Teater/Musikal på studietur i London

London-tur!

Mandag 10. september – skrevet av Helene

Mandag morgen startet reisen vår med en liten busstur fra folkehøgskolen til skysstasjonen. Fotolæreren Eivind, var vår sjåfør. Vi dro fra skolen rundt kl 09.45. Vi ankom skysstasjonen like etterpå og ventet ikke lenge før bussen vår kom som skulle frakte oss til Gardermoen. Bussturen tok cirka to timer, hvor vi oppspilt snakket om å skaffe oss gensere med linjelogo. Ellers ble bussturen brukt til å høre på musikk, lese eller å få litt etterlengtet søvn.

Etter to timer med buss, var det å navigere seg til sikkerhetskontrollen. Alle kom seg trygt igjennom. Deretter var det en liten tur gjennom tax-free´n og andre butikker, før vi gikk til gaten vår. Flyet vårt gikk kl 13.05, vi fløy med Norwegian. Akkurat som med bussturen, ble flyturen brukt til lesing av bøker, lytting av musikk og snorking. Vi kom til London i 14.30-tiden. Ved flyplassen var det en togstasjon som vi gikk til etter å ha funnet veien ut av flyplassen. Vi tok et tog til et stopp som het “London Bridge”. Herfra tok vi undergrunnen til “New Cross”, stoppet som var nærmest hostellet vårt, som var 5 minutter unna. Vi sjekket inn, la tingene våre på rommet vårt, og begynte å lete etter et sted for å kjøpe litt mat. Det ble litt kylling, vårruller og nudler på bussen for å rekke forestillingen “Exit the King” på “Olivier Theatre”.

Dette teaterstykket handler om en konge som regjerer over et døende land – og han vil dø i løpet av stykket. Stykket varte rundt to timer. Etterpå gikk vi til busstoppet like ved, og ventet på at en to-etasjers buss skulle plukke oss opp for å frakte oss hjem. Vi valgte å sette oss opp i andre etasjen, hvilket vi valgte å gjøre resten av Londonturen også. Flott utsikt!

Vi kom oss trygt tilbake til hostellet ved 22.00 tiden, og tilbragte resten av kvelden på hostell-rommene med dagens innkjøp av godteri og søtsaker.

 

Tirsdag 11. september – skrevet av Helene

Vekkerklokken var satt til 08.00 for å rekke frokosten og vårt felles morgenmøte kl 09.00. Under morgenmøte gikk vi gjennom hvordan dagen ville gå, og gikk ganske rett etterpå for å rekke vår to-etasjers buss. Flott utsikt denne gangen også! Denne gangen gikk bussturen til Leicester Square, hvor det var flere boder man kunne bestille musikalbilletter hos. Planen var at vi i gruppen kunne dele oss opp, slik at alle kunne få se den musikalen de ville se. Det var flere forslag fra alle sammen. Alle fant ut til slutt hva de ønsket å se mest. Beate og Rebecca bestilte billetter til musikaloppsetningen av “Matilda”. Vilde, Tale og Marie fikk billetter til musikalen “Kinky Boots”. Elise og Helene bestemte seg for å se “The Lion King”.

Etter at alle hadde fått billetter, dro vi videre til Shakespeares Globe. Her fikk vi en flott omvisning av en kjempeflink guide. Her fikk vi høre historie om William Shakespeare og skuespillene han har skrevet. Vi fikk også lov til å se på scenen de hadde der. Dette er et rundt teater, hvor setene går som en sirkel rundt scenen. Dette er for at skuespillerne skal kunne få muligheten til å se alle i publikum når de står rett frem på scenen, uten å måtte snu seg i det hele tatt. Denne omvisningen ble avsluttet ved gavebutikken, hvor vi endte opp med å kjøpe fine suvenirer.

Etter å ha brukt litt penger på den godeste Shakespeare, dro vi videre for å kjøpe oss litt niste for hjemturen til hostellet. Her fikk vi en oppgave av Beate for å jobbe litt med monologene våre. Vi skulle være i karakteren vår, og skrive et brev til en fjern slektning slik vi forestilte oss karakteren vår ville gjort det. Dette fikk vi en time på oss til å gjøre. Vi spredte oss litt rundt i området og skrev hvert vårt brev. Deretter adresserte vi brevet til slektningen, og leverte brevet til Beate. En morsom oppgave.

Musikalene våre startet i 19.00-19.30 tiden på kvelden. For å rekke felles middag før det, dro vi med buss inn til byen igjen etter monologarbeidet. Her var klokken rundt 17.00. Bussturene inn til byen varte i cirka 45 minutter. Vi lette en stund etter en restaurant som hadde det vi sultet etter. Vi endte opp med å velge en restaurant som ikke var så altfor langt unna noen av musikalene. Denne restauranten hadde deilige hamburgere som vi alle bestilte. Vi spiste og koste oss sammen med god mat, helt til det var på tide å gå til de forskjellige teatrene. Hver musikal varte rundt 2-3 timer.

Vi elevene møttes tilfeldig på et busstopp når vi var ferdige, og snakket ivrig om det vi hadde sett og hørt på forestillingene på bussturen hjem. Samtalene gikk ut på glitrende og sparkende sko, og dansende og snakkende dyr. Vi møtte på Beate og Rebecca på hostellet, som også var opprømte etter å ha sett Matilda med mange dansende og syngende unger. Under forestillingen skulle vi elevene bestemme oss for om vi ville analysere eller anmelde musikalen. Dette er en del av etterarbeidet som vi skal gjøre når vi har kommet tilbake til Elverum.

Resten av denne kvelden gikk også med til å slappe av på rommet med mobil, snapchat og nok et dagens innkjøp med godteri. Vi var allerede spente på det vi skulle gjøre neste dag.

 

 

 

Onsdag 12. september – skrevet av Tale

Vi startet dagen med frokost og morgensamling i ni-tiden. Etter samlingen tok vi buss til Theatre Royale Drury Lane, hvor vi fikk en omvisning.

Theatre Royale Drury Lane er det eldste teateret i London som fortsatt er i bruk. Det første teateret ble bygget av dramatikeren Thomas Killgrew og ble åpnet i mai 1663. Det sies at teatret hadde sin beste periode i 1710-33. Teateret er også kjent for Davis Garrick, som startet den mer naturlige skuespill-stilen som vi er kjent med i dag.

Etter omvisning på Theatre Royale Drury Lane, hadde vi valgfritt program før vi møttes på restauranten Il Cucciolo. Il Cucciolo er en italiensk restaurant hvor vi spiste både pizza og pasta!

Da vi hadde spist middag på restauranten dro vi til teateret like ved, Prince Edward Theatre, hvor vi så Aladdin! Aladdin er en musikal som er basert på Disney-filmen fra 1992, og handler om gategutten Aladdin som forelsker seg i prinsesse Jasmine og får hjelp av en magisk ånd i en lampe til å vinne hjerte hennes. Det var en helt fantastisk forestilling, med dyktige skuespillere/sangere/dansere, flotte kostymer og imponerende bruk av scene og rekvisitter.

Etter Aladdin var ferdig, tok vi bussen tilbake til hostellet og dagen var ferdig.

 

Torsdag 13. september

Dagen startet klokken ni med frokost og morgensamling. Etterpå dro vi til omvisning på National Theatre.

National Theatre er et teater på South Bank i London. Det var også der vi så forestillingen Exit the King på mandag.

Da vi var ferdig med omvisningen, dro vi på Camden Markets. Camden Market er et stort market i Camden Town og er det største åpne handleområdet i London.

På kvelden så vi musikalen Wicked. Wicked handler om heksene Elphaba og Glinda fra Trollmannen fra Oz, i tiden før Dorothy kom. Musikalen gikk på Broadway i 2003, med Indina Menzel og Kristin Chenoweth i hovedrollene. Selv om forestillingen var kontroversiell, var den likevel en stor publikumssuksess og Indina vant en Tony for beste kvinnelige hovedrolle.  Versjonen vi så gikk på Apollo Victoria Theatre og hadde nye, men svært talentfulle skuespillere (hun som spilte Elphaba var faktisk en understudy, en slags vikar).

Etter forestillingen dro vi tilbake til hostellet, og dagen var ferdig.

Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Wicked_(musikal)

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar