Fotoapparat. Ikon

Linje

Foto/Opplevelser

Alt som er gøy med foto, film og folkehøgskole! Lær å ta bilder og filme på reise gjennom Europa. Du får oppleve storbyliv i København, Budapest og på interrail. Du blir med på surfing på «Cold Hawaii» og i Lofoten, hvor vi også er på havørnsafari og jakter på nordlys. Vi tar analoge bilder og fremkaller i mørkerom. Det blir filming, redigering, edits, manipulering, Photoshop, Premiere, drone, studio og mørkerom. Vi gir deg faglig, sosial og personlig utvikling.

Om Fotolinja

Foto og opplevelser på Elverum folkehøgskole

Øns­ker du å leke, lære og eksperimentere med fototeknikk, Photoshop, mørke­rom og stu­dio­fo­to­gra­fe­ring? Vil du reise og ta bilder i København, Budapest, Lofoten og på interrail fra Roma til Elverum hvor du bestemmer stoppestedene?

Foto­linja er for deg som er glad i å ta bil­der og som ønsker å reise mye. Enten du er nybe­gyn­ner eller erfa­ren hobby­fo­to­graf, får du solid innføring og påfyll. Vi arbeider med alt fra grunn­leg­gende tek­nik­ker til avan­sert digi­tal bilderedigering. Vi jobber digitalt og analogt – fra kameradrone til mørkerom.

Opplevelser, foto og studieturer

For at du hele tiden skal ha spen­nende motiver, legger vi vekt på opplevelser. Du lærer deg å skape minneverdige øyeblikk – både hjemme og borte. Vi planlegger gode turer sammen, og reiser på en trygg måte. Slik blir du vant til å ta deg frem, med kamera i hånda. På Elverum folkehøgskule lærer du å oppdage gode bildemuligher, enten det er en grå høstmorgen, på studietur eller i studio.

Skolens linjer er en kjemperessurs. Du får tilgang på gode motiver i alle sjangere, enten du vil være snowboardfotograf, ta konsertbilder eller gjøre en kunstnerisk studioshoot.

Pris

Rom med eget bad
132 640,-
Rom og felles bad
125 800,-

Studiet støttes av Statens Lånekasse.
Les mer om priser.

Lærer

Eivind Høimyr

Foto i praksis – med film, design og nettproduksjon.

Under­vis­nin­gen er prak­tisk, med den nødvendige teorien i bunn. Vi vil at du skal foto­gra­fere mest mulig, og du får de tek­niske og prak­tiske rådene som er nød­ven­dig for at du skal lykkes. Under­vis­nin­gen til­pas­ses den enkelte elev og gjen­nom­fø­res med opp­læ­ring, instruk­sjon, til­rette­leg­ging og veiledning.

Foto er i dag tett knyttet til film og web. Du lager film fra studieturer, stop-motion animasjon, time-lapse og musikkvideo – og vi klargjør alt for publisering på nett.

I løpet av skoleåret står fotolinja for live flerkameraproduksjon ved konserter, forestillinger og andre events.

Hvert semester velger du dine beste arbeider og lager fotoutstilling med klassen, der vi selger bilder til inntekt for skolens bistandsprosjekt.

Silhuett av fotograf foran farget vegg

Dette jobber vi med

 • Kamerateknikk
 • Bildekomposisjon
 • Blits, lyssetting og studiofotografering
 • Redigering og manipulering
 • Analog foto og mørkerom
 • Reise, reisefoto og reisefilm
 • Street photography
 • Natur og landskap
 • Portrett
 • Svart/hvitt
 • Konsertfoto
 • Stjernefoto, star trails og nordlys
 • Light painting
 • Timelapse og stop motion
 • Double exposure
 • Film og liveproduksjon
 • Utstilling

Studieturer

Studieturer

 • København + Cold Hawaii
 • Budapest
 • Lofoten
 • Interrail: Roma – ? – Berlin

Fotolinja reiser mye. Vi bruker god tid på turplanlegging, og du blir aktivt med på å legge opp programmet. Vi utarbeider studieturer der vi opplever mye, skaper gode fotoøyeblikk og besøker fantastiske fotoreisemål. Så lenge turen ikke krever noe annet reiser vi lett (håndbagasje og kamerabagg), og bor enkelt (hostell). Elverum folkehøgskole jobber for å bli stadig mer bærekraftige. Vi prøver derfor å bytte ut flyturer med buss og tog der det er mulig.

Vi starter med en tur til København i Oktober. En by som tilbyr alt man kan ønske av severdigheter og storbyliv. Du jobber med reisefoto, street photography og kamerateknikk. Du får oppleve World Press Photo-utstillingen, Tivoli, Nyhavn, night photography, kanaltur med båt, arkitektur, is med flødebolle og mye mer.

Vi reiser videre fra København til Klitmøller på vestkysten av Danmark, også kalt «Cold Hawaii». Her er det aloha-stemning, gode surfemuligheter og et helt spesielt lys over lange strender med bunkere fra andre verdenskrig spredt utover. En drømmeplass for foto og opplevelser.

Siste uke før jul reiser vi til Budapest. Byen stiller med storslåtte byggverk, monumenter og spa-bad! Og ikke minst god utsikt over det hele fra Gellert Hill og Fishermans Bastion. Du besøker utstillinger, ruinpub og vintage fotobutikk. Vi jobber med en planlagt photoshoot, i tillegg til reisefoto og alle de spontane bildene som oppstår.

Lofoten anses av mange som ett av verdens topp ti reisemål. I mars er lyset på vei tilbake, og fargene er fantastiske. Du blir med på jakt etter nordlys og spektakulær natur, havsafari i Trollfjorden og fotografering av havørn. Vi reiser til Unstad og surfer med snø rundt oss. I tillegg arrangeres Lofoten Internasjonale Foto Festival, med utstillinger og foredrag.

Vi avslutter året med interrail gjennom Europa. Vi starter samlet i Roma – byen for kjærlighet, pizza og de mest utrolige bygninger og monumenter – 2000 år gamle! Forum Romanum, Pantheon, Coloseum og Vatikanet er bare noen få høydepunkter.

Deretter går turen videre i grupper. Du får planlegge transport, overnatting, severdigheter, måltider og – best av alt – reisemål. Vil du til Polen, Tsjekkia eller Østerrike? Krakow, Wien eller kanskje Bratislava?

Før vi reiser samlet hjem, avslutter vi i Berlin – kanskje Europas kuleste by? Du opplever muren, historien rundt andre verdenskrig og Brandenburger Tor, pluss perfekte forhold for street photography.

Foruten studieturene tar vi opplevelsesdelen av linjenavnet på alvor, og drar på utflukter både i og utenfor Elverum for å variere teknikker og location.

Bilder og film

Film
Bildegallerier

Filmer fra Foto/Opplevelser. Klikk øverst til venstre i avspillingsvinduet for å se mer.