Temauke

Premieredag «Rare Eventyr 13»

Eventyrlig premiere – Humoristisk og til tider drøyt innhold..

Etter en uke med mye hardt arbeid, kom omsider den store dagen. Nemlig premieredagen!

Kl 12:30 gikk startskuddet og teaterkongen Geir ledet an alle 130 elevene til Elverum folkehøgskule gjennom den skumle eventyrtunnelen under skolen. Scenografigruppa hadde gjort i stand en fantastisk sammensetning av ulike eventyrunivers som elevene fikk oppleve på nært hold. Tunnelen var opplyst med alle slags vakre farger og dekorert med de flotteste kunstverk. I tillegg hadde scenografigruppa ulike tablåer rundt om i tunellen som blåste liv i alt. 

Da turen gjennom eventyrtunnelen kom til en ende startet det første eventyret i Storsalen. Med en morsom vri på de klassiske eventyrene skapte skuespillerne mange latterutbrudd og smil blant publikummerne! 

I Brodius og Baroktius møter vi fjerne slektninger av originalene som dyrker kropp og plager naboene.. Her på skolen. I den 7. Jo på nach, møter vi kramperussen som er på leting etter riktig Jo. I Prinsessa som ingen kunne finne er det faktisk ikke sikkert at prinsessa blir målbundet. Daskeladine kappåt ikke med trollet denne gang og det blir en tragisk slutt for trollet sin del. Enka er ganske tro mot originalen, men her er det menneskene og deres vulgariteter som tar overhånd. I Askeladden og de gode hjelperne kjemper de om tronen som russepresident og i Little Red Riding Hood er det Ulven som lærer en løssluppen Rødhette hva som er god etikk og moral.


Elevene har jobbet med eventyrene siden søndag og klart å holde dem hemmelig for hverandre. Det var derfor stor spenning rundt å endelig få både vise frem og å se alle andres eventyr. Forestillingen vekte både latter, litt overraskelser og plutselig noen gode budskap. Dokumentgruppa gir forestillingen terningkast 6.

Tusen takk til alle som har bidratt til å lage denne fantastiske forestillingen! Vi gleder oss til den blir satt opp igjen.. Neste gang på foreldrehelgen!


Skrevet av Emma Moen og Dokumentgruppa.

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur