Bokstaven E som bretta papir. Illustrasjon

Informasjon

Mat, selvberging og bærekraft

Mat er viktig, og vi er opptatt av å gi deg god og variert mat gjennom folkehøgskoleåret. Samtidig er vi opptatt av miljøet. Vi jobber for å gjøre driften vår stadig mer bærekraftig, og har satt i gang mange tiltak for å forbedre oss.

Mat

Gå til: Mat Bærekraft

Variert, allergivennlig kjøkken

Alle måltider er inkludert i skolekostnaden, og det serveres fire måltider hver dag i ukedagene: frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Lørdag serveres frokost, varm lunsj og sen middag. Søndag serveres skikkelig søndagsfrokost, søndagsmiddag og kvelds, da frokosten begynner senere enn vanlig.

Frokost og kveldsmat serveres i form av en buffet med brødmat, knekkebrød, frokostblandinger, havregrøt og et godt utvalg av pålegg. I tillegg serveres kaffe, te, eple- og appelsinjuice samt lett- og skummet melk.

I matsalen står det mikrobølgeovn og brødrister til elevenes disposisjon.

Til lunsj serveres varm suppe, og ferske rundstykker. Middagene varierer mellom alt fra norsk husmannskost til taco og pizza.

Kjøkkenet har god erfaring med å tilberede allergi- og diettmat, og det lages tilpassede alternativer etter avtale.

Bærekraft og selvberging

Gå til: Mat Bærekraft

Bærekraftig skole

Skolen vår er med på et fellesprosjekt angående bærekraft og aksjonsforskning i samarbeid mellom Framtiden i våre Hender, Universitetet i Tromsø og Folkehøgskoleorganisasjonene. Samarbeidet setter fokus på bærekraftig skoledrift, miljøledelse og undervisning. Strategien i undervisningen er aksjonsforskning og læring som tar utgangspunkt i egen hverdag og interesser, med mål om å skape et mer bærekraftig samfunn.

FN definerer bærekraftig utvikling som «utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov. Det vil si at verdenssamfunnet må jobbe på tre områder samtidig for å skape bærekraftig utvikling, det samme må vi.

Grafikk over bærekraft - Elverum folkehøgskole

Bærekraftige tiltak

  • Vi har vannbåren varme
  • Fjernvarme (Oljekjeler og elektrokjeler er fjernet)
  • Energistyringsanlegg som gjør at vi kan styre temperaturen i hvert rom
  • Restaurert, etterisolert, skiftet vinduer m.m. på av mye av bygningsmassen
  • Vi er Fairtrade-skole
  • Miljøfag er et fellesfag for alle elever
  • Vi serverer økologisk mat som melk, grønnsaker og frukt
  • 8 av våre 9 linjer reiser i Norge og Europa
  • Fokus på danning gjennom personlig utvikling i et forpliktende fellesskap
  • Bærekraft er fast tema på lærermøter og personalmøter
  • Vi har kjøkkenhage og eplehage
  • Samarbeid med «Liatunet» om gårdsdrift
  • Vi setter egne poteter
  • Vi plukker blåbær, rips, bringebær, sopp, epler og tyttebær
  • Alt syltetøy er egenprodusert