Vil du gå musikklinje på folkehøgskole?

Du får folkehøgskole og musikk på linja Musikk – Band/Vokal. Bli en bedre musiker – solo og i band. Du gjør studioinnspillinger, liveshow, lyd og lys. Studietur til London, turné og interrail i Europa. Du får spille og jobbe på Sagtjernfestivalen i Elverum!

Greit å vite

Icon

Forkunnskap

Du må kunne spille et instrument, synge eller lage musikk digitalt.

Dette lærer du på folkehøgskole

Icon

Vi jobber alltid med musikk

Skolen har tre ulike studiofasiliteter, og fullt utstyrte øvingsrom.

Studieturer

Musikalske reiser

 • Interrail – Kroatia, Slovenia, Slovakia, Østerrike, Tsjekkia, Tyskland
 • Turné
 • London
 • Budapest

Les om studieturene

Ett år med folkehøgskole og musikk

Du får være med i en klasse med likesinnede som deler din lidenskap for musikk. Du får spille i ulike bandsammensetninger og synge i vokalgrupper. Du får innføring i lys/lyd rigg og design, bruk av innspillingsstudio og relatert musikkteori som for eksempel komponering, arrangering og harmonilære.

Innleide instruktører

Vi leier i perioder inn musikere som vil gi deg undervisning på hovedinstrumentet ditt gjennom workshops i grupper og én-til-én-undervisning.

Fra idé til ferdig låt

Du får trening i å skrive sangtekster og sette melodi og akkorder til teksten din. Du får spille sammen med andre elever i band, både coverlåter og selvproduserte låter. Du får anledning til å lage musikk på instrumentet ditt, i våre tre studioer med Cubase og FL Studio eller på din egen PC med foretrukket DAW.

Spill på Sagtjernfestivalen

Du får muligheten til å komme tilbake til skolen på sommeren for en ekstra bonusuke får å være med på Sagtjernfestivalen. Her spiller du og klassen din et sett med egenprodusert musikk, bidrar med rigging av lys og lyd og alt annet som hører en festival til. Vi har ansvar for backstageområdet til artistene og får lære masse om hvordan man arrangerer og gjennomfører en festival.

Her handler det ikke bare om karakterer. Vi får lære det som er viktig for oss, vi lærer fordi vi har lyst og fordi det er gøy.

– Jonathan Choquet

Aldri følt meg så hjemme i verden som jeg gjorde her. Minner og venner for livet!

– Torvald Vrålstad

Vi kunne drive med musikk hele døgnet!

– Ann Emilie Knapstad

Linjesamarbeid

Du får samarbeide med andre linjer i løpet av året. Sammen med Afrika – Bistand/Kultur setter vi opp et eget julespill hvor du kan få være komponist, rigge og styre lyd/lys eller være skuespiller. Vi har også et kreativt performance art-prosjekt med Kunst/Opplevelser, og innspilling av musikkvideo med Foto/Opplevelser. 

Du lever og bor i et kreativt miljø på folkehøgskolen. Her er det alltid store muligheter for deg til å utvikle deg som menneske og musikalsk, både alene og sammen med andre. 

Studieturer med musikklinja

 • Interrail – Kroatia, Slovenia, Slovakia, Østerrike, Tsjekkia, Tyskland
 • Turné
 • London
 • Budapest

INTERRAIL – Kroatia, Slovenia, Slovakia, Østerrike, Tsjekkia, Tyskland

Europa har «alt», og med buss og tog kan man se utrolig mye på kort tid.

Vi starter felles i Zagreb, Kroatia. Du blir med å planlegge hvor turen går videre, hva vi skal oppleve og hvor lenge. Ruta går via Ljubljana (Slovenia), Bratislava (Slovakia), Wien (Østerrike) og Praha (Tsjekkia) før vi ender opp i Berlin (Tyskland)!

På lista over opplevelser står sightseeing, gallerier, konserter og lokale attraksjoner. Musikk – Band/Vokal og Foto/Opplevelser reiser sammen og spiller inn musikkvideo underveis.

Turné, Norge

I mars har vi en musikkproduksjon klar, og tar den med på turné i Norge.

Du får oppleve turnélivet med å reise fra sted til sted, rigge opp og spille konsert med egen musikk foran ulike publikum, før du rigger ned og reiser videre. 

London, England

 • Konserter
 • Abbey Road – åstedet for Beatle-mania
 • Denmark street – en gate med bare musikksjapper
 • Omvisning på skoler med musikkfag
 • De viktigste turiststattraksjonene

Gode dager i musikkmetropolen London. Vi besøker musikerutdanningsinstitusjoner, Abbey Road, Denmark Street, Royal Albert Hall, ser konserter og musikaler og opplever London på sitt beste.

Budapest, Ungarn

Budapest har alt fra moderne glassfasader til slitne bakgater, bra kollektivtransport, monumenter, vintagebutikker og spa-bad! Du får spektakulær utsikt over det hele fra slottet «Fishermans Bastion» og kommer deg raskt rundt med metro, buss og trikk.

Foto og Musikk reiser sammen og vi henter inspirasjon fra hverandres fag. Vi ser flere utstillinger, blant annet verdens beste pressebilder på World Press Photo og opplever jazz-musikk i verdensklasse på Budapest Jazz Club.

I tillegg er Budapest kjent for ruinpuber, og på «Szimpla Kert» er det konserter hver kveld. Rett bortenfor ligger Soos foto – en vintage fotobutikk med masse analogt utstyr.

Unge kvinner øver på gitar og sang

Bli en bedre musiker!