Livet på skolen

Elverum folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole. Her får du utfolde deg, utfordre deg selv og du blir kjent med mange nye mennesker fra hele Norge – og hele verden.

Hver måned på Elverum FHS føltes som et helt år – vi gjorde så mye gøy!

Snorre Klarpås, Afrika – Bistand/Kultur

Livet på Elverum Folkehøgskole

Hvert år kommer 130 nye elever på skolen. De fleste kjenner ingen fra før, og det skaper et åpent og inkluderende miljø både på linjene, på internatene, i timer og på fritiden.

Vi som jobber her liker å jobbe med unge mennesker. Vi setter pris på positivitet, kreativitet, mangfold og lave skuldre, men samtidig de gode samtalene og livets alvor.

En folkehøgskole skal være eksamensfri. Du får ingen karakterer, men vi ønsker å bygge karaktér – personlighet, selvstendighet og engasjement. Dette kalles danning, og er hovedformålet for alle folkehøgskoler.

Takknemlig for disse fine mennesker, for denne vakre skolen, alle erfaringer og minner, turer og samtaler. Takknemlig for dette uforglemmelige året!

Finja Koe, Norwegian – Culture/Adventure, 2018/2019

Internat

Hvordan er internatene på Elverum folkehøgskole? Hvordan ser det ut på skolen, i klasserommene og på området? Hvilke verksteder og fasiliteter finnes? Alt dette får du svar på her.

Mer enn 35 forskjellige valg­fag du kan velge mel­lom.

Folkehøgskolen blir ofte omtalt som et «minisamfunn». Man bor tett på hverandre og blir svært godt kjent og tett knyttet.

Mat er viktig, og vi er opptatt av å gi deg god og variert mat.