Hva skjer utenfor undervisningen?

Det sosiale livet er en viktig del av folkehøgskoleåret. Her blir du kjent med alle mulige typer mennesker fra hele Norge, og fra mange ulike kanter av verden.

Når du bor på internat har du alltid noen å være samen med. Enten på rommet, eller i tv-stuene, på filmrommet, biljardrommet eller på et av verkstedene mens man tegner, spiller musikk, tar bilder eller kjører i railparken på vinteren.

Vil du møte noen, finner du alltid noen å være sammen med i peisestua, foran den store gamle peisen.

Vi har sterk tro på at det sosiale livet bidrar i stor grad til den positive utviklingen mange opplever på folkehøgskole. Her får du utfordret verdiene dine, diskutert holdninger, testet empatien og du får forståelse for andre menneskers bakgrunn og tankesett.

Folkehøgskole handler om å lære nye ferdigheter, men læringen foregår like mye i fagene som utenfor.

Elevkvelder

Hver uke har vi elevkveld. Da arrangeres noe sosialt, gøy og hyggelig for de andre elevene. Det kan være quiz, vafler i peisestua, volleyballturnering, konsert, spillkveld eller hva som helst annet man kommer på.

Hver helg arrangeres det programkveld. Da får alle elever være med på et sosialt, inkluderende og morsomt opplegg, som for eksempel:

  • Fake bryllup
  • Damenes og herrenes aften
  • Ball
  • Karaoke-kveld
  • Konsert
  • Beat for beat
  • Filmprisutdeling
  • Halloween

Elevstuer og sosiale rom

På skolen har vi mange rom som gjør det lett å være sosial. Det er fire elevstuer fordelt på ulike internat. Her kan man streame filmer og tv-serier, spille spill, game eller bare henge og snakke. Skolen har abonnement på Disney+ og Netflix i alle stuene.

Du får tilgang til to elevkjøkken med redskaper og utstyr for å kunne bake eller lage mat – kanskje når noen har bursdag?

I tillegg har vi bibliotek som egner seg godt for puslespill, brettspill, strikking, skriving og lesing. Her kan man fritt låne bøker i de fleste sjangere. I Afrika-linja sitt klasserom står det hundrevis av filmer man kan låne, og selv om mange ser mye film i løpet av året mistenker vi at ingen har klart å se alle!

Peisestua

Peisestua er det rommet der man alltid kan møte noen. Her står det kaffe og te nesten hele dagen, og på vinteren fyrer vi i den store åpne peisen. Peisestua er perfekt for spill, for å jobbe med prosjekter i ulike fag, for å øve piano og gitar, for spise kake, quize eller for å henge og prate.

Uendelige muligheter

Skolen har i tillegg en lang rekke spesialrom hvor man kan jobbe med foto, film, musikk, kunst, trene styrke og mye mer. Og Elverum byr på mer enn man kanskje tror…