Dette sier elevene om Elverum folkehøgskole

Vi har samlet tilbakemeldinger fra tidligere elever på alle linjene våre.

Leserinnlegg (VG): Se på folkehøgskolene!

«Folkehøgskolene er mer enn et friår: De er dannelsesløp som former modne, unge mennesker». –HILDE GUNN SLOTTEMO, professor i historie Nord Universitet.

Kunst/Opplevelser

Marit Hegstad

I recommend Elverum folkehøgskole because the relationship I have with the teachers is so special. All of the teachers/staff genuinely deeply care about the students. They are so willing to do whatever is needed to make sure students are safe and comfortable. Coming from the outside of Norway it can be difficult to adjust to the volume of language being thrown at you, but the teachers work hard to make sure students who don’t speak as much Norwegian are able to understand what’s going on.

Backpacker/Ekstremsport

Elfride Hageman

Jeg har fått opplevd så mye kult på Backpacker/Ekstremsport linja. Alle reisene og aktivitetene vi har gjort dette halvåret har vært over alle mine forventninger – særlig folka. Jeg har fått gode venner fra mange forskjellige land 🌍

Kunst/Opplevelser

Aurora Meek Kolstrøm

Jeg anbefaler Elverum FHS fordi ikke bare får man en liten pause etter videregående, men man får holde på med noe man liker og utfordre seg selv, bli meg selvstendig, oppleve fantastiske ting og møte så mange forskjellige og fantastiske folk. Man får minner for livet!

Kunst/Opplevelser

Kine Jørgensen

Jeg har lært mye på Kunst/Opplevelser om ulike teknikker og blir inspirert hver dag av folkene i klassen. Jeg har gjort ting jeg trodde jeg ikke ville like, men fant ut at jeg elsker. Jeg blir støttet av medelevene mine, og får hjelp om jeg sitter fast. Miljøet i klassen er utrolig bra og jeg er veldig glad jeg valgte Elverum FHS.

Foto/Opplevelser

Isak Engstad Fjeld

Jeg forventa å finne en plass der jeg kunne utforske foto og utvikle meg via studieturer, det som skjer på skolen og utvikle prosjekter med konstruktiv kritikk fra en meget dyktig fotolærer. De forventningene ble innfridd og jeg føler jeg har lært mye på et halvt år, f. eks. nye teknikker i Photoshop og Bridge, nye måter å tenke foto på, og en hel del teknisk.

Det fine med timene her er at læreren er veldig flink til å tilrettelegge alles behov og ferdighetsnivå!

Av det sosiale lærer man fort å tilbringe tid sammen med mange ulike personligheter og folk – en god og berikende erfaring man trenger overalt!

Backpacker/Ekstremsport

Eirik Sæten

Jeg har alltid vært sosial og likt å være sammen med mennesker. På folkehøgskolen har jeg funnet et miljø der jeg kan dele mine interesser og glede med andre likesinnede.

Me er berre eit halv år inn i skuleåret og eg har allerede truffet folk eg har blitt veldig glad i.

Afrika – Bistand/Kultur

Leah Sophie Hansen-Elgueta

Jeg lærer masse, går utenfor komfortsonen og får bidra mye. Det å være «venn i hverdagen» har virkelig gjort inntrykk. Jeg har fått så mange gode samtaler både med store og små!

Innholdsproduksjon

Halvor «KitchenJam» Thorsnes

Jeg gleder meg til å jobbe på linja. Sammen skal vi utforske spennende og verdifullt stoff, som blir mer og mer aktuelt og ettertraktet.

Musikk – Band/Vokal

Sigurd Dager

Det var utrolig bra å være på både linja og skolen generelt. Utrolig flinke lærere både faglig sett og bare generelt gode tvers igjennom. Masse kule aktiviteter og minner knyttet til tiden ved Elverum.

Jeg har lært at jeg får til mer enn jeg tror. Lært viktigheten av å gå ut av komfortsonen og at det ikke alltid er så farlig om ting ikke går så perfekt som du håpet fordi det uansett er masse lærdom bak det.

Det sosiale miljøet på skolen var bare helt fantastisk. Veldig mange forskjellige personligheter der, men alle sammen var fantastisk flotte folk. Det tok ikke lang tid på skolen før jeg følte at alle på linja og skolen generelt var en stor familie. Det har betydd utrolig mye for meg å gå på Elverum FHS. Jeg har blitt tryggere sosialt og lært meg selv bedre å kjenne. Det har også åpnet flere dører i etterkant ved at jeg blant annet har fått jobbet frivillig i Uganda og gjort forskjellige prosjekter der.  

Jeg ville sagt GO FOR IT til alle som vurderer å søke. Du finner garantert en linje du vil trives med og du vil få fantastiske opplevelser du husker hele livet og få venner for livet. Du vil også lære masse om deg selv og kunne utvikle deg til den beste versjonen av deg selv.

Kunst/Opplevelser

Kamilla Hausken

Det som er bra med linja er at vi lærer ikke bare tegning og maling, vi lærer så utrolig masse forskjellig på det korte året vi er her. Det føles ikke stressende heller, fordi vi har en lærer som tar seg tid til å hjelpe oss. Vi drar herfra med masse erfaringer, både om kunst og det å bo alene.

Jeg har lært at jeg klarer det meste bare jeg bestemmer meg for det. Jeg har blitt mer selvstendig, og selvsikker på meg selv etter jeg begynte på skolen.

Det sosiale miljøet på linja er veldig inkluderende og støttende. Det er lett å bli kjent med folk fordi det er lagt opp aktiviteter på kveldene der man møter andre elever fra de forskjellige linjene.

Musikk – Band/Vokal

Hjalti Unnar Hjaltason

Det var en opplevelse å være  elev på Elverum FHS, med noen utfordringer, men veldig mange høydepunkter. Jeg møtte mange fantastiske mennesker og fikk helt utrolige venner.

Jeg lærte det er best å bare kaste seg ut i masse forskjellig og bare prøve. Mest sannsynlig blir det gøy, ellers finner man bare noe annet.

Det sosiale miljøet på skolen var helt fantastisk. Jeg møtte så mange helt utrolige mennesker som bor overalt, som gjør det litt vanskelig av og til å holde kontakten, men man finner alltid tid til å ringe dem og høre hvordan de har det.

Musikk – Band/Vokal

Maren W. Davidsen

Da jeg først kom til Elverum visste jeg ikke helt hva jeg hadde i vente, men året har bydd på masse lærdom og utvikling – både ferdighetsmessig og som person. Det har fått meg til å innse at det er så mye man faktisk kan få til, til tross for hva man selv skulle tro. Året på Elverum FHS er en tid jeg alltid vil lengte tilbake til.

Kunst/Opplevelser

Anders Koranda

Det beste med å starte på Elverum folkehøgskole er nærheten du bygger med de rundt deg. Både med lærerne dine, medelevene dine på linja og romkameraten din.

På linja blir du omringet av mennesker som uansett nivå har samme interesse som deg, og du får så mye frihet du vil til å drive med det du liker, i tillegg til en lærer som er hyggelig, motivererende og hjelper deg videre.

På skolen er det veldig lett å få en følelse av mestring, og hvis man kommer hit som et pauseår – slik jeg gjorde – lærer man at man er i stand til mye mer enn man tror, både når det kommer til selvstendighet, det faglig og det sosiale.

På skolen er det alltid muligheter for å sosialisere med andre og uendelig med ting man kan gjøre sammen. Så du kan være så sosial du bare vil. Men hvis du ønsker å ta en pause og trekke deg litt tilbake er det også mulighet for det. Denne friheten til å alltid kunne velge mellom å være sosial eller være litt i fred er noe jeg har satt veldig pris på.

Hvis du er villig til å engasjere deg i et nytt sosialt miljø og klar til å bli satt ut av din komfortsone vil jeg si at folkehøgskole er et fantastisk valg!

Kunst/Opplevelser

Linn Thoresen

Jeg synes det er veldig fint å være elev på kunst, jeg får prøvd ut mange nye teknikker og materialer.

Dette året har gitt meg et nytt og mer fritt perspektiv rundt kunsten min. Skolen har mange forkskjellige linjer og folk, fra mange forskjellige steder, så jeg lærer masse om både dem og meg. Jeg har lært hvor godt jeg liker å møte nye folk. Jeg har lært hvordan jeg vil strukturere livet og tiden min, med hobbyer, sosialt og jobb.

Det er veldig sosialt på skolen, og på de minst sosiale dagene mine snakker jeg med omkring 20+ folk. Vi blir stadig kjent med nye folk, og har alltid noen å være med.

Om du skal søke en skole hvor du kan møte så mange forskjellige folk som mulig, og lære så mye forskjellig som mulig, er skolen perfekt for deg. Kunstlinja er så hyggelig og ingen dag er lik. Man har masse tid og utstyr til å fordype seg i kunsten sin, og man utforsker masse nytt.

Backpacker/Ekstremsport

Sigurd Kristiansen

Året mitt på Backpackre/Ekstremsport-linja var fullt av gode opplevelser, fantastiske reiser og nye vennskap.

Vi på backpackerlinja ble raskt en sammensveiset gjeng med et åpent og inkluderende miljø. På backpackerlinja ble jeg utfordret både fysisk og sosialt. Jeg lærte mye om meg selv og andre mennesker. I tillegg til innføring i surfing, snowboard og mye annet gøy.

Et år på Elverum folkehøgskole er perfekt for alle som ønsker et sosialt år der det alltid er noe å gjøre og umulig å kjede seg.

Musikk – Band/Vokal

Tuva Ludvigsen Sundby

Det å være elev på musikklinja var utrolig gøy. Vi lærte masse musikkteori, fikk skrive sanger og hadde det veldig gøy sammen!
  
Jeg har lært at jeg klarer det jeg vil. Jeg fikk pushet grensene mine og gått utenfor komfortsonen min i trygge rammer. Jeg vokste veldig mye på folkehøgskoleåret mitt.   
  
Det sosiale miljøet var veldig bra, både på linja og på skolen! Det var et godt samhold mellom alle linjene, og jeg fikk mange venner fra forskjellige steder i Norge og i verden!

Snowboard/Freeski

Debbie Paknyte

Året mitt på Elverum Folkehøgskole er nok en av mine topp 10 favorittminner. På skolen var alle så utrolig hyggelige og velkomne, og man ble som en stor familie. Klassen ble som en kjernefamilie og vi opplevde utrolig mye fint sammen. Som elev opplevde jeg masse nytt og fant nye interesser som feks. surfing.

Iløpet av året mitt på Elverum Fhs lærte jeg utrolig mye om meg selv. Hovedsakelig var fokuset mitt på det å utfordre meg selv, og tro på meg selv. Jeg pleide alltid å si «nei det klarer jeg ikke» hvis jeg skulle prøve på ett nytt triks. Men da kom alltid Marius eller klassen i bakgrunnen og overbeviste meg om det motsatte. Og de hadde alltid rett. Jeg lærte at man klarer mye mer enn man tror. Og dette er noe jeg tar med videre i livet.

Det sosiale miljøet på skolen kunne ikke blitt bedre. Man hadde alltid noen å snakke med og alle var utrolig inkluderende. Klassen vår hadde utrolig bra miljø og det var garanti for latter i klassens time. Selv om jeg var den eneste jenta i klassen en stund så passa gutta alltid på meg. Jeg var alltid like mye med og like mye inkludert. Det var også veldig lett å bli god venn med folk tvers på linjene, og jeg endte opp med bestevenner helt motsatt av meg.

Ikke vurder, søk med en gang! Året på Elverum har vært et av mine beste valg. Du lærer så mye nytt om både deg selv og andre. Man opplever så utrolig mye spennende og får minner for livet. I tillegg får du møtt mange fine mennesker og får mange nye venner. Lærerne på Elverum er også noe verdt å nevne. Hverdagen på Elverum hadde ikke vært det samme uten de! Men virkelig, et år på Elverum FHS er noe du ikke kommer til å angre på!

Foto/Opplevelser

Emma Moen Kristensen

I løpet av mitt semester som foto-elev ble jeg introdusert til noen av de aller beste vennene jeg har. Jeg har sjeldent møtt flottere mennesker enn det jeg gjorde da, og jeg er evig takknemlig for at de fortsatt er en stor del av livet mitt i dag. Det vet jeg med sikkerhet at de alltid vil være.

Og om det ikke var nok, ble jeg også introdusert til hva jeg har skjønt er en av mine største lidenskaper. Jeg har alltid vært glad i fotografi, men da jeg bestemte meg for å begynne på foto-linjen fikk jeg endelig lov til å fordype meg ordentlig i temaet. Med en fantastisk lærer som støttet meg, og utfordret meg til å bli bedre som både person og fotograf, er foto blitt til min favoritthobby. I løpet av tiden etter folkehøgskolen har jeg fått lov til å fotografere mange nydelige mennesker og historier! Fotolinjen anbefales♥️

Musikk – Band/Vokal

Rebekka Konstanse Almås

Skolen har et kjempegodt valgfagstilbud, og flere bra opplegg som skaper et bra fellesskap. Jeg har lært så mye nytt om meg selv, og fått venner for livet som jeg aldri ville møtt en gang hvis det ikke var for Elverum folkehøgskole.

Norwegian – Culture/Adventure

Finja Köenig

Takknemlig for disse fine mennesker, for denne vakre skolen, alle erfaringer og minner, turer og samtaler. Takknemlig for dette uforglemmelige året!

Snowboard/Freeski

Olav Isak Utgaard

Folkehøgskole funker nesten som et busstopp. Man får et år til å vente, tenke og finne ut hvilken buss man vil ta videre.

Musikk – Band/Vokal

Sofie Lyngmo

Det har vært fantastisk å være elev på musikklinja. Jeg har opplevd mye gjennom året og lært mye om meg selv, f. eks. hvordan jeg kan utvikle stemmen min videre. Musikk er en stor del av livet mitt, både i jobb og privat.
 
På skolen ble jeg kjent med mange nye som jeg ser kanskje noen ganger i året (sånn er det når man har bosatt seg nordpå), men jeg har fortsatt kontakt med mange gjennom sosiale medier.
 
Til dere som vurdere å søke vil jeg si «kjør på», dette er et år som du aldri vil glemme, og som du ikke vil gå glipp av. Du blir å lære masse nytt on deg selv. Søk på noe du aldri har gjort før, eller fortsett videre med hobbyen din og det som interesserer deg!

Foto/Opplevelser

Sofie Solheim

Elverum folkehøgskule var et helt unikt år som jeg alltid har lyst til å huske. Skolen og linjene i seg selv var veldig gjennomførte og innholdsrike (spesielt foto!), men det var folkene der som gjorde året så minneverdig. Jeg trodde ikke selv at jeg var en så sosial person, men den tankegangen endra seg drastisk etter et år i Elverum!

Et tips fra meg er å ta vare på relasjonene du skaper i løpet av året, for da har du alltid litt folkehøgskule med deg i livet. Vennskap trenger ikke ta slutt selv om året gjør det.

Multisport/Idrett

Simen Wang

Året i Elverum var supert fra første dag. Lærerne er veldig flinke og fine folk! Spesielt fikk jeg god kontakt med lærerne for min linje.

Jeg har lært hvordan det er å bo så tett på andre, og da spesielt romkameraten min. Hvordan man får gode rutiner på ting, og hvordan man tilpasser seg i forhold til hverandre, ut ifra behovene man har.

Det sosiale miljøet på skolen var helt supert. Ved å bo så tett på hverandre blir man veldig godt kjent på kort tid. På skolen vil du møte alle forskjellige typer mennesker, og man lærer å kjenne folk som er ulike de du vanligvis omgår deg med. For meg har det vært en positiv erfaring å ta med meg.

Etter skoleåret holder jeg fortsatt kontakt med mange, og jeg har fått venner jeg aldri vil miste. Jeg bor sammen med en kompis fra min linje, og kjæresten min, fra en annen linje, som jeg også traff på skolen. Det viser bare at man blir kjent på tvers av linjene også!

Hvis du vurderer å søke, så bare gjør det. Jeg var selv skeptisk på om jeg skulle, men ble overtalt av noen venner som hadde gjort det før. Jeg kan si at jeg angrer ikke et sekund. Året i Elverum var kjempefint og jeg har fått venner for livet!

Multisport/Idrett

Eivind Andre Kylland

Vi brukte mye tid på halltrening, og lærte mye nytt både teknisk og taktisk. I tillegg var de ansatte på skolen veldig flinke til å legge opp til aktiviteter på tvers av linjer, slik at man fikk venner over hele skolen.

Jeg lærte masse om hvordan det er å bo med flere på min alder samtidig, og hvordan man skal respektere de man bor sammen med. Samtidig lærte jeg mye om mine egne interesser og fikk god tid til bestemme meg for hva jeg ville gjøre etter skoleåret.

Miljøet på linja var veldig bra, og vi var en god gjeng som hadde det mye gøy sammen. Det var alltid noe morsomt å finne på, og en dag på skolen var aldri kjedelig. Jeg snakker fortsatt med mange av vennene jeg ble kjent med på fhs, og de er fremdeles en stor del av hverdagen min.

Til en fremtidig søker ville jeg sagt at et år på folkehøgskole er noe man absolutt ikke vil gå glipp av. Man er garantert å skaffe seg gode venner som kommer til å vare livet ut, og lærer mye nytt både om seg selv og andre. Det er en perfekt mulighet til å få et års pause fra jobb og skole, og gir god tid til å tenke på hva man vil senere i livet.

Norwegian – Culture/Adventure

Camilla Scotolati

I love Elverum FHS. I have learned so much about Norway, and also about myself. The teachers are lovely and all the activities are exciting. I will never forget this year.

Backpacker/Ekstremsport

Synnøve Bysveen

På Elverum folkehøgskole kryr det av engasjerte lærere og venner for livet. Om jeg hadde fått lov, ville jeg vært igjen på skolen resten av livet og lært meg nye, spennende ting hver eneste dag!

Musikk – Band/Vokal

Ann Emilie Knapstad

God tilgang til å drive med musikk hele døgnet. «Ord for dagen» gav alltid dagene en god start. Jeg har lært mye av foredrag, seminarer og livshistorier fra lærerne – og blitt kjent med mange fine mennesker!

Multisport/Idrett

Simen Hansen

Det å være elev på skolen var også kjempebra. Masse fine turer og opplevelser samt flotte valgfag og bra opplegg. Det var en veldig fin opplevelse alt i alt å være elev.

Jeg har lært meg at det er bare bra å møte nye mennesker, gå ut av komfortsonen og utfordre meg selv. Da både sosialt og i aktiviteter jeg er fremmed for.
Jeg har i ettertid følt det lettere å påta nye oppgaver og å prøve nye ting.

På skolen var det uunngåelig å være sosial og skape nye vennskap. Skolen legger flott opp til sosiale aktiviteter og man omringes av flotte mennesker hele tiden.

På skolen fikk jeg mange nye venner jeg holder kontakt med, og jeg håper jeg holder kontakt med dem i lang tid fremover. Det er flott med så mange venner så mange steder i Norge og andre land for den saks skyld.

Om du vurderer å søke, og er i tvil, ville jeg enkelt sagt: bare søk, du kommer ikke til å angre, det er sikkert 😊

Afrika – Bistand/Kultur

Snorre Klarpås

Hver måned på Elverum FHS føltes som et helt år – vi gjorde så mye gøy!

Temauker, artige lærere, et eventyr i Afrika og kvelder i peisestua med gode venner, gjorde dette til et helt uforglemmelig skoleår!

Snowboard/Freeski

Nicolas Nizo Størmer

Det er kjekt å være med folk som har samme interesse som meg. Vi finner på mye gøy sammen, og hver gang noen har bursdag drar vi på bowling og spiser pizza for å ferie personen, det er alltid stas! Det er en bra motvekt mot mye energi og guttastemning.

Følelsen i bakken er fantastisk, litt musikk på øret og fint vær, da kan jeg ikke be om noe bedre.

Kunst/Opplevelser

Helena Solheim

Det beste med denne linja er at man får utforske mange forskjellige medier i kunst, alt fra knivmaking til akrylmaling, sammen med andre som også liker å være kreative.

Det er vanskelig å finne ett spesefikt minne som er best, men alle de gode minnene eg har er sammen med vennene eg har fått i løpet av skoleåret og alt det morsomme vi har gjort.

Det viktigste eg har lært i høst er å vaske klær. Neida, det er vel det at eg har lært meg å ta mer hensyn, både til meg selv og andre rundt meg.

Snowboard/Freeski

Mathias Benonisen

Det beste med å gå på linja er folkene og det gode klassemiljøet. Vi gir tilbakemelding, og motiverer hverandre til positiv utvikling. Jeg må heller ikke glemme å nevne læreren vår, Marius. Han er alltid positiv med et godt tips på lur.  

Det blir vanskelig å finne bare ett «beste» minne, men det beste må være å ha blitt kjent med så mange nye flotte folk.

Mitt mål er å bli bedre på ski og utvikle mine ferdigheter på hopp og rails, og selvfølgelig ha det gøy.

Noe av det viktigste jeg har lært er at du klarer det meste om du virkelig ønsker. Det er viktig å prøve! Om noen er bedre enn deg har de mest sannsynlig mislyktes flere ganger.

Norwegian – Culture/Adventure

Marlou Van Elsland

Best thing about this course:
It is so interesting to be in a class with people from all over the world! Everyone is very different and yet so similar. We learn a lot about the Norwegian culture by being here but we also learn about all the cultures that are represented in our class.

Favorite project so far:
With the class: our trip to South-West Norway! We did a lot of different things so there was something for everyone. We went hiking on Preikestolen, learned about the Norwegians and their oil in Stavanger and we went to Kristiansand zoo to learn about the Norwegian predators. I also wrote a blog about this trip on 
Elverums website, you can check that out too!

With the school:
the themeweek! We rewrote Norwegian fairytales to be more modern or a bit funny. 

That week I learned to speak Norwegian more freely because we had to perform the fairytales to the children in Elverum in Norwegian! They had lots of fun and we did too. During that week the classes were mixed so I made more friends in other lines as well. Everyone is so engaged here!

Best memory:
I have made so many new friends in the Norwegian line and in other lines too. We are all here to help each other grow as people. For example we cheer each other up when we feel like giving up. The time we hiked up to Peikestolen we were all helping each other to get up to the top, and we did it! Everyone made it! I was so proud of us all. The people here care about each other and that makes this place feel very safe and comforting.

What is the most important thing you have learned this semester?
I became more mature since I came here. No one is here to hold you down or judge you. I grew as a person and on my own terms. Elverum FHS is a very comforting environment to be in and I can’t wait for the next half year to come!

Multisport/Idrett

Åsne Lund

Ingen dag er lik her på folkehøgskolen så jeg får nye minner hver dag. Det kan være alt fra å dra på turer sammen, til å sitte foran peisen og snakke.

Jeg har blitt mer kjent med meg selv, og fått mange nye venner. Jeg har også utviklet meg masse som en håndballspiller.

Multisport/Idrett

Tuva Iversen

I hallen og styrkerommet hadde vi en ivrig og dyktig trener som virkelig ønsket å hjelpe oss med å utvikle oss. Jeg lærte mye som jeg har tatt med meg videre og fortsatt bruker i treningshverdagen min.

På skolen generelt er det alltid noe å finne på og god stemning. Du er aldri alene på skolen, samtidig som det også er mulig å trekke seg litt tilbake når du har behov for det.

Om meg selv lærte jeg at det går bra å være seg selv rundt andre som er ganske annerledes enn meg selv og at man kan være uenig med folk, men likevel være venner.

Vi ble også godt kjent på tvers av linjene, ettersom vi hadde valgfag på tvers av linjer og noen delte rom med en fra en annen linje. I tillegg husker jeg spesielt godt den uka vi hadde Folkhighschoolympics, hvor vi ble delt inn i lag på tvers av linjene og konkurrerte med og mot hverandre.

De jeg ble godt kjent med på Elverum fhs er mine beste venner i dag!

Til deg som vurderer å søke vil jeg si: søk! Selv var jeg veldig i tvil om jeg skulle søke, men angrer ikke ett sekund i ettertid! Du kommer til å få venner for livet, og muligheten til å drive med det du synes er gøy et helt år.

Afrika – Bistand/Kultur

Simon Rørtveit-Nesheim

Elverum Folkehøyskole er en fin plass for ungdommer som ønsker å oppleve en ny måte å leve livet sitt på. Variasjon, ærlighet, genuinitet, perspektiv og spenning er blandt noe av det en vil oppleve dersom en begynner på skolen. En vil møte på folk fra hele verden, få innblikk i ulike kulturer og ikke minst lære seg å leve med andre. 
 
Jeg valgte å begynne på Afrika-linjen — hovedsakelig ut av spontan lyst, noe jeg ikke angrer på et sekund. Jeg er alene som gutt i en klasse med ellers bare jenter. Dette kan virke problematisk, men hittill har jeg ikke møtt på noe annet enn kjærlighet, kunnskap og gode opplevelser. Jeg er i utgangspunktet en veldig aktiv gutt som har holdt på med sport og trening i alle år, noe jeg fortsatt holder på med. Det kan derfor virke som et uvanlig valg for meg å begynne på Afrika – Bistand/Kultur. Akkurat dette lurte jeg også på før jeg begynte — jeg tenkte det kanskje ikke ville passe meg og bare gjøre hverdagen tam og kjedelig. Jeg tok så feil. Nemlig det at jeg begynte på Afrika-linjen har vært grunnen til at skoledagene mine blir så bra som de er. Afrika-linjen gir meg en variert hverdag, får meg til å utfordre egne verdier, gir meg innsikt og perspektiv, for ikke å snakke muligheten den gir til å bli kjent med så mange nydelige, unike mennesker. 
 
Lærerne på skolen er erfarne og dyktig innenfor sitt felt og vet hvordan man skal stille seg til ungdom/ung voksen. Noen er sosiale genier, andre er litt mer tilbaketrukket — noe som skaper fin variasjon og et godt grunnlag for læring. 
 
JEG ANBEFALER FOLKEHØYSKOLE, OG JEG MENER ELVERUM FOLKEHØGSKOLE ER ET VELDIG GODT ALTERNATIV!

Afrika – Bistand/Kultur

Mille Marie Lindblom

Jeg vil anbefale Elverum folkehøgskole fordi det er en plass man kan være seg selv. Det er en plass hvor man lærer mye, og møter mange ulike personligheter. Sjansen for å finne venner for livet er svært stor. De røde byggene ligger også flott plassert, med kun en spasertur til sentrum.

Afrika – Bistand/Kultur

Maria Ripsrud Fossum

Jeg anbefaler Elverum folkehøgskole fordi jeg har utviklet mye bedre egenskaper innenfor flere av intessene mine, i tillegg til at jeg får testet og utvidet alle grenser. Man lærer å kjenne mennesker, lærer omtanke, grenser, interesser, evner og man blir venner med mennesker man ikke trodde man skulle bli venner med.

Afrika – Bistand/Kultur

Mina Vaaden

Jeg anbefaler Elverum Folkehøgskule fordi jeg har aldri kjent på en slik følelse av tilhørighet, som det jeg gjør her. Følelsen av å bli sett er veldig ofte til stede. 

Afrika – Bistand/Kultur

Lea Lindahl Neeb

Jeg anbefaler Elverum folkehøgskole fordi jeg får utfordret meg selv både sosialt og faglig. Det å konstant være rundt andre mennesker i omtrent samme livssituasjon som deg, er veldig lærerikt og givende. 

Afrika – Bistand/Kultur

Lena Eriksen

Elverum folkehøyskole
-Garantert et spennende og innholdsrikt år
-Du får rom til å utvikle deg som menneske
-Det er en fin skole med mange steder som gjør det veldig lett å være sosial med mange
-100% finner du deg en venn eller flere
-Lærer å akseptere andre mennesker som du kanskje ikke ville snakket med ellers i livet

Afrika – Bistand/Kultur

Johanne Undheim

Eg anbefaler Elverum folkehøgskule fordi man blir kjent med utrolig mange forskjellige folk og lærere som du ellers ikkje ville blitt kjent med. Eg har også utfordret meg selv på den sosiale fronten og mine verdier og holdninger. Eg anbefaler det også fordi du opplever så utrolig mye og lærer mye forskjellig. Du får også bruke eit år på noe du liker uten karakterer og prøver, men på samme tid blir du utfordret på forskjellige ting i eit trygt miljø.

Foto/Opplevelser

Tuva Kristine Angelshaug

Elverum folkehøgskule har gitt meg utruleg mykje, både sosialt og kunnskapsmessig! Innanfor gode rammer har eg lært særs mykje om foto, meg sjølv og om verda rundt meg. Ein får tid og lyst til å sette seg inn i ting og tema som ein sjølv synst er viktige! Kombinert med uforgløymelege opplevingar og venner for livet, vert dette eit år eg er evig takksam for!

Backpacker/Ekstremsport

Eir Kjeøy

Jeg har lært at jeg liker å være med folk over lang tid i mye større grad enn jeg trodde. Når jeg er på rommet for seg selv får jeg lyst til å møte folk og finne på ting.

På Backpacker/Ekstremsport har jeg lært at det er så forskjellig hva man er god i. Plutselig dukker det opp noe man er veldig god i, og det er veldig kult. Jeg har også oppdaget at det er mer å sette seg inn i ved backpacking enn det jeg trodde.

Til noen som vurderer å søke vil jeg si: forvent en gjeng med totalt forskjellige personligheter, og ta med varm sovepose 😂

Jeg vil anbefale Elverum folkehøgskole fordi på skolen er det så mange elever at man alltids kan bli kjent med flere. Skolen ligger rett ved Sagtjernet så man kan bade om sommeren og gå på skøyter på vinteren.

Kunst/Opplevelser

Theodor Bakken

Siden vi gjør så mye forskjellig nesten vær uke så har jeg lært litt av alt. Vi har holdt på med alt fra knivmaking og sying til maling og anatomi. Kunst/Opplevelser-linja går gjennom mange forskjellige medier og teknikker og var akkurat derfor jeg valgte denne skolen.

Jeg har lært at selv om det er greit å trekke seg inn alene på rommet vil jeg heller være med vennene mine dagen lang. Mitt mål dette året var å få så mange gode venner som mulig og det har jeg virkelig oppnådd.  

Det sosiale miljøet både på linja og skolen er helt fantastisk! Vi er en sammensveisa gjeng om jeg føler jeg kan snakke om det meste både til medelever og lærerne mine.

Til den som vurderer å søke vil jeg si at det helt klart er verdt det! Så lenge du har som mål å gjør det beste ut av det vil du få venner og minner for livet

Jeg anbefaler Elverum folkehøgskole fordi jeg har lært mye om både meg selv og andre dette året og tror det er noe alle bør oppleve.

Kunst/Opplevelser

Nora Louise Grimstad

I linjefaget mitt har jeg lært om veldig mange forskjellige kunstuttrykk. Vi har gjort alt fra knivmaking til maling og glassblåsing, og det er veldig givende å få prøvd seg på så mye forskjellig.

Om meg selv har jeg lært mer om hvor stort sosialt behov jeg har, og mye om hvordan jeg må oppføre meg når jeg skal bo med andre.

Det sosiale miljøet på linja og skolen er veldig bra. Jeg kan navnet på de fleste som går her, og har alltid noen å være med. Jeg har fått noen veldig gode vennskap som kommer til å vare lenge.

Til noen som vurderer å søke vil jeg si det er viktig å tenke på hva man vil få ut av året og søke på en skole som vil oppfylle dine behov. Noe av det som var viktig for meg var et et stort mangfold av elever, og på Elverum FHS tror jeg alle vil finne noen de klaffer med.

Jeg anbefaler Elverum Folkehøgskole fordi det er entusiastiske og flinke lærere som lærer oss det faglige, men også om det sosiale. Man gjør mange forskjellige aktiviteter i tillegg til linjene, og det er et bredt tilbud av valgfag. Skolen har et stort mangfold av elever med ni forskjellige linjer.

Kunst/Opplevelser

Live Skralthaug

Så langt har jeg lært meg å eksperimentere med farger, både gjennom tegning, maling og sying. Jeg har fått laget kopper i keramikk og glass i glassblåsing, som jeg aldri har prøvd tidligere. Jeg har laget øredobber, ringer, og smykker med perler og glassfusing, og jeg har også lært meg å tegne med kull og hvordan å lage linoleumstrykk.

Om meg selv har jeg lært at det ikke finnes en bedre setting for meg, enn å ha et prosjekt som jeg kan prioritere akkurat når det passer for meg, og jeg får sitte på klasserommet å jobbe med det i fred og ro og høre på musikk. Når jeg da er inni det, har jeg en indre ro, og kan holde på i timesvis.

Det sosiale miljøet her på skolen synes jeg er kjempekoselig og du blir godkjendt akkurat slik som du er. Alle er forskjellige men de er her for samme årsaken, de vil skape god stemning og utnytte muligheten til å ha det morsomt å få venner for livet både i klassen og på tvers av linjene.

Til de som vurderer å søke vil jeg si JUST DO IT! Dette kommer du ikke til å angre på. På denne folkehøgskolen får du muligheten til å bli kjent me deg selv og mange andre. Ingen kjenner deg fra starten av, så her har du sjansen til å starte med blanke ark.

Jeg anbefaler Elverum folkehøgskole fordi du får muligheten til å prøve så mye forskjellig, og finne ut hvilke aktiviteter og ting du kanskje vil prioritere å gjøre mer av i fremtiden, både på hobbybasis og kanskje også gjennom utdanning og jobb.
Dette blir et uforglemmelig år!

Musikk – Band/Vokal

Jonathan Choquet

Det er lettere å lære i dette fellesskapet. Man blir veldig godt kjent med lærerne og det gjør at jeg har mer lyst til å lære. Her handler det ikke bare om karakterer. Vi får lære det som er viktig for oss, vi lærer fordi vi har lyst og fordi det er gøy.

Musikk – Band/Vokal

Torvald Vrålstad

Aldri følt meg så hjemme i verden som jeg gjorde her. Minner og venner for livet!

Kunst/Opplevelser

Charlotte Lucia Kristiansen

Kunst/Opplevelser har gitt meg gode muligheter for utvikling innenfor kunst! Man eksprimenterer med ulike medier og teknikker, og du har en fantastisk lærer som kommer med gode tilbakemeldinger og veiledning videre i prosessen! 

Multisport/Idrett

Martin Helland

Noe av det jeg spesielt tenker tilbake på er det sosiale, – å ha fine folk rundt meg hele tiden, som jeg fant på mye forskjellige med!

Året ga meg et ekstra kick til å forsette å jobbe hardt med håndballen. Og det var i stor grad med på å påvirke valget jeg tok om å flytte til Trondheim, sammen med romkameraten min fra folkehøgskolen, for å spille håndball.

Med spesifikk oppfølging og mye hjelp i treningshverdagen utviklet jeg meg både på og utenfor håndballbanen. Vi trente mye og det ga et godt grunnlag for den kommende sesongen.

Snowboard/Freeski

Håvard Ljosland Nylund

Alle som har interesse for brett og ski burde søke!

Afrika – Bistand/Kultur

Synne Wagnhildshaug

Året på Elverum FHS har gitt meg gode minner, nære venner og fantastiske opplevelser, som jeg kommer til å ta med meg videre i livet. Man blir en del av et større felleskap fylt med positivitet og engasjement – noe jeg absolutt vil anbefale alle!

Afrika – Bistand/Kultur

Ulrik Lien Svarstad

Jeg er glad jeg valgte Elverum. Linja har ekstremt godt klassemiljø og utfordrende aktiviteter. Anbefales deg som liker å hjelpe mennesker, og deg som vil oppleve afrikansk kultur.

Afrika – Bistand/Kultur

Ida Gabrielsen

Uforglemmelig og lærerik opplevelse i trygge rammer!

Afrika – Bistand/Kultur

Mathilde Grøttebø

Eg gjekk Afrika-Bistand/Kultur. Forventningane var skyhøge etter å ha lest om både linja og skulen. Nå kan eg bekrefte at folkehøgskule er fantastisk – både det sosiale og alle faga!

Afrika – Bistand/Kultur

Madeleine Guttormsen

Et utrolig lærerikt og spennende år! Opplevelser, minner og venner som kommer til å være for resten av livet 🙂

Afrika – Bistand/Kultur

Maja Linnea Hedin Haugen

Jeg gikk Afrika Bistand/Kultur og angrer ikke et sekund. Dette året på denne skolen har vert mitt beste år så langt 😍
Alle lærerne er superhyggelige og de tar vare på deg, du føler deg alltid trygg og du har det gøy hverdag ❤️
Jeg kunne ikke ha valgt et bedre sted å gå på skole.

Kunst/Opplevelser

Hedda Laier Nybø

Beste valget i mitt liv å gå her! Fantastisk skole❤️

Snowboard/Freeski

Silke Termansen

Fantalastisk 🤠 Start!!! Jeg var på Snowboard/Freeski 😎

Kunst/Opplevelser

Julie Alma Johannessen

Mitt beste år noen gang! Anbefales på det sterkeste.

Backpacker/Ekstremsport

Maria Nikoline Klette

Har hatt et fantastisk år, takk til alle ansatte og elever!

Norwegian – Culture/Adventure

Ricardo Cantú

Best experience of my life in Norway as a foreigner!

Til og med lærte jeg å snakke på norsk på et høyt nivå. Kom fra Mexico til den lille og vakre Elverum og jeg kan ikke være gladere for det valget.

Elverum er mitt hjem!

Tusen takk for året, og for evig,

Takk for alt.

Norwegian – Culture/Adventure

Jack Muir

I have had a fantastic year at Elverum Folkehøgskole. The staff is fantastic, and the campus is so nice and in a beautiful location. I also got to travel all around Norway with them. Highly recommend.

Norwegian – Culture/Adventure

Michel Schwank

Det var absolutt et av de beste årene i livet mitt her! Det sosiale miljøet er helt fantastisk og alle lærerne er superhyggelige og hjelpsomme!
Jeg er så utrolig takknemlig for denne skolen og kan bare anbefale den på det sterkeste!

Foto/Opplevelser

Aurora Bredesen

Gikk foto, Eivind er skamkul!

Foto/Opplevelser

Fredrik Sagen

Det mest idylliske stedet, og en vakker skole. Ikke et eneste negativt ord om dette stedet… Bortsett fra litt for mye snø til tider. Anbefales på det sterkeste!!!😀👍

Foto/Opplevelser

Jakob Grjotheim Hareide

På fotolinja er det plass til alle. Manuelle innstillinger, Photoshop og Bridge er bare noe av det du lærer, og sammen skaper vi et godt miljø.

Foto/Opplevelser

Line Magde Lunde Hatleskog

Fantastisk.

Foto/Opplevelser

Una Charlotte Næss

For et fantastisk år! På grunn av alle de ulike linjene får du muligheten til å bli kjent med mange forskjellige folk. Du får prøve, oppleve og lære utrolig mye på kort tid!

Backpacker/Ekstremsport

Emma Nyvoll

For meg som liker å prøve nye ting, reise og søker etter adrenalinrush er linja en god match. Folka på linja blir også veldig fort sammenknyttet. Å være elev på skolen er også utrolig artig og lærerikt. Siden så mange er samlet på samme plass kan man alltid finne noen å tilbringe tid med. For meg som aldri har bodd hjemmefra før, er det også god tilvenning for senere i livet.

Jeg har lært mye om meg selv i løpet av tiden min på FHS, blant annet hvor fort jeg blir påvirket av dialekter, hahaha.

Det jeg liker best med linja er nok turene vi drar på og at vi får tilbringe så mye tid i skibakken. Og selvfølgelig folkene på linja.

Det sosialet miljøet på skolen er veldig bra og folk er veldig imøtekommende. Det har betydd veldig mye og har gjort at jeg har knyttet sterke bånd til flere.

Kunst/Opplevelser

Simen Eide Gaudernack

Det er en generelt god opplevelse å være elev på Kunstlinja, og på Elverum FHS.

Hvis du føler at du resonnerer med et av linjefagene, så vil du neppe finne et bedre sted å utforske denne interessen enn på Elverum folkehøgskole. Samtidig må du være forberedt på at du kommer til å prøve en hel del nye og fremmede ting, noe som betyr at du ikke kan klamre deg fast i bare ett aspekt ved faget du ønsker å studere, men heller push deg selv til å være mer åpen og lære å stå utenfor komforsonen din.

Lyst til å gi oss en hyggelig tilbakemelding?