Livet på skolen

Vårsemesteret på Friluftsliv-linja

Januar

Vinteren har etablert seg i januar og vi jobber med å forbedre skiteknikk og utholdenhet så vi er i stand til å gjennomføre lengre turer senere i vinter. Basisferdigheter som bålfyring, finne ved, kløyving av ved og bruk av kart og kompass hører også med. Vi får erfare og prøve ut hensiktsmessig bekledning for årstiden. Matlaging må til også.

Februar

Vi starter februar med en ski- og pulktur for å få litt trening i å dra pulk. Hedmarksvidda med et strålende, merka løypenett og overnatting i DNT hytte i Målia. Vi fortsetter med kitecamp i Elgå hvor vi bruker Femunden som kite arena. Der er det fint å starte praksisopplæringa – det er ikke så stor sjanse for å kollidere med trær ute på isen til Norges nest største innsjø.
Senere i februar skaffer vi oss erfaring med å gå skitur med sekk og overnatte i flotte enkle koier på Budor.

Mars

Mars er en fantastisk vintermåned som byr på flotte muligheter for aktivt friluftsliv. Vi skal på en lengre tur i Femundsmarka på ski med pulk, bevege oss vestover og gjøre noen topper i området Ringebufjellet, isfiske og ligge i snøhule.

April

April ankommer og byr på fantastiske skiopplevelser i høyfjellet. Kalde nette og varme dager gir flotte skiforhold, ikke minst om formiddagen. Vi drar inn i hjertet av fjellheimen av Norge, der det er flest høye topper og tinder i Norge, nemlig Jotunheimen.

Etter ei fin uke på ski med pulk vender vi nesa sørover og særlandskysten. Spennede opplevelser i havkajakk, og kunnskap om kystfriluftslivet venter. Vi avslutter turen og fellesopplevelsene våre med et par netter på Grønningen fyr utenfor Kristiansand

Tillegg fra Friluftslivslæreren

Disse innholdspresentasjonene er en framstilling av hvilke turer vi reiser på gjennom vinterhålvåret. Det er i liten grad beskrevet hva man lærer. Det jeg ønsker å gi elevene gjennom dette turprogrammet er selvfølgelig mestring i å være på tur. Det å beherske vinterfriluftslivet og ha det komfortabelt på tur er mye læring i seg sjøl, og den erfaringen vi gir elevene vil øke mestringen. I tillegg kan vi legge til gode læringsmål som samarbeid og å ta vare på hverandre. Å kunne samarbeide godt i litt pressede situasjoner hvor kroppen er litt kald og sliten, stiller krav til en sjøl.

Vi satser på et godt halvår, mest på ski, fram mot skoleslutt.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund