Vil du gå backpackerlinje på folkehøgskole? Hva med ekstremsportlinje på folkehøgskole?

Du får folkehøgskole, backpacking og ekstremsport på linja Backpacker/Ekstremsport. Opplev surfing i Norge, Danmark og Portugal, backpacking i Norden og Europa, ski og snowboard i Trysilfjellet, kiting, stisykling, juving, rafting, brevandring og mye mer. 

Greit å vite

Calendar

Du kan søke fra…

1. oktober

Forkunnskap

–Du trenger ingen forkunnskap  
–Du må ønske å utfordre deg selv 

Fra «Cold Hawaii» til varme Portugal!

Surf, ski, brett, kite og mye mer, med Norge og Europa som lekeplass.

Illustrert ikon av person i skiheis

Sesongkort i Trysil

…og railpark på skolen!

Pris

148 480,-Rom med eget bad

141 260,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les mer om priser Søk om skoleplass

Folkehøgskole, ekstremsport og backpacking

Et år med det sosiale livet på folkehøgskole, der du også får prøve flere ulike ekstremsportaktiviteter. Gjennom høsten er det fokus på ulike vannaktiviteter og på vinteren utvikler du ferdighetene dine på snø.

Surfing skjer på Jæren, i Danmark og i Portugal. Ski- og snowboardkjøring skjer i Trysil og på studietur i Europa, i bortgjemte perler av skidestinasjoner. Du får opplæring i utstyr, teknikk og sikkerhet av skolens lærere og innleide profesjonelle instruktører. På linja får du utfordre deg selv med utgangspunkt i ditt nivå i de forskjellige aktivitetene. 

Gjennom backpacking får du oppleve mye på kort tid. Vi har fokus på god turplanlegging, fordi vi skal reise sik­kert, miljøvennlig og økonomisk. Plan­leg­ging og rei­ser fore­går felles og i mindre grup­per. Etter hver tur deler vi erfaringer, bilder og film for å lære til senere og ta vare på minnene.

På Elverum folkehøgskole kryr det av engasjerte og morsomme lærere, venner for livet og så mye mer. Om jeg hadde fått lov, ville jeg vært igjen på skolen resten av livet og lært meg nye, spennende ting hver eneste dag!

Synnøve Bysveen, 2019/2020

Utstyr for backpacking og ekstremsport

Du får sesongkort i Trysilfjellet – Norges største skianlegg – som kan brukes fritt også utenfor undervisningen. Skolen har egen railpark for brett og ski, med et stort utvalg elementer for ulike nivåer. Vi produserer snø så fort kuldegradene kommer. På skoleområdet har vi også skaterampe.

Du får låne våtdrakt gjennom hele skoleåret. På skolen har vi kiteutstyr, bodyboards og slakk line. Vi har videoredigeringsrom og filmutstyr.

Du får bli med på surfing, kiting, ski og brett, stisykling, klatring, fjelltur, brevandring, juving, rafting, wakeboard og mye mer. Sammen foreviger vi kunnskapen og opplevelsene.

Studieturer med backpacking- og ekstremsportlinja

  • Jæren – Surf
  • Klitmøller – Surf
  • Skandinavia – Backpacking
  • Kitecamp – Femunden
  • Europa – Ski/brett
  • Spania/Portugal – Backpacking og surf

Første studietur går til fantastiske Jæren. Området er kjent for sine lange sandstrender, og Borestranda er en av Norges hotteste surfedestinasjoner. Her får du god opplæring i grunnleggende surfeteknikk.

Surfetur til Cold Hawaii, Klitmøller. Danmarks vestkyst er verdenskjent for god surf. Vi bor på «Cold Hawaii» og legger inn flere surfeøkter hver dag. Det blir også besøk på «Bunker beach», en strand med bunkere fra 2. verdenskrig fylt med graffiti.

Backpacking i Skandinavia. Vi legger opp en reiserute gjennom noen av Skandinavias høydepunkter.  Spennende reisedestinasjoner kan være København, Gøteborg og/eller Stockholm.

Kitecamp på FemundenFellestur med kiteopplæring på Norges nest største islagte innsjø. 

Backpacking i Europa. Vi backpacker gjennom Europa og står på ski og brett i bortgjemte perler av skidestinasjoner.

Backpacking i Spania/Portugal. Vi reiser gjennom Europa og ender opp på surfecamp i Portugal.

Vedrørende Covid-19

På grunn av Covid-19 og stadige endringer i smittesituasjonen, er det vanskelig å si noe sikkert for det kommende skoleåret. Men vi følger alle smittevernråd og reiseråd som gis fra myndighetene. Vi planlegger for et tilnærmet normalt skoleår, og for at alle reiser kan foregå som normalt. Men vi vil utarbeide gode alternative løsninger dersom ikke dette lar seg gjennomføre. Reisemål ved studieturene kan bli lagt til andre steder (også innenlands) hvis det inntreffer naturkatastrofer eller andre utenforliggende og ekstraordinære omstendigheter som skolen ikke rår over, og som i vesentlige grad påvirker gjennomføringen av reisen. Det gis normalt ikke økonomisk kompensasjon for dette.

Surfere gir hverandre knoken

Klar for å utfordre deg selv med folkehøgskole, backpacking og ekstremsport?