Livet på skolen

Rare eventyr kick-off!

I går startet det tiende året med «Rare eventyr» her på Elverum FHS. Elevene ble delt inn i syv grupper, på tvers av alle linjene, som skal sette opp hver sin forestilling.

Gruppene har trukket hvert sitt eventyr og hver sin sang, som skal settes sammen til en spennende og unik forestilling. Gruppene er satt sammen av elever fra ulike linjer, som gjør dette prosjektet både spennende og sosialt. Forestillingene skal allerede på torsdag, vises for 4.klassinger.

I tillegg til de syv hovedgruppene, er noen av elevene fordelt på tre andre grupper. Scenografi-gruppa, som har ansvar for scenografien, er i full gang med å lage rekvisitter og pynte den skumle tunnelen som barna skal igjennom før forestillingen. Dokument-gruppa har begynt arbeidet med å ta bilder, filme og oppdatere skolens sosiale medier. Det ble en uvanlig lang søndag for de fleste i går, og derfor satt alle ekstra stor pris på at serverings-gruppa stilte med nystekte vafler til hele gjengen. Serverings-gruppa skal denne uka gjøre det ekstra hyggelig for de andre elevene, blant annet ved å servere snacks og godsaker.

Allerede første dagen fikk vi satt i gang mye. I gruppe 5, hvor elevrådsleder Arthur er gruppeleder, fikk de laget førsteutkast av manus, planlagt rekvisitter, funnet frem kostymer, og kan nå konsentrere seg om å perfeksjonere stykket sitt. Arthur sier han har relativt god kontroll, og at han er mer beroliget i dag, enn det han var i går, på starten av prosjektet.

Det er godt vi har en annerledes uke som dette, hvor vi kan bygge opp et stort prosjekt, og jeg er spent på hvor mye folk forandrer på stykkene, hvor mye de tør å tøye og bøye…

…sier han. Hans egen gruppe har laget en mer moderne versjon av Karius og Baktus. Han er spent på å få se litt studenthumor. Arthur har selv en av hovedrollene, og forteller at selv om ikke alle er like scenevante som han selv, har også disse fått en viktig rolle på scenen, nemlig som tenner.

Etter en effektiv dag, med mye jobb, er elevene klare for en uke med masse gøy i vente!

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund