København på 1, 2, 3 dager…

Det er mørkt og stille langs veiene. For å få mest mulig ut av dagene, ble det en tidlig start på Københavnturen for elevene på Kunst/Opplevelser og Norwegian Culture/Adventure. Så det var en del som brukte bussturen til å ta igjen litt nattesøvn på vei til Gardermoen.
Etter å ha satt av bagasjen på Hostellet tok vi en båttur og fikk sett København fra en annen vinkel. «Nyhavn» er sjarmerende med sine karakteristiske hus på rad og rekke. «Den sorte diamant» er et mektig syn. At den lille havfruen faktisk var så liten, kom nok som en overraskelse på flere. Etter en tur på vannet, gikk vi til den vakre «Vår frelsers kirke», og heldigvis var det ikke mer vind enn til at vi kunne komme opp i utkikkspunktet i tårnet. Etter 405 skritt fikk vi en fantastisk utsikt. Så ruslet vi gjennom «Fristaden Kristiania» Susan(lærer på Norwegian) kunne fortelle litt om hvordan de levde i sitt eget lille samfunn der, og det var en spesiell opplevelse å komme tett innpå denne kulturen midt inne i byen. Tilbake på Hostellet ble elevene innlosjert på sovesalene, der de fleste tok en tidlig kveld etter å ta vært innom et julemarked eller to.
Tirsdag morgen gikk turen til «Rosenborg slott». Vi ble guidet rundt og fikk samtidig servert hovedtrekkene i Norges og Danmarks historie. Dypt nede i kjelleren på slottet kunne vi til slutt la oss imponere av de vakre kronjuvelene. Dagen fortsatte med tog ut til vakre Louisiana hvor vi spiste lunsj og utforsket utstillingene både ute og inne. Vi ble guidet rundt i utstillingen:” Månen” som var en opplevelse av de sjeldne. Vi fikk se Galileo Galileis ekte tegninger og utregninger av verdensrommet og hørte månens egen versjon av “Måneskinnsonaten” på piano. Så var det felles middag på restaurant «Ankara» der vi spiste en buffet med masse forskjellige tyrkiske retter, før resten av kvelden ble tilbragt i forskjellige attraksjoner på Tivoli.
Det var muligheter for en senere frokost og litt egentid den siste dagen, før vi satte oss på toget via Sverige og hjem.
3 lange, men fine og lærerike dager er over, nye vennskap er knyttet, og i bussen som kjørte oss til skolen onsdag kveld var det mange fornøyde elever. Takk for nok en fin tur. Dere er flotte å reise med!

Skriv en kommentar