Temauke

Elevintervju om Rare Eventyr

Mina og Mikael er to av elevene som sitter i elevrådet. Her er deres tanker rundt temauka «Rare Eventyr».

Hva er «Rare Eventyr», egentlig?

Rare Eventyr er en temauke hvor vi har blitt delt inn i syv forskjellige grupper på tvers av linjer. Vi har trukket hvert vårt tradisjonelle eventyr og en populær sang. Vi har fått i oppgave å lage en forestilling på 5-7 minutter (per eventyr) som handler om eventyret, men sangen må også være en del av det.

Vi har fått kunstnerisk frihet til å gjøre omtrent hva vi vil med det, men vi vet at målgruppen er 1. – 4. klassinger.

Hvordan har dere jobbet, så langt?

Vi fikk «Askeladden og de gode hjelperne og sangen vår ble «Livet er herlig» av TIX. Vi starta med å bare ha en stor idèmyldring på gruppa. Alt som kunne være gøy tok vi med videre og skrev ned. Vi prøvde å passe på at alle fikk sagt det de hadde lyst til og sine meninger. Etter hvert diskuterte vi hvilke roller vi måtte og hvilke roller vi ville ha med videre. Så delte vi oss inn i enda mindre grupper, der gruppene jobbet med èn scene for seg selv. Da vi var ferdige med det satte vi det sammen til et manus.

Mina Våden

Alder: 21
Linje: Afrika Bistand/Kultur
Kommer fra: Tønsberg, Vestfold
Arbeidsoppgaver: Teamleder og skuespiller – Spiller TIX/Askeladden

I eventyret vårt har Askeladden blitt til TIX og prinsessa ender opp med å gifte seg med en annen jente i stedet. Her blir det to dronninger. Vi bruker slæng-ord og har modernisert eventyret,

Da manus var klart fordelte vi oss i grupper som jobber utenom skuespill. Ikke alle trives like godt med å være på scenen og være skuespillere og det ble tatt hensyn til. Det er andre oppgaver og roller som også må bli fylt, som dokumentgruppa som dokumenterer hele uka, serveringsgruppa som gjør uka ekstra hyggelig og scenografi-gruppa som lager props til skuespillet, blant annet.

– Mina

Vi har «Prinsessen som ingen kunne målbinde» og sangen vi fikk var «Love Grows» med Edison Lighthouse. Vi leste hele stykket slik det er originalt først, mens vi oversatte slik at de internasjonale elevene skulle bli kjent med eventyret. Vi satte oss i en stor ring og tenkte høyt på hvordan vi kunne vise frem stykket, hvilke deler vi hadde lyst til å beholde og hvilke vi ville piffe opp og gjøre morsommere. Så bestemte vi hvordan vi ville at scenene skulle være.

Mikael Hugaas Torgersen

Alder: 18
Linje: Musikk Band/Vokal
Kommer fra: Askøy, utenfor Bergen
Arbeidsoppgaver: Skuespiller – Spiller Prinsessa

Vi har lekt mye med karakterene. Alle brødrene blir spilt av jenter, prinsessa er gutt og karakterene er mer morsomme enn i originalen. Kongen har blant annet blitt både feig og frekk og herser gjerne med folk.

– Mikael

Hva gleder du deg til?

Jeg gleder meg til å lære skuespillet, ha det morsomt og tulle litt. Vi skaper noe morsomt og kreativt i fellesskap. Jeg gleder meg til å utvide vennekretsen litt, lage nye vennskap og skape et enda bedre samhold på hele skolen.

– Mikael

Jeg tror det er mange som kommer seg litt utenfor komfortsonen sin og får utfordra seg selv på en positiv måte, under denne uka.

Mina Våden

Jeg gleder meg til å se hvordan de andre gruppene har løst oppgaven og til å se om barna synes det er like gøy som vi gjør. Kanskje det blir helt stille i salen? Men jeg tror egentlig de kommer til å like det og syntes det er veldig morsomt.

Så gleder jeg meg veldig til banketten/premieremiddagen på torsdag! Det blir gøy å se at folk har pynta seg og sånn. Det blir kanskje en kontrast til hvordan vi vanligvis går kledd, som for noen av oss er joggebukse og badesko, hehe.

– Mina