Afrika hjem fra Afrika og klare for mer.

I skrivende stund er vi i gang med TEAMAUKA- RARE EVENTYR. Kun tre dager etter vi kom hjem fra 2 uker i Namibia.

Dag 1: Windhoek

Første dagen booket vi inn på Roof of Africa i hovedstaden Windhoek. Etter et raskt klesskift til sommerklær, reiste vi ut i townshipen Katetura (betyr» stedet ingen vil bo») Der vanker det premie om du ser et «hvitt» menneske. Men for oss ble det et høydepunkt å møte alle de hyggelige folka på Single Qarter Marked, hvor vi smakte på lokale larver, grilla kjøtt og annet småsnadder. Deretter gikk turen innom det flotte kvinneprosjektet Penduka- hvor funksjonhemmede og overgrepsutsatte damer får nye muligheter og verdighet inn i livene sine.

Dag 2 og 3: Ørken-Sesriem/Sousousflei

To 9-setere og en henger full av campingutstyr forlot Windhoek til fordel for verdens eldste ørken-The Namib Dessert. En lang, men fasinerende 8 timers kjøretur brakte oss til Sesriem og vakre sol- både opp og – nedgang ved Elim og den majestetiske sanddyna Dune 45. Men også en tur ned i flotte Sesriem Canyon

Dag 4-6: Swakoopmund/walvis Bay

Etter vakre dager i Sesriem kom vi til kysten og Swakopmund- hvor vi opplevde ørkenen annerledes med Quadbikes, sandbording(liggende på magen i inntil 80 km i timen) og kamelriding. Ørken er flott! Og delfin-safari i Walvis Bay ble en av de beste -ever!

Dag 6-9: ETOSHA- safari

Tidenes safari står for tur. Ei natt ved vannhullet i Okakuejo og to netter i Halali ble tre dyre-magiske dager. På 1.plass: Den ukes gamle elefantungen som jaget et nesehorn mens stolte foreldre blåste svært hardt i trompet så alle skjønte alvoret. Ellers kom løvinna og badet sine to søte små, sjiraffer overalt, svært så fotogene hyener stilte opp, og sjeldent mange nesehorn og elefanter.

Dag 9-12: Tsumeb og Windhoek

Etter den fantastiske safarien kom vi til Elverums vennskapsby,Tsumeb. Der besøkte vi bistandsprosjektet vårt blandt Sanfolket- Ourwood Kindergarten(og litt skole) Dette kommer vi tilbake til i en senere blogg hvor vi skriver mer om hva vi har gjort og hva vi tenker fremover.

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur