Musikk – Band / Vokal

Folkehøgskole og musikk – både cover og egenkomponert – med instrument eller PC/Mac. Studioinnspilling og liveshow – på scena og bak miksepultene for lyd og lys. Studieturer til London, Wien og Budapest.

Greit å vite

Calendar

Du kan søke fra…

1. oktober

Forkunnskap

Du må kunne spille et instrument, synge eller lage musikk digitalt. 

Studietur(né)

Du reiser til London, på turné i Norge og med tog rundt i Europa.

Star

Vi jobber alltid med musikk

Skolen har tre ulike studiofasiliteter, og fullt utstyrte øvingsrom.

Pris

129 440,-Rom med eget bad

122 600,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les mer om priser Søk om skoleplass

Ett år med folkehøgskole og musikk

Du får være med i en klasse med likesinnede som deler din lidenskap for musikk. Du får spille i ulike bandsammensetninger og synge i vokalgrupper. Du får innføring i lys/lyd rigg og design, bruk av innspillingsstudio og relatert musikkteori som for eksempel komponering, arrangering og harmonilære.

Du får trening i å skrive sangtekster og sette melodi og akkorder til teksten din. Du får spille sammen med andre elever i band, både coverlåter og selvproduserte låter. Du får anledning til å lage musikk på instrumentet ditt, i våre tre studioer med Cubase og FL Studio eller på din egen PC med foretrukket DAW.

God tilgang til å drive med musikk hele døgnet. «Ord for dagen» gav alltid dagene en god start. Jeg har lært mye av foredrag, seminarer og livshistorier fra lærerne – og blitt kjent med mange fine mennesker!

Ann Emilie Knapstad, 2019/2020

Du får samarbeide med andre linjer i løpet av året. Sammen med Afrika – Bistand/Safari setter vi opp et eget julespill hvor du kan få være komponist, rigge og styre lyd/lys eller være skuespiller. Vi har også et kreativt performance art-prosjekt med Kunst/Opplevelser, og innspilling av musikkvideo med Foto/Opplevelser.

Du lever og bor i et kreativt miljø på folkehøgskolen. Her er det alltid store muligheter for deg til å utvikle deg som menneske og musikalsk, både alene og sammen med andre.

Studieturer: Musikk – Band/Vokal

  • London
  • Norgesturné
  • Tog i Europa

Høstsemesteret – London: Gode dager i London med konserter, musikaler og annet kulturliv. Du får besøke relevante musikkinstitusjoner og kjente historiske musikkrelaterte steder.

Vårsemesteret – Norgesturné: Vi forbereder en konsertproduksjon og du får oppleve turnélivet med å reise fra sted til sted, rigge opp og spille konsert med egen musikk foran ulike publikum, før du rigger ned og reiser videre.

Vårsemesteret – Tog i Europa: Tog er den beste måten å oppleve mest mulig av fantastiske Europa på tur. Vi bestemmer oss for noen storbyer vi fokuserer på og bor i underveis, og supplerer med sights, små perler og gode musikkopplevelser.

Unge kvinner øver på gitar og sang

Bli en bedre musiker!