Ofte stilte spørsmål

Vi gir deg svar på de vanligste spørsmålene mange har om Elverum folkehøgskole.

 • På Musikk – Band/Vokal er det en forutsetning at du kan spille et instrument (vokal er å regne som et instrument) eller jobber med musikkproduksjon digitalt.  
 • På Snowboard/Freeski er grunnleggende ferdigheter en fordel.
 • Håndballinja passer for deg som er aktiv håndballspiller på 1., 2. eller 3. divisjons seniornivå. Eller er aktiv U-20 (19/18) seriespiller og har erfaring fra Bring- (16) eller Lerøy-seriespill (18).
 • På de øvrige linjene er ingen forhåndskunnskaper/ferdigheter påkrevet.

Elverum FHS har 18 års nedre aldersgrense. Da elevene er 18 år eller eldre medfører dette at skolen har taushetsplikt. Dette gjelder også med tanke på foreldre. Dersom informasjon skal gis ut må skolen løses fra taushetsplikten fra eleven.

Opptaket av elever starter 1. februar. Vi sender ut tilbudet på epost. Søkere har ti dager på å takke ja eller nei til plassen. Vi har hvert år svært mange søkere, og flere enn vi har plass til på de fleste linjer. For å ha større sjanse til å få plass på en bestemt linje er det lurt å søke tidlig, og ha en komplett søknad med alle relevante vedlegg.

Du kan søke om skoleplass fra 1. oktober, opptaket starter 1. februar, og vi sender ut tilbud fortløpende til alle linjer er fulle. Det er ingen søknadsfrist, og opptaket fortsetter så lenge det er ledige plasser.

 • Ja, du får vitnemål.
 • Ja, du får to tilleggspoeng for folkehøgskoleåret. Men for å få poengene kan du ikke ha mer enn 10 prosent fravær.

Det kommer helt an på ditt eget forbruk.

Du kan f. eks. gå inn i nettbanken din og se hvor mye penger du har brukt i snitt de siste månedene på hygiene/toalettsaker, mobilabonnement, snacks, klær osv. Det er et godt utgangspunkt for å vite hvor mye det er sannsynlig at du vil bruke på folkehøgskolen.

Merk at skolen serverer fire måltider hver dag (tre på søndag). Det er wi-fi på skoleområdet og strøm er inkludert i skolepengene. På studietur er overnatting, mat og program inkludert.

JA, skolen er godkjent av Statens Lånekasse for utdanning, så du kan få fullt lån og stipend.

Det er ingen tilleggsutgifter bortsett fra for elever på Afrika Bistand/Kultur, for vaksinering i forkant av reise til Afrika.

Kostnaden vil variere fra person til person basert på hvilke vaksiner en ønsker å ta, og hvilke vaksiner man allerede har.

Hvor mye det koster å gå på Elverum folkehøgskole avhenger av hvilken linje du velger, og om du har rom med eller uten bad.

Besøksadresse

Elverum folkehøgskole
Strandbygdveien 143
2409 Elverum

Postadresse

Elverum folkehøgskole
Postboks 1629
2409 Elverum

For å få tilsendt post til skolen ber du avsender bruke postadressen, og merke forsendelsen med ditt navn.

Du kan lese alle skolens regler i vår elevhåndbok.

Alle elever er med på praktisk arbeid, normalt en uke av skoleåret. Her får eleven innføring i noe matlaging, vask, renhold og vaktmestertjenester. Dette er en del av læringsprogrammet.

Eleven følger denne uken ikke normal undervisningsplan. Internatleder administrerer dette i samarbeid med driftsleder, husgruppelærere og tilsynslærere.

Pandemien er fortsatt et tema, men på folkehøgskole kan du være sosial!

Vi har skrevet et blogginnlegg for å svare på hvordan koronaviruset påvirker folkehøgskolelivet.

Nei, det har vi ikke. Vi har lærere som følger elevene nært, og som er godt vant til å prate med unge voksne. Dersom det oppstår behov for oppfølging utover dette henviser vi til helsevesenet, på samme måte som vi gjør dersom noen får fysiske plager.

Les gjerne denne artikkelen hvis du er interessert i våre tanker rundt folkehøgskole og psykisk helse.

 • Ja, elever kan få besøk av venner eller familie som ikke går på skolen.
 • For gjester gjelder alle de samme reglene som for elever.
 • Gjesten må betale for overnatting og alle måltider den spiser på skolen.
 • Overnatting må avtales med internatleder. Det er som hovedregel ikke anledning til å overnatte på elevrom.
 • Eleven er økonomisk ansvarlig for sin gjest.

På Elverum folkehøgskole er vi opptatt av å gi deg variert og god mat – om du er veganer, vegetarianer, har diett eller ikke. Vi har laget en egen side med eksempel på ukesmeny og mye mer her:

Nei, skolen holder stengt i alle ferier.

 • Høstferie
 • Juleferie
 • Vinterferie
 • Påskeferie

 • Lørdager er normalt skoledag. 
 • Søndager er normalt fri, men i temaukene er det skole også på søndag. Enkelte andre unntak kan også forekomme.
 • Obligatorisk oppmøte er som regel ferdig 13.00 på lørdager, og du kan disponere resten av helgen slik du ønsker. Merk at det ofte er sosiale arrangementer på skolen i helgene, som du anbefales å delta på.
 • Ja, man kan få permisjon. Man sender søknad om permisjon til inspektør som behandler denne ut fra gjeldende fraværsreglement. Man kan eksempelvis få permisjon med gyldig fravær for å reise på feiring av bursdag ved runde år i nær familie, bryllup, lege-, spesialist- eller tannlegetime. Slik fravær fremkommer på vitnemål, men gir anledning til å reise.
 • Dersom man har arbeid som tillitsvalgt, skal gjøre politisk arbeid, hjelpearbeid, lovpålagte møter, representasjon i arrangement på nasjonalt eller internasjonalt nivå f.eks innen idrett eller kultur vil man få permisjon etter søknad til inspektør. Slik fravær fremkommer ikke på vitnemål.

I Norge finnes det kristne og frilynte folkehøgskoler. Elverum FHS er frilynt, og er ikke knyttet til noen religiøs organisasjon.

På Elverum folkehøgskole skal elevene oppleve at de blir sett og har verdi uavhengig av religion, legning, kjønn, kultur, politisk oppfatning, bakgrunn eller funksjonsnedsettelse.

Merk at kristen folkehøgskole ikke er det motsatte av frilynt. De kristne og frilynte skolene deler i stor grad verdisyn.

Gruppe mennesker prater utendørs

Har du flere spørsmål?

Hvis du ikke finner svar på spørsmålene dine må du gjerne ta kontakt med oss.