Teater/Musikal på studietur i Oslo

Fredag 19. oktober var vi på en utflukt i Oslo sammen med Glenn! Da vi kom til byen hadde vi litt tid på oss før vi skulle møtes på Operahuset. Fordi et par i gruppa ikke hadde vært i Oslo før, endte vi opp med å ta en turistvennlig rute langs Karl Johan, opp til slottet og tilbake igjen, så klart med spesielt fokus på all den flotte teaterhistorien som er å finne på strekningen! Her finner man alt fra Nationaltheatret til Ibsens sitater på fortauet. På Operaen fikk vi en omvisning både i foajeen, på de ulike scenene, og så klart bak scenen, i verkstedene og de mange korridorene.

Deretter bar turen med trikk opp til Bymuseet, som også huser Teatermuseet. Vi fikk en omvisning i utstillingen, og fikk her sett kostymer fra ulike oppsetninger, flere scenografiske modeller og flotte bilder fra 50 år med norsk teaterhistorie. Det ble tid til en koselig middag før vi tok turen til OsloMet, der vi fikk være med på workshopen til Linnéa, som snart skal ha eksamen i regi! Vi fikk bare vært med på oppvarmingen, men det var både spennende og lærerikt å følge med på den kreative prosessen. Vi skal jo selv kastes ut i lignende situasjoner i løpet av året.

Rundt kl. 22 var vi tilbake på skolen, og vi takker Glenn og Linnéa for en kjempefin tur til hovedstaden.

Skriv en kommentar