Friluftsliv bivåner vårens vakreste eventyr

Våren bringer med seg lys, varme og livet i skogen våkner smått om senn til liv etter en lang og rolig vinterperiode. Ute på myrene har orrhanene allerede begynt å samle seg for å kjempe om orrhønenes gunst. Dette er fascinerende å være vitne til og friluftslivklassen spenner skiene for og kom seg ut på spillplassen. På denne turen viser klassen hva de har etablert av kunnskap og ferdigheter om friluftsliv så langt.

Læringsmål

  • Orientering navigering
  • Etablere leirplass
  • Lage bål
  • Lage mat på bål
  • Holde seg varme i løpet av natta

Klassen droppes av ved vei et stykke unna spillmyra. Kartreferansen er oppgitt og elevene må navigere seg frem til rett plass ved hjelp av kart og kompass. Vel framme må det etableres leir, sankes ved og fyre bål til varme og matlaging. Dette er helt vesentlige gjøremål for at turopplevelsen skal bli god. Mat lages på bål og når mørket senker seg, gjøres sengeleiet klart under åpen himmel, selvsagt rundt bålet. Klassen våkner til lyden av vår. Enkeltbekkasiner flyr i sinuskurver og spiler ut sine stjertfjær slik at den mekrende lyden høres. Lyden av orrhaner som buldrer og blåser fulle av testosteron. Noen traner hilser lyset velkommen med høye, trompetliknende støt. Bålet fyres på nytt, frokost inntas, man kryper ut av posen og nok et vellykket friluftsdøgn er en realitet.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund