Livet på skolen

Elverum folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole. Her får du utfolde deg, utfordre deg selv og du blir kjent med mange nye mennesker fra hele Norge – og hele verden.

Jeg har aldri kjent på en slik følelse av tilhørighet, som det jeg gjør her. Følelsen av å bli sett er veldig ofte til stede.

– Mina Vaaden

Hver måned på Elverum FHS føltes som et helt år – vi gjorde så mye gøy!

– Snorre Klarpås

Folkehøgskole funker nesten som et busstopp. Man får et år til å vente, tenke og finne ut hvilken buss man vil ta videre.

– Olav Isak Utgaard

I love Elverum FHS. I have learned so much about Norway, and also about myself. The teachers are lovely and all the activities are exciting. I will never forget this year.

– Camilla Scotolati

Livet på Elverum Folkehøgskole

Hvert år kommer ca 100 elever til skolen. De fleste kjenner ingen fra før, og det skaper et åpent og inkluderende miljø både på linjene, på internatene, i timer og på fritiden.

Vi som jobber her liker å jobbe med unge mennesker. Vi setter pris på positivitet, kreativitet, mangfold og lave skuldre, men samtidig de gode samtalene og livets alvor.

En folkehøgskole skal være eksamensfri. Du får ingen karakterer, men vi ønsker å bygge karaktér – personlighet, selvstendighet og engasjement. Dette kalles danning, og er hovedformålet for alle folkehøgskoler.

Takknemlig for disse fine mennesker, for denne vakre skolen, alle erfaringer og minner, turer og samtaler. Takknemlig for dette uforglemmelige året!

– Finja Köenig

Internat

Hvordan er internatene på Elverum folkehøgskole? Hvordan ser det ut på skolen, i klasserommene og på området? Hvilke verksteder og fasiliteter finnes? Alt dette får du svar på her.

Mer enn 35 forskjellige valg­fag du kan velge mel­lom.

Folkehøgskolen blir ofte omtalt som et «minisamfunn». Man bor tett på hverandre og blir svært godt kjent og tett knyttet.

Mat er viktig, og vi er opptatt av å gi deg god og variert mat.