Vil du gå musikklinje på folkehøgskole?

Du får folkehøgskole og musikk på linja Musikk – Band/Vokal. Bli en bedre musiker – solo og i band. Du gjør studioinnspillinger, liveshow, lyd og lys. Studietur til London, turné og med tog i Europa. Du får spille og jobbe på Sagtjernfestivalen i Elverum!

Greit å vite

Forkunnskap

Du må kunne spille et instrument, synge eller lage musikk digitalt. 

Studietur(né)

Du reiser til London, på turné i Norge og med tog rundt i Europa.

strekillustrasjon av lydbølger

Vi jobber alltid med musikk

Skolen har tre ulike studiofasiliteter, og fullt utstyrte øvingsrom.

Pris

137 214,-Rom med eget bad

144 903,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les om pris, lån og stipend Søk om skoleplass

Ett år med folkehøgskole og musikk

Du får være med i en klasse med likesinnede som deler din lidenskap for musikk. Du får spille i ulike bandsammensetninger og synge i vokalgrupper. Du får innføring i lys/lyd rigg og design, bruk av innspillingsstudio og relatert musikkteori som for eksempel komponering, arrangering og harmonilære.

Innleide instruktører

Vi leier i perioder inn musikere som vil gi deg undervisning på hovedinstrumentet ditt gjennom workshops i grupper og én-til-én-undervisning.

Fra idé til ferdig låt

Du får trening i å skrive sangtekster og sette melodi og akkorder til teksten din. Du får spille sammen med andre elever i band, både coverlåter og selvproduserte låter. Du får anledning til å lage musikk på instrumentet ditt, i våre tre studioer med Cubase og FL Studio eller på din egen PC med foretrukket DAW.

Spill på Sagtjernfestivalen

Du får muligheten til å komme tilbake til skolen på sommeren for en ekstra bonusuke får å være med på Sagtjernfestivalen. Her spiller du og klassen din et sett med egenprodusert musikk, bidrar med rigging av lys og lyd og alt annet som hører en festival til. Vi har ansvar for backstageområdet til artistene og får lære masse om hvordan man arrangerer og gjennomfører en festival.

God tilgang til å drive med musikk hele døgnet. «Ord for dagen» gav alltid dagene en god start. Jeg har lært mye av foredrag, seminarer og livshistorier fra lærerne – og blitt kjent med mange fine mennesker!

Ann Emilie Knapstad, tidligere elev

Linjesamarbeid

Du får samarbeide med andre linjer i løpet av året. Sammen med Afrika – Bistand/Kultur setter vi opp et eget julespill hvor du kan få være komponist, rigge og styre lyd/lys eller være skuespiller. Vi har også et kreativt performance art-prosjekt med Kunst/Opplevelser, og innspilling av musikkvideo med Foto/Opplevelser. 

Du lever og bor i et kreativt miljø på folkehøgskolen. Her er det alltid store muligheter for deg til å utvikle deg som menneske og musikalsk, både alene og sammen med andre. 

Studieturer med musikklinja

  • London
  • Norgesturné
  • Tog i Europa

Høstsemesteret – London: Gode dager i London med konserter, musikaler og annet kulturliv. Du får besøke relevante musikkinstitusjoner og kjente historiske musikkrelaterte steder. 

Vårsemesteret – Norgesturné: Vi forbereder en konsertproduksjon og du får oppleve turnélivet med å reise fra sted til sted over en periode på to uker, rigge opp og spille konsert med egen musikk foran ulike publikum, før du rigger ned og reiser videre. 

Vårsemesteret – Tog i Europa: Tog er den beste måten å oppleve mest mulig av fantastiske Europa på tur. Vi bestemmer oss for noen storbyer vi fokuserer på og bor i underveis, og supplerer med sights, små perler og gode musikkopplevelser.

Unge kvinner øver på gitar og sang

Bli en bedre musiker!