De tiende folkhighschoolympiske leker er åpnet!

Lys, lyd og pyro sparket i gang den olympiske temauka.

På lørdag ble alle elevene fordelt på åtte grupper – eller «land». Gruppene fant opp sin nasjonalitet, laget et navn på landet sitt og designet landslagsdrakter i nasjonalfargen.

Søndag fortsatte arbeidet i landene med å melde på utøvere til en rekke ulike øvelser – fra lynsjakk og poker til pardans, miniskisprint og sparkstafett. I tillegg skal hele landet i løpet av uka stille til «Capture the flag», limbo, isbading og konstruksjonskonkurranse med spagetti og marshmallows.

Landene må selv jobbe med motivasjon, oppgavefordeling og taktikk. Lagånd og samhold var tema i forkant av temauka, og forblir fokus gjennom uka.

De folkhighschoolympiske lekene ble sparket i gang med fakkeltog, innmarsj og taler. Den folkhighschoolympiske komite stod for tenning av den folkhighschoolympiske ild, før et forrykende lyd, lys, pyro og videoshow tok over på fasaden til hovedbygget.

Lekenes to første øvelser gikk av stabelen samme kveld. I storsalen ble lista lagt lavt, og elevene fikk testet fleksibiliteten sin i limbo.

Deretter ble ingeniørferdighetene satt på prøve da det skulle konstrueres høyeste tårn og lengste bro med marshmallows og spagetti.

Bistand Bærekraft fhsliv freeski Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening snowboard Studietur