Temauke

Pangstart på temauka – Rare Eventyr for 13. året på rad!

Dagen fikk en pangstart da Elverum Folkehøgskule satte i gang med “Rare eventyr” for trettende året på rad. Elevene ble delt i syv grupper, på tvers av linjene. Om kun fem dager skal gruppene fremføre hvert sitt unike eventyr i en stor forestilling.

Alle var spente på hva uka ville bringe. Gruppene trakk hvert sitt eventyr og hver sin sang, mens det i bakgrunnen hørtes en intens trommevirvel fra elevene. Idemyldringen startet kjapt, og straks hadde alle gruppene en plan. Noen rarere og drøyere enn andre. Vanligvis fremføres eventyrene foran barn i Elverum, men pga. et lokalt Koronautbrudd lar dessverre dette ikke seg gjøre i år. Kanskje til fordel for elevene – enda mer frihet og spillerom i skuespillene?

I tillegg ble elevene også delt inn i 3 andre grupper, som har ulike roller gjennom uken. Dokumentasjonsgruppa skal jobbe med å dokumentere temauka, ved å lage innhold til blogg, vlogg, Instagram, Facebook og Youtube. Scenografigruppa skal jobbe med en “eventyrtunnel” og rekvisitter. Serveringsgruppa har i oppgave å lage god stemning, og har planlagt ulike aktiviteter for resten av gjengen.

Hver kveld avsluttes med en aktivitet arrangert av skolen. I kveld var det “Rockeulven og de sju geitekillingene i Hedmark” satt opp av Elverum barnemusikkteater. Forestillingen var inspirerende og ga flere av oss pågangsmot.
Vi gleder oss til en rar og drøy eventyruke!

Skrevet av Ida Jacobsen og Emma Moen Kristensen
Dokumentasjonsgruppa 2021

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund