Livet på skolen

Søknad og opptak til skoleåret 2021-2022

1. februar starter vi opptaket av elever til skoleåret 2021/2022, men du kan fortsatt søke om plass.

Ingen søkefrist

Det er ingen søknadsfrist, og opptaket fortsetter så lenge det er ledige plasser på linjene. Det betyr at hvis noen takker nei på tilbudet om skoleplass åpner det for at nye tilbud blir sendt ut. Derfor anbefaler vi alle som kunne tenke seg et år på folkehøgskole om å søke, selv etter 1. februar.

Fra og med 1. februar sendes tilbud ut på mail og sms. Svarfristen for å akseptere tilbudt skoleplass er ti dager. Hvis du har fått tilbud om skoleplass, har takket ja til dette og betalt innmeldingsavgift, er du sikret skoleplass. Vi ber kommende elever om å sjekke mailen sin regelmessig, da mer informasjon sendes ut etter hvert som skolestart nærmer seg.

Spørsmål

Har du spørsmål knyttet til en av linjene våre, må du gjerne ta kontakt med linjelæreren for denne linja. Kontaktinfo til alle lærere ligger på Kontakt oss-siden vår. Vi har også en side der vi svarer på vanlige spørsmål.

For spørsmål om din søknad, søkeprosessen eller opptak, kan du ta kontakt med assisterende rektor Åsmund Mjelva.

E-post: post(at)elverumfhs.no
Telefon: 99012041

I tiden som kommer vil vi også være ekstra aktive på chaten på vår Facebook-side http://facebook.com/elverumfhs/, så still oss gjerne spørsmål der. Vi vil hjelpe deg å komme i kontakt med riktig ansatt, hvis du bare gir oss litt tid til å komme til tastaturet.

Her finner du oss på nettet:

Vedrørende Covid-19

På grunn av Covid-19 og stadige endringer i smittesituasjonen, er det vanskelig å si noe sikkert for det kommende skoleåret. Men vi følger alle smittevernråd og reiseråd som gis fra myndighetene. Vi planlegger for et tilnærmet normalt skoleår, og for at alle reiser kan foregå som normalt. Men vi vil utarbeide gode alternative løsninger dersom ikke dette lar seg gjennomføre. Reisemål ved studieturene kan bli lagt til andre steder (også innenlands) hvis det inntreffer naturkatastrofer eller andre utenforliggende og ekstraordinære omstendigheter som skolen ikke rår over, og som i vesentlige grad påvirker gjennomføringen av reisen. Det gis normalt ikke økonomisk kompensasjon for dette.

Finn ledig plass

Hvis du skulle være uheldig og ikke få den ønskede plassen på Elverum folkehøgskule, anbefaler vi deg å besøke den relevante fagkategorien på folkehøgskole.no for å se om det er ledige plasser på en annen skole med et lignende tilbud.

Lykke til med opptaket! Vi håper du går et strålende år i møte på en av landets folkehøgskoler.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund