Livet på skolen

Intervju: Gaaren om musikken, livet etter FHS og oppvarming for Sigrid

«Folkehøgskole var mitt første møte med å dele musikken jeg hadde laget for andre, og det var starten på meg som musiker»

Carine Gaaren

25 år
Student, Trondheim
Elev på Musikk-linja 2017–2018

Hva har du brukt tiden etter folkehøgskole til?

Jeg har studert statsvitenskap og samfunnsøkonomi i Trondheim og har trivdes veldig med det, men jeg har alltid skrevet sanger på fritiden.

Våren 2022 kom jeg med på en låtskrivercamp i Trondheim som heter Song:expo, og gjennom det fikk jeg et musikk-nettverk i Trondheim og kom meg på en måte tilbake til musikken igjen.

Jeg tok kontakt med to produsenter jeg hadde vært på gruppe med der, og vi startet artistprosjektet den sommeren. Siden da har jeg vært både student og aktivt jobbet med artistprosjektet.

Hva er det som driver deg til å lage egen musikk?

Hvis jeg kjeder meg og er i mine egne tanker så nynner jeg på noe som blir til en melodi. Andre ganger hører jeg en sang og blir inspirert til å lage noe likt.

Jeg liker veldig godt å lage sanger, det å sette ord på følelser og å lage melodier fra ord. Låtskriving for meg er en måte å bearbeide tanker og følelser på.

«Låtskriving for meg er en måte å bearbeide tanker og følelser på»

Hvordan ble du plukket opp av P3 Urørt, og hva har det betydd for musikkprosjektet ditt?

Urørt hører på alle sangene de får tilsendt, og det at de skulle anbefale allerede første singel var en stor overraskelse.

Jeg deltok også på en lytteklubb i Trondheim der jeg presenterte «Losing Myself» hvor også Urørt var til stede, jeg tror også det hadde noe å si for at de senere tok kontakt om å varme opp for Sigrid.

Urørt har betydd mye for dette musikkprosjektet, de har fulgt opp med å anbefale alle sangene, spille sangene på radio, nevne artistprosjektet i en artikkel om «artister å følge med på i 2024», og latt oss varme opp for Sigrid uten å noen gang ha fremført sangene live før. Urørt har virkelig gitt dette artistprosjektet en sjanse, og det er veldig kult.

Hvordan fikk du muligheten til å varme opp for Sigrid, og hvordan var den opplevelsen?

Urørt tok kontakt gjennom instagram, og heldigvis så jeg meldingen før det var for sent.

De ringte og fortalte at de lette etter artister til å varme opp for Sigrid, og selv om jeg sa «ja» så var det ennå ikke sikkert at vi ble valgt ut. Jeg fikk den bekreftende telefonen to uker før konsertdato.

«Det var bare å komme seg til øvingslokalet og øve på alle sangene vi aldri hadde spilt live før»

Opplevelsen var veldig positiv, vi hadde med oss en veldig flink lydtekniker, og et veldig godt band. Det var en unik mulighet å kunne spille debut-konsert for et stort publikum, og jeg er glad for at vi turte å hoppe i det.

Hvilke ambisjoner har du for artistprosjektet «gaaren» videre?

Vi har begynt på de neste sangene som skal komme våren 2024, og har booket noen flere konsertmuligheter. Jeg håper vi kan fortsette som vi gjør nå, produsere sanger og spille dem live. Jeg vet at jeg alltid kommer til å skrive musikk, så jeg håper jo at dette artistprosjektet kan pågå en stund. Jeg er egentlig åpen for veldig mye og vi får se hva 2024 bringer.

Hva gjorde året ditt på folkehøgskole med deg som person, og med deg som musiker?

Året mitt på folkehøyskole var absolutt viktig! Jeg utviklet meg veldig mye som person bare på det ene året da jeg fikk treffe masse ulike folk og fikk nye vennskap jeg fortsatt har i dag.

Musikklinjen på Elverum folkehøyskole var også mitt første møte med å være i et studio og å synge mine egne sanger på en scene, og jeg lærte masse om produksjon og konserter der som har blitt med meg videre.

Folkehøgskole var mitt første møte med å dele musikken jeg hadde laget for andre, og det var starten på meg som musiker.

Folkehøgskole var mitt første møte med å dele musikken jeg hadde laget for andre, og det var starten på meg som musiker.