere, og flere enn vi har plass til på de fleste linjer. For å ha større sjanse til å få plass på en bestemt linje er det lurt å søke tidlig, og ha en komplett søknad med alle relevante vedlegg.

1. februar begynner vi å sende ut svar på søknad om skoleplass. Vi sender ut tilbudet på epost. Søkere har to uker på å takke ja eller nei til plassen.

Det er ingen søknadsfrist, og opptaket fortsetter så lenge det er ledige plasser.

Hvor mye koster det å gå på Elverum folkehøgskole?

På Elverum folkehøgskole er alt inkludert i skolepengene. Turer, rom, måltider, internett, undervisningsmatriell osv. Kostnaden avhenger av hvilken linje du går/søker på. For en detaljert og oppdatert oversikt over kostnadene for de forskjellige linjene kan du besøke vår økonomiside. Elverum folkehøgskole er godkjent for stipend og lån fra Statens Lånekasse for utdanning.

Informasjon om skolepenger, stipend og pris. Intern side.

Statens Lånekasse for utdanning. Ekstern side.

Hva er praktisk arbeid og kjøkkentjeneste?

Praktisk arbeid og kjøkkentjeneste er én uke i løpet av skoleåret hvor du som elev hjelper til med matlaging, renhold og vedlikehold på skolen. Du får opplæring i de oppgavene du skal utføre, og denne uka har du ikke undervisning. Du arbeider sammen med andre elever fra din linje.

Denne typen ordninger finnes på alle folkehøgskoler. Ved å erfare hvordan det er å jobbe med kjøkken, renhold og drift på en skole får man en bedre forståelse for hva disse arbeidsoppgavene krever. Denne uka skal gi økt kunnskap og forståelse, og etterpå blir det litt lettere å sette pris på at man kommer til rene klasserom og får servert fire måltider om dagen resten av skoleåret.

Sist, men ikke minst, fører denne uka til at du blir bedre kjent med alle skolens ansatte.

Hvordan ser rommene ut?

De fleste internatene på Elverum folkehøgskule er totalrenovert de siste årene. Det er seks internater: Nordigard, Sørdigard, Solbakken, Tjønnlia, Hovedbygget og Eidsvoll.  De fleste internatrommene er dobbeltrom. Halvparten av rommene har bad – de andre deler flere felles bad på internatene.

Se bildegalleri fra internatene og skolen.

Hvilke regler har skolen for alkohol?

På Elverum folkehøgskule kan du ikke oppbevare eller drikke alkohol. Du kan heller ikke komme beruset tilbake til skolen.

I vår elevhåndbok finner du utfyllende informasjon om regler og rutiner ved skolen. Intern side.