Afrika hjem fra Afrika og klare for mer.

I skrivende stund er vi i gang med TEAMAUKA- RARE EVENTYR. Kun tre dager etter vi kom hjem fra 2 uker i Namibia.

Dag 1: Windhoek

Første dagen booket vi inn på Roof of Africa i hovedstaden Windhoek. Etter et raskt klesskift til sommerklær, reiste vi ut i townshipen Katetura (betyr» stedet ingen vil bo») Der vanker det premie om du ser et «hvitt» menneske. Men for oss ble det et høydepunkt å møte alle de hyggelige folka på Single Qarter Marked, hvor vi smakte på lokale larver, grilla kjøtt og annet småsnadder. Deretter gikk turen innom det flotte kvinneprosjektet Penduka- hvor funksjonhemmede og overgrepsutsatte damer får nye muligheter og verdighet inn i livene sine.

Dag 2 og 3: Ørken-Sesriem/Sousousflei

To 9-setere og en henger full av campingutstyr forlot Windhoek til fordel for verdens eldste ørken-The Namib Dessert. En lang, men fasinerende 8 timers kjøretur brakte oss til Sesriem og vakre sol- både opp og – nedgang ved Elim og den majestetiske sanddyna Dune 45. Men også en tur ned i flotte Sesriem Canyon

Dag 4-6: Swakoopmund/walvis Bay

Etter vakre dager i Sesriem kom vi til kysten og Swakopmund- hvor vi opplevde ørkenen annerledes med Quadbikes, sandbording(liggende på magen i inntil 80 km i timen) og kamelriding. Ørken er flott! Og delfin-safari i Walvis Bay ble en av de beste -ever!

Dag 6-9: ETOSHA- safari

Tidenes safari står for tur. Ei natt ved vannhullet i Okakuejo og to netter i Halali ble tre dyre-magiske dager. På 1.plass: Den ukes gamle elefantungen som jaget et nesehorn mens stolte foreldre blåste svært hardt i trompet så alle skjønte alvoret. Ellers kom løvinna og badet sine to søte små, sjiraffer overalt, svært så fotogene hyener stilte opp, og sjeldent mange nesehorn og elefanter.

Dag 9-12: Tsumeb og Windhoek

Etter den fantastiske safarien kom vi til Elverums vennskapsby,Tsumeb. Der besøkte vi bistandsprosjektet vårt blandt Sanfolket- Ourwood Kindergarten(og litt skole) Dette kommer vi tilbake til i en senere blogg hvor vi skriver mer om hva vi har gjort og hva vi tenker fremover.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund