Vil du gå afrikalinje på folkehøgskole?

Vi kombinerer folkehøgskole og Afrika på linja Afrika – Bistand/Kultur! Kreativ og riktig bistand som nytter – rettet mot unge og eldre. Du blir en «venn i hverdagen» her hjemme, og får oppleve Afrikas utrolige kultur- og dyreliv i Kenya og Uganda – der vi driver skoler for over 800 barn. 

Greit å vite

Star

Du trenger ingen forkunnskap

Men du må ha viljen og lyst til å hjelpe andre 🙂

Opplev Afrikas mangfold

Vi drar til Uganda og Kenya

Aktiv bistand

Vi driver skole, landbruk, turistprosjekt og idrettsanlegg i Uganda, og hjelper eldre og flyktninger i Elverum.

Pris

140 803,-Rom med eget bad

148 942,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les om pris, lån og stipend Søk om skoleplass

Folkehøgskole, Afrika, bistand og kultur

Et år med det sosiale livet på folkehøgskole, mens du lærer om god bistand og tar aktiv del i både innsamling og bruk av penger. Du erfarer spennende kulturer, og lærer om en rekke afrikanske land gjennom foredrag, dokumentarer, diskusjoner og film. 

Du lærer å snakke Swahili fra vår vaktmester, blir med å lage afrikansk mat, arrangerer bistandsløp for skoler i Elverum og lager julespill for barnehager og familier.

Temauker, artige lærere, et eventyr i Afrika og kvelder i peisestua med gode venner, gjorde dette til et helt uforglemmelig skoleår!

Snorre Klarpås, 2019/2020

Bistandsprosjekter

Elverum folkehøgskole har siden tidlig på 2000-tallet drevet et skoleprosjekt i Kasese, Uganda. Prosjektet gir i dag skoletilbud til over 800 barn, og omfatter også et idrettsanlegg og et jordbruksanlegg.

I tillegg har vi støttet mindre prosjekter i Namibia, og i Bwera, Uganda.

Du blir med på å samle inn midler til prosjektene på mange kreative måter

 • Pant
 • Bistandsløpet «Aktiv for andre»
 • Foredrag
 • Bistandsmaraton
 • Kafédrift
 • Julespill
 • Julegavekort

Hjemme i Elverum får du besøke ensomme eldre og hjelpe unge flyktninger i skole og barnehager. 

Les mer om våre bistandsprosjekter

Garantert et år hvor du må utenfor komfortsonen – i Afrikas slum og i møte med fremmede mennekser. 

Stu­die­tu­rer med afrikalinja

 • Oslo
 • Utøya
 • Røros og Engerdal
 • Kristiansand
 • Uganda og Kenya

Røros og Engerdal

Vi reiser på hyttetur til Engerdal med sosialt samvær, verdivalg og Quiz i fokus. På Røros får vi innsyn i Sørsamenes kultur og deres kamp for eksistens.

Kristiansand

I Kristiansand besøker vi flotte hjelpeorganisasjoner som Mercy Ships og Strømmestiftelsen, og kommer tett på de afrikanske dyra etter stengetid i Dyreparken. Du får også oppleve «Arkivet», et freds- og menneskerettighetssenter.

Oslo

Vi drar til Oslo for å besøke Roseslottet. Denne utstillingen ved Frognerseteren er en hyllest til demokratiet vårt og en påminning om andre verdenskrig i Norge. Du blir også med til Nobels fredssenter og den nye storstua til Deichmanske Bibliotek.

Utøya

På Utøya kommer du tett på historiene til ofre og overlevende etter terrorangrepet 22.juli 2011. Du får også se den flotte måten vi har tatt tilbake øya med liv, glede og demokratiske grunnverdier.

Uganda

Vi besøker bistands­pro­sjek­tet i Kasese, Uganda og drar på safari med båt og bil i Queen Elisabeth National Park. Du får møte barna og ungdommene ved skolene, og bli med inn i klasserommet. Du får jobbe ved både idrettsanlegget og jordbruksprosjekter, og oppleve turistprosjektet i Rwenzori-fjellene.

Kenya

Du får møte de lokale i slummen i Kampala og vi avslutter med en uke på paradisøya Lamu, utenfor Kenyas kyst i Det indiske hav. Der er det ingen biler – man tusenvis av esler, og en herlig «hakuna matata»-kultur.

Frister folkehøgskole og Afrika?