Foto/Opplevelser

Budapest, baby!

Fotolinja har fylt minnekortene i den Ungarske hovedstaden!

Budapest har det meste man kan ønske seg som fotograf, og fotolinja prøvde å få med seg mest mulig både med og uten kamera.

Første kvelden så vi på utsikten fra eventyrslottet Fishermans Bastion på Buda-siden av byen over på Pest-siden med Parlamentet og byen som strekker seg utover helt til horisonten. Allerede her begynte nok flere å forelske seg i byen, men bedre skulle det bli!

Tour de Budapest

Vi deltok på walking tour med den lokale guiden Andor, som med tørr humor og sterk innlevelse fortalte om Østerrike-Ungarn, sammenslåingen av Buda og Pest, etableringen av byen, verdenskriger, nazisme og kommunisme.

Underveis fikk vi se skulpturer og bygninger og fikk tips til resturanter, turistfeller og kollektivsystemet.

Unik location

Budapest er kjent for ruinpuber, og Szimpla Kart er den mest kjente. Her fikk elevene en spontan portrettoppgave der de måtte fange en trekt følelse, som resulterte i et godt samarbeid med Musikk-linja og kule bilder med pubens helt unike look som location.

Les mer om fotolinja, eller søk nå!

Stand-up og konsert

Budapest samler folk fra hele verden, og noen utvalgte av disse underholdt oss på stand-up kveld på et lokalt utested, før vi fikk smittende humør og en intim perle av en konsert fra et internasjonalt sammensatt band som spilte en variasjon av brasilianske, spanske og amerikanske coverlåter.

Fotomuseer

Budapest har spilt en viktig rolle i fotohistorien, med flere kjente fotografprofiler. Mest kjent er kanskje Robert Capa, som også har sitt eget museum i byen. Dette besøkte vi og fikk et sterkt møte med hans portefølje av reportasjebilder – spesielt fra 1. verdenskrig.

Rett borti gata ligger det Ungarske fotografiets hus, med sitt studio med naturlig lys og nye utstillinger.

Høyt og lavt

Budapest har et utmerket kollektivsystem, men det er likevel ikke noe problem å få sine daglige 10 000 skritt på studietur. Vi har tråkka rundt i hele byen på jakt etter lys, broer, bakgrunner og kontraster.

Heldigvis er Budapest også kjent for sine varme spabad, seg såre føtter fikk god pleie i Széchenyi Thermal Bath.

Utendørs spabad i Budapest

Verdens beste pressebilder

World press photo-utstillingen – som samler verdens beste pressebilder fra det foregående året – var på plass i Budapest samtidig som oss. Det ble et sterkt møte med fotografiet som hardtslående dokumentasjon på verdens konflikter og utfordringer, men også muligheter og evne til å tenke nytt.

Som avslutning på det hele deltok vi på Budapest Jazzfestival og fikk en konsert av høy kvalitet på Opus Jazz Club.

Nå gjenstår «bare» jobben med å sortere, slette, redigere og ferdigstille bilder og vlog 😅

Bildegalleri