Vil du gå fotolinje på folkehøgskole?

Opplev folkehøgskole og foto på linja Foto/Opplevelser. Du får utvikle deg som fotograf og lære om fototeknikk, komposisjon, Photoshop, reisefoto, studio, drone, utstilling, film, analog foto og mye mer. 

Greit å vite

Du kan være nybegynner eller erfaren fotograf

Vi jobber fra grunnleggende til avansert, med deg som utgangspunkt

Studieturer

Cold Hawaii, Røros, Lofoten og interrail fra Budapest til København.

Alle muligheter

Du får tilgang på fotostudio, mørkerom, objektiver, filmkameraer, drone og Photoshop!

Pris

140 803,-Rom med eget bad

148 942,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les om pris, lån og stipend Søk om skoleplass

Et år med folkehøgskole, foto og opplevelser

På fotolinja får du utforske mange fototeknikker. Du får tilgang på masse forskjellig utstyr, og vi jobber i studio, på location, på reise og i klasserommet. Vi tilpasser nivået til ditt utgangspunkt, men starter grunnleggende for å få med alle. 

På linja møter du andre fotointeresserte, og vi lærer mye av hverandre. Vi legger vekt på gode opplevelser og samarbeider med andre linjer på skolen.

Du får lage animasjon med Kunstlinja, filme og fotografere konsert og musikkvideo med Musikklinja, gjøre en fashion shoot med gjenbruksmote sammen med Afrikalinja, lage spillerportretter av Håndball og ta actionbilder av Snowboard/Freeski og Backpacker/Ekstremsport i Trysil.

På fotolinja trenger du et digitalt kamera (speilrefleks eller systemkamera) og en bærbar datamaskin. Du får lisens på Adobe Photoshop på din maskin hele året. Du får opplæring i flere programmer, og vi gjør alt fra grunnleggende beskjæring og fargekorrigering til avansert bildebehandling og manipulering.

Foto og film går hånd i hånd, og du får lage film fra studieturer i tillegg til prosjektene med Kunst og Musikk. I tillegg kjører vi flerkameraproduksjon på konserter og arrangementer gjennom skoleåret.

Dine beste bilder blir med på utstilling, og vi avslutter året med å lage en portfolio og showcase på nett. Denne kan du bruke for å promotere deg selv som fotograf, eller hvis du vil søke videre fotoutdanning. 

På fotolinja er det plass til alle. Manuelle innstillinger, Photoshop og Bridge er bare noe av det du lærer, og sammen skaper vi et godt miljø.

Jakob Grjotheim Hareide, tidligere elev

Undervisningen er  praktisk, med den nødvendige teorien i bunn. Vi vil at du skal fotografere mest mulig, og du får god oppfølging. 

Stikkord for året er: 

 • Kamerateknikk 
 • Bildekomposisjon 
 • Blits, lyssetting og studiofotografering 
 • Redigering og manipulering 
 • Analog foto og mørkerom 
 • Reise, reisefoto og reisefilm 
 • Street photography 
 • Natur og landskap 
 • Portrett 
 • Konsertfoto- og film 
 • Stjernefoto, star trails og nordlys 
 • Light painting 
 • Timelapse og stop motion 
 • Double exposure
 • Filmproduksjon og Davinci Resolve
 • Utstilling

Interessert i analog foto?

Sjekk vår guide til å starte eget mørkerom!

Du får utvikle deg som fotograf og person, sammen med 130 andre unge åpne mennesker. Bildene du tar gjennom året blir verdifulle minner om gode opplevelser.  

Studieturer med fotolinja 

 • Cold Hawaii og Aalborg, Danmark
 • Røros
 • Lofoten 
 • Interrail fra Budapest til København

Cold Hawaii og Aalborg, Danmark

Vi reiser til Klitmøller på vestkysten av Danmark. Den lille byen er en verdenskjent surfespot som kalles Cold Hawaii. Du får prøve å surfe, og vi fotograferer de fantastiske strendene med bunkere fra 2. verdenskrig.

Vi reiser med Backpacker/Ekstremsport-linja. Vi samarbeider om å lage reisevlog og besøker blant annet Aalborg.

Lofoten

Lofoten anses av mange som et av verdens topp ti reisemål. I mars er lyset på vei tilbake, og fargene er fantastiske. Du blir med på jakt etter nordlys og spektakulær natur, havsafari i Trollfjorden og fotografering av havørn.Vi drar på roadtrip til kjente fotospots og prøver «arctic surfing».

Røros

Vi opplever «bergstaden» Røros, kjent for gruvedrift, sjarmerende gater og tv-serier som «Hjem til jul».I Røros kommune finner man nasjonalparkene Femundsmarka og Forollhogna. Tettstedet Røros står på Unescos liste over verdens kulturarv.

Her skal vi oppleve kulturen og naturen, ta portretter og selvfølgelig få julestemning.

Interrail

Europa har «alt», og med buss og tog kan man se utrolig mye på kort tid.

Vi starter i Budapest. Byen stiller med storslåtte byggverk, monumenter og spa-bad! Og ikke minst god utsikt over det hele fra Gellert Hill og Fishermans Bastion. Byen har en viktig plass i europeisk fotohistorie, og vi ser utstillinger på Fotografiets hus – Mai Mano haza – og Robert Capa-museet. I tillegg opplever vi jazz-musikk i verdensklasse på Budapest Jazz Club.

Vi reiser sammen med Musikk – Band/Vokal-linja, og underveis spiller vi inn musikkvideo til deres egenproduserte låter.

Du blir med å planlegge hvor turen går videre fra Budapest. Vil du besøker byer som Berlin, Wien, Bratislava, Ljubljana eler Praha?

Siste stopp er København. En by som tilbyr alt man kan ønske av severdigheter og storbyliv. Du får oppleve Tivoli, Nyhavn, nattfoto, kanalbåt, flott arkitektur, alternative Cristiania, is med flødebolle og mye mer.

Unge kvinner på sykkel i København

Folkehøgskole, fotolinje og opplevelser sammen med andre unge?