Vil du gå backpackerlinje på folkehøgskole? Hva med ekstremsportlinje på folkehøgskole?

Du får folkehøgskole, backpacking og ekstremsport på linja Backpacker/Ekstremsport. Opplev surfing i Norge, Danmark og Spania, backpacking i Europa, ski og snowboard i Trysilfjellet, kiting, stisykling, juving, rafting, elvekajakk og mye mer. 

Greit å vite

Forkunnskap

–Du trenger ingen forkunnskap  
–Du må ønske å utfordre deg selv 

Fra «Cold Hawaii» til varme Spania!

Surf, ski, brett, kite og mye mer på noen av Europas beste spots!

Illustrert ikon av person i skiheis

Sesongkort i Trysil

…og railpark på skolen!

Pris

150 441,-Rom med eget bad

158 130,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les mer om priser Søk om skoleplass

Folkehøgskole, ekstremsport og backpacking

Et år med det sosiale livet på folkehøgskole, der du også får prøve flere ulike ekstremsportaktiviteter. Gjennom høsten er det fokus på ulike vannaktiviteter og på vinteren utvikler du ferdighetene dine på snø.

Surfing skjer på Jæren, i Danmark og i Spania. Ski- og snowboardkjøring skjer i Trysil og på studietur i Europa, i bortgjemte perler av skidestinasjoner. Du får opplæring i utstyr, teknikk og sikkerhet av skolens lærere og innleide profesjonelle instruktører. På linja får du utfordre deg selv med utgangspunkt i ditt nivå i de forskjellige aktivitetene. 

Gjennom backpacking får du oppleve mye på kort tid. Vi har fokus på god turplanlegging, fordi vi skal reise sik­kert, miljøvennlig og økonomisk. Plan­leg­ging og rei­ser fore­går felles og i mindre grup­per. Etter hver tur deler vi erfaringer, bilder og film for å lære til senere og ta vare på minnene.

På Elverum folkehøgskole kryr det av engasjerte lærere og venner for livet. Om jeg hadde fått lov, ville jeg vært igjen på skolen resten av livet og lært meg nye, spennende ting hver eneste dag!

Synnøve Bysveen, tidligere elev

Utstyr for backpacking og ekstremsport

Du får sesongkort i Trysilfjellet – Norges største skianlegg – som kan brukes fritt også utenfor undervisningen. Skolen har egen railpark for brett og ski, med et stort utvalg elementer for ulike nivåer. Vi produserer snø så fort kuldegradene kommer. På skoleområdet har vi også skaterampe.

Du får låne våtdrakt gjennom hele skoleåret. På skolen har vi kiteutstyr, bodyboards og slakk line. På skolen har vi videoredigeringsrom og filmutstyr.

Du trenger

 • Snowboard/ski-utstyr
 • Hjelm
 • Ryggsekk (60 liter eller mer)
 • Dagstursekk
 • Liggeunderlag
 • Sovepose
 • Gyldig pass for skoleåret + seks måneder
 • Europeisk helsetrygdekort
 • Reiseforsikring

Det er en fordel å ha med laptop til turplanlegging. Ta gjerne med skateboard, sykkel og kamera – gjerne et som tåler vær og vind. Har du klatreutstyr, truger, ryggplate eller hånleddsbeskyttere er det kjempefint å ta med.

Du får bli med på surfing, kiting, ski og brett, stisykling, klatring, topptur, elvekajakk, juving, rafting, wakeboard og mye mer. Sammen foreviger vi kunnskapen og opplevelsene.

Studieturer med backpacking- og ekstremsportlinja

 • Sjoa – Rafting
 • Jæren – Surf
 • Klitmøller – Surf
 • Camp Trysil – Ski og brett
 • Kitecamp – Femunden
 • Europa – Backpacking og ski/brett
 • Europa – Backpacking og surf

Sjoa byr på herlige raftingopplevelser. Du får grundig instruksjon av grunnleggende padle- og sikringsferdigheter, før vi tar fatt på klassiske partier som «Golfstrømmen», «Canyonen» og «Kinahullet». Elva gjør sitt beste for å kaste deg ut av flåten dersom du ikke er på vakt, eller jobber på lag med teamet ditt.

Fantastiske Jæren er kjent for sine lange sandstrender, og Borestranda er en av Norges hotteste surfedestinasjoner. Her får du god opplæring i grunnleggende surfeteknikk.

Surfetur til Cold Hawaii, Klitmøller. Danmarks vestkyst er verdenskjent for god surf. Vi bor på «Cold Hawaii» med surfeøkter hver dag. Det blir også besøk på «Bunker beach», en strand med bunkere fra 2. verdenskrig fylt med graffiti.

Camp Trysil: Ski in og ski out i Norges største skianlegg, med tilgang på badestamp, idrettshall, biljard, squash og bordtennis. Vi bruker dagene på snøen med ski og brett, og besøker FlowRider for en innendørs surfeøkt.

Kitecamp på FemundenFellestur med kiteopplæring på Norges nest største islagte innsjø. 

Backpacking i Europa – ski og brett. Vi backpacker gjennom Europa og står på ski og brett i bortgjemte perler av skidestinasjoner.

Backpacking i Europa – surf. Vi reiser gjennom Europa og ender opp på surfecamp i Spania.

Recap fra skoleåret 2021/2022 (merk at noen reisemål ble endret p.g.a. Covid)
Surfere gir hverandre knoken

Klar for å utfordre deg selv med folkehøgskole, backpacking og ekstremsport?