Livet på skolen

Åpning, fyrverkeri, limbo og marshmallows!

Åtte land. 16 øvelser. Én pokal. Verdens niende folkhighschoolympics er i gang!

Søndag startet det årlige Elverum folkhighschoolympics – verdenseneste folkhighschoolympics så vidt vi vet – med et smell på Elverum folkehøgskule.

Eller rettere sagt, med en hel haug smell. Etter at IOC-medlemmene Gaël og Anna erklærte lekene for åpnet, gjallet fyrverkeriet over hovedbygget og lyste opp i mørketiden. Det samme gjorde 130 kampklare elever med fakler og nyutviklede nasjonaldrakter til helt ferske OL-nasjoner.

Lørdagen brukte nemlig elevene på å finne opp sitt eget land, med viktig bakgrunnstoff som for eksempel språk, motto, innbyggertall, viktigste eksportvare, myntenhet, styreform, navn på politisk leder, urbefolkning, flagg, nasjonaldrakter osv. Landene er satt sammen av elever fra ulike linjer og ulike husgrupper.

Limbo var lekenes første øvelse, og alle elevene ble automatisk påmeldt. Og det var Blue Balls Nation med Rune og Synnøve som stakk av med gull og sølv, foran Idunn på bronseplass.

Kroppskontroll og fleksibilitet ble byttet ut med kløkt og ingeriørferdigheter da landene konkurrerte om å lage det høyeste tårnet og lengste brospennet med spagetti og marshmallows, en konkurranse der Flaming Dorito Republic stakk av med gullet foran Nigganda og Blue Balls Nation – etter en svært spennende stein, saks, papir-finale.

I morgen er det klart for bistandsmaraton i 28 timer til inntekt for Elverum folkehøgskules bistandsprosjekter!

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund