Vil du gå backpackerlinje på folkehøgskole? Hva med ekstremsportlinje på folkehøgskole?

Du får folkehøgskole, backpacking og ekstremsport på linja Backpacker/Ekstremsport. Opplev surfing i Norge, Danmark og Portugal, backpacking i Europa, ski og snowboard i Trysilfjellet, kiting, juving og mye mer. 

Greit å vite

Calendar

Du kan søke fra…

1. oktober

Forkunnskap

–Du trenger ingen forkunnskap  
–Du må ønske å utfordre deg selv 

Fra «Cold Hawaii» til varme Portugal!

Surfecamp, interrail og snøkledde fjell 

Star

Nærområdet som lekeplass

Trysil, Femunden og andre naturperler blir en del av hverdagen

Pris

148 480,-Rom med eget bad

141 260,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les mer om priser Søk om skoleplass

Folkehøgskole, ekstremsport og backpacking

Et år med det sosiale livet på folkehøgskole, der du også får prøve flere ulike ekstremsportaktiviteter. Gjennom høsten er det fokus på ulike vannaktiviteter og på vinteren utvikler du ferdighetene dine på snø. Surfing skjer på Jæren, i Danmark og i Portugal. Ski- og snowboardkjøring skjer i Trysil og alpene. Du får opplæring i utstyr, teknikk og sikkerhet av skolens lærere og innleide profesjonelle instruktører. På linja får du utfordre deg selv med utgangspunkt i ditt nivå i de forskjellige aktivitetene. 

Gjennom backpacking får du oppleve mye på kort tid. Vi har fokus på god turplanlegging, fordi vi skal reise sik­kert, miljøvennlig og økonomisk. Plan­leg­ging og rei­ser fore­går felles og i mindre grup­per. Etter hver tur deler vi erfaringer, bilder og film for å lære til senere og ta vare på minnene.

På Elverum folkehøgskole kryr det av engasjerte og morsomme lærere, venner for livet og så mye mer. Om jeg hadde fått lov, ville jeg vært igjen på skolen resten av livet og lært meg nye, spennende ting hver eneste dag!

Synnøve Bysveen, 2019/2020

Utstyr for backpacking og ekstremsport

Du får sesongkort i Trysilfjellet – Norges største skianlegg – som kan brukes fritt også utenfor undervisningen. Skolen har egen railpark for brett og ski, med et stort utvalg elementer for ulike nivåer. Vi produserer snø så fort kuldegradene kommer. Du får låne våtdrakt gjennom hele skoleåret. På skolen har vi kiteutstyr, indo-boards og slakk line. Vi har videoredigeringsrom og filmutstyr. 

På Backpacker/Ekstremsport får du oppleve surfing, kiting, fjellturer, skikjøring, reising og innføring i turplanlegging. Sammen foreviger vi kunnskapen og opplevelsene vi får!  

Studieturer med backpacking- og ekstremsportlinja

  • Klitmøller 
  • Skandinavia
  • Femunden
  • Interrail i Europa 
  • Spania/Portugal  

Vi starter skoleåret med et pang! Vannskiparken på Hamar i kombinasjon med aktiviteter i området.

Surfetur til Cold Hawaii, Klitmøller. Danmarks vestkyst er verdenskjent for god surf. Vi bor på «Cold Hawaii» og legger inn flere surfeøkter hver dag. Sjekk ut surfecampen her.

Interrail-tur i Skandinavia. Vi reiser i mindre grupper, der du får oppleve Skandinavias høydepunkter.  

Kitecamp på FemundenFellestur med kiteopplæring på Norges nest største islagte innsjø. 

Interrail i Europa. Vi backpacker gjennom Europa og møtes i alpene for å stå på ski eller brett.  

Spania og Portugal. Backpacking i mindre grupper som ender opp på felles surfecamp i Portugal.

Vedrørende Covid-19

På grunn av Covid-19 og stadige endringer i smittesituasjonen, er det vanskelig å si noe sikkert for det kommende skoleåret. Men vi følger alle smittevernråd og reiseråd som gis fra myndighetene. Vi planlegger for et tilnærmet normalt skoleår, og for at alle reiser kan foregå som normalt. Men vi vil utarbeide gode alternative løsninger dersom ikke dette lar seg gjennomføre. Reisemål ved studieturene kan bli lagt til andre steder (også innenlands) hvis det inntreffer naturkatastrofer eller andre utenforliggende og ekstraordinære omstendigheter som skolen ikke rår over, og som i vesentlige grad påvirker gjennomføringen av reisen. Det gis normalt ikke økonomisk kompensasjon for dette.

Surfere gir hverandre knoken

Klar for å utfordre deg selv med folkehøgskole, backpacking og ekstremsport?