Vil du gå afrikalinje på folkehøgskole?

Vi kombinerer folkehøgskole og Afrika på linja Afrika – Bistand/Kultur! Kreativ og riktig bistand som nytter – rettet mot unge og eldre. Du blir en «venn i hverdagen» her hjemme, og får oppleve Afrikas utrolige kultur- og dyreliv i Kenya og Uganda – der vi driver skoler for over 800 barn. 

Greit å vite

Calendar

Du kan søke fra…

1. Oktober

Star

Du trenger ingen forkunnskap

Men du må ha viljen og lyst til å hjelpe andre 🙂

Opplev Afrikas mangfold

Vi drar til Uganda og Kenya

Aktiv bistand

Vi driver skole, landbruk, turistprosjekt og idrettsanlegg i Uganda, og hjelper eldre og flyktninger i Elverum.

Pris

139 430,-Rom med eget bad

132 210,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les mer om priser Søk om skoleplass

Folkehøgskole, Afrika, bistand og kultur

Et år med det sosiale livet på folkehøgskole, mens du lærer om god bistand og tar aktiv del i både innsamling og bruk av penger. Du erfarer spennende kulturer, og lærer om en rekke afrikanske land gjennom foredrag, dokumentarer, diskusjoner og film. 

Du lærer å snakke Swahili fra vår vaktmester, blir med å lage afrikansk mat, arrangerer bistandsløp for skoler i Elverum og lager julespill for barnehager og familier.

Temauker, artige lærere, et eventyr i Afrika og kvelder i peisestua med gode venner, gjorde dette til et helt uforglemmelig skoleår!

Snorre Klarpås, 2019/2020

Bistandsprosjekter

Elverum folkehøgskole har siden tidlig på 2000-tallet drevet et skoleprosjekt i Kasese, Uganda. Prosjektet gir i dag skoletilbud til over 800 barn, og omfatter også et idrettsanlegg og et jordbruksanlegg.

I tillegg har vi støttet mindre prosjekter i Namibia, og i Bwera, Uganda.

Du blir med på å samle inn midler til prosjektene på mange kreative måter

  • Pant
  • Bistandsløpet «Aktiv for andre»
  • Foredrag
  • Bistandsmaraton
  • Kafédrift
  • Julespill
  • Julegavekort

Hjemme i Elverum får du besøke ensomme eldre og hjelpe unge flyktninger i skole og barnehager. 

Les mer om våre bistandsprosjekter

Garantert et år hvor du må utenfor komfortsonen – i Afrikas slum og i møte med fremmede mennekser. 

Stu­die­tu­rer med afrikalinja

  • Kristiansand, Arendal, Oslo
  • Uganda
  • Kenya

September/oktober: Vi besøker bistandsorganisasjoner.

Mars: Vi besøker bistands­pro­sjek­tet i Kasese, Uganda og drar på safari med båt og bil i Queen Elisabeth National Park. Du får møte barna og ungdommene ved skolene, og bli med inn i klasserommet. Du får jobbe ved både idrettsanlegget og jordbruksprosjekter, og oppleve turistprosjektet i Rwenzori-fjellene.

Du får møte de lokale i slummen i Kampala og vi avslutter med en uke på paradisøya Lamu, utenfor Kenyas kyst i Det indiske hav. Der er det ingen biler – man tusenvis av esler, og en herlig «hakuna matata»-kultur.

Bildegalleri

Vedrørende Covid-19

På grunn av Covid-19 og stadige endringer i smittesituasjonen, er det vanskelig å si noe sikkert for det kommende skoleåret. Men vi følger alle smittevernråd og reiseråd som gis fra myndighetene. Vi planlegger for et tilnærmet normalt skoleår, og for at alle reiser kan foregå som normalt. Men vi vil utarbeide gode alternative løsninger dersom ikke dette lar seg gjennomføre. Reisemål ved studieturene kan bli lagt til andre steder (også innenlands) hvis det inntreffer naturkatastrofer eller andre utenforliggende og ekstraordinære omstendigheter som skolen ikke rår over, og som i vesentlige grad påvirker gjennomføringen av reisen. Det gis normalt ikke økonomisk kompensasjon for dette.

Frister folkehøgskole og Afrika?