Ofte stilte spørsmål

Vi gir deg svar på de vanligste spørsmålene mange har om Elverum folkehøgskole.

 • På Musikk – Band/Vokal er det en forutsetning at du kan spille et instrument (vokal er å regne som et instrument) eller jobber med musikkproduksjon digitalt.  
 • På Snowboard/Freeski er grunnleggende ferdigheter en fordel.
 • Håndballinja passer for deg som er aktiv håndballspiller på 1., 2. eller 3. divisjons seniornivå. Eller er aktiv U-20 (19/18) seriespiller og har erfaring fra Bring- (16) eller Lerøy-seriespill (18).
 • På de øvrige linjene er ingen forhåndskunnskaper/ferdigheter påkrevet.

Elverum FHS har 18 års nedre aldersgrense. Da elevene er 18 år eller eldre medfører dette at skolen har taushetsplikt. Dette gjelder også med tanke på foreldre. Dersom informasjon skal gis ut må skolen løses fra taushetsplikten fra eleven.

Opptaket av elever starter 1. februar. Vi sender ut tilbudet på epost. Søkere har to uker på å takke ja eller nei til plassen. Vi har hvert år svært mange søkere, og flere enn vi har plass til på de fleste linjer. For å ha større sjanse til å få plass på en bestemt linje er det lurt å søke tidlig, og ha en komplett søknad med alle relevante vedlegg.

Du kan søke om skoleplass fra 1. oktober, opptaket starter 1. februar, og vi sender ut tilbud fortløpende til alle linjer er fulle. Det er ingen søknadsfrist, og opptaket fortsetter så lenge det er ledige plasser.

 • Ja, du får vitnemål.
 • Ja, du får to tilleggspoeng for folkehøgskoleåret. Men for å få poengene kan du ikke ha mer enn 10 prosent fravær.

Det kommer helt an på ditt eget forbruk. Forsøk å sette opp ditt eget forbruk i dag av hygiene/toalettsaker, mobilabbonement, snacks, tobakksvarer etc, så vil du trolig finne et noenlunde riktig svar.

 • JA, skolen er godkjent av Statens Lånekasse for utdanning, så du kan få fullt lån og stipend. For skoleåret 2020/2021 kan du få utbetalt inntil kr. 112  290 fra lånekassen. 60% av denne summen er lån, mens 40% er lån som blir kan bli omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøgskole. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha 10% eller mer fravær.
 • Du kan få støtte fra Lånekassen i inntil 8 år.
 • Du trenger ingen vedlegg for å søke om lån og stipend fra Lånekassen, – men husk å søke så tidlig som mulig!
 • Lånekassen behandler søknaden din så snart den er sendt inn, men utbetalingen starter ikke før du har møtt opp på skolen.
 • Lån og stipend skal brukes til betaling av skoleåret. Dersom du velger å slutte på skolen i løpet av skoleåret, må du betale for seks uker etter den datoen du sa opp skoleplassen. Dette er en felles ordning for alle folkehøgskoler.
 • Vi minner om at fullt lån og stipend fra Lånekassen ikke dekker alle skolepengene. I tabellen under ser du hvor mye du må betale av egne midler på de forskjellige linjene, med bad på rommet eller på gangen.
LinjeRomtypePris utover lån/stipend
Afrika – Bistand/SafariBad på gang25 370,-
Bad på rom32 210,-
Backpacker/EkstremsportBad på gang22 110,-
Bad på rom28 950,-
Foto/OpplevelserBad på gang13 510,-
Bad på rom20 350,-
FriluftslivBad på gang10 310,-
Bad på rom17 150,-
HåndballBad på gang10 310,-
Bad på rom17 150,-
Kunst/OpplevelserBad på gang10 310,-
Bad på rom17 150,-
Musikk – Produksjon/FestivalBad på gang10 310,-
Bad på rom17 150,-
Norwegian – Culture/AdventureBad på gang10 310,-
Bad på rom17 150,-
Snowboard/FreeskiBad på gang16 210,-
Bad på rom23 050,-

Det er ingen tilleggsutgifter bortsett fra for elever på Afrika Bistand/Safari, for vaksinering i forkant av reise til Afrika. Det vil variere fra person til person hvilke vaksiner de ønsker, hva de har fra før, og dermed hva de må ta og hva de må betale.

I avtalen om skoleplass ligger ansvaret for punktlig betaling på deg som myndig voksen, uavhengig av om du finansierer skoleåret gjennom oppsparte midler, lån, eller penger du mottar fra eksempelvis foreldre.

Besøksadresse

Elverum folkehøgskole
Strandbygdveien 143
2409 Elverum

Postadresse

Elverum folkehøgskole
Postboks 1629
2409 Elverum

For å få tilsendt post til skolen ber du avsender bruke postadressen, og merke forsendelsen med ditt navn.

Pandemien er fortsatt et tema, men på folkehøgskole kan du være sosial!

Vi har skrevet et blogginnlegg for å svare på hvordan koronaviruset påvirker folkehøgskolelivet.

Nei, det har vi ikke. Vi har lærere som følger elevene nært, og som er godt vant til å prate med unge voksne. Dersom det oppstår behov for oppfølging utover dette henviser vi til helsevesenet, på samme måte som vi gjør dersom noen får fysiske plager.

 • Ja, elever kan få besøk av venner eller familie som ikke går på skolen.
 • For gjester gjelder alle de samme reglene som for elever.
 • Gjesten må betale for overnatting og alle måltider den spiser på skolen.
 • Overnatting må avtales med internatleder. Det er som hovedregel ikke anledning til å overnatte på elevrom.
 • Eleven er økonomisk ansvarlig for sin gjest.

På Elverum folkehøgskole er vi opptatt av å gi deg variert og god mat – om du er veganer, vegetarianer, har diett eller ikke. Vi har laget en egen side med eksempel på ukesmeny og mye mer her:

Nei, skolen holder stengt i alle ferier.

 • Høstferie: 2.oktober kl. 15.00 – 12.oktober kl. 07.00
 • Juleferie: 17. desember kl. 12.00 – 6.januar kl. 07.00
 • Vinterferie 26.februar kl. 15.00 – 8. mars kl. 07.00
 • Påskeferie 26.mars kl. 15.00 – 7. april kl. 07.00

 • Lørdager er normalt skoledag. Skoleåret er komprimert slik at det varer fra 23.8.2020 til 13.5.2021. 
 • Søndager er normalt fri, men i temaukene er det skole også på søndag. Enkelte andre unntak kan også forekomme.
 • Obligatorisk oppmøte er som regel ferdig 13.00 på lørdager, og du kan disponere resten av helgen slik du ønsker. Merk at det ofte er sosiale arrangementer på skolen i helgene, som du anbefales å delta på.
 • Ja, man kan få permisjon. Man sender søknad om permisjon til inspektør som behandler denne ut fra gjeldende fraværsreglement. Man kan eksempelvis få permisjon med gyldig fravær for å reise på feiring av bursdag ved runde år i nær familie, bryllup, lege-, spesialist- eller tannlegetime. Slik fravær fremkommer på vitnemål, men gir anledning til å reise.
 • Dersom man har arbeid som tillitsvalgt, skal gjøre politisk arbeid, hjelpearbeid, lovpålagte møter, representasjon i arrangement på nasjonalt eller internasjonalt nivå f.eks innen idrett eller kultur vil man få permisjon etter søknad til inspektør. Slik fravær fremkommer ikke på vitnemål.

I Norge finnes det kristne og frilynte folkehøgskoler. Elverum FHS er frilynt, og er ikke knyttet til noen religiøs organisasjon.

På Elverum folkehøgskole skal elevene oppleve at de blir sett og har verdi uavhengig av religion, legning, kjønn, kultur, politisk oppfatning, bakgrunn eller funksjonsnedsettelse.

Du kan lese alle skolens regler i vår elevhåndbok.