Ord for dagen

Om å være modig

Modighet er et karaktertrekk vi alle ønsker oss, fordi det det vil kunne gi oss den gode følelsen av selvrespekt.

Selvrespekt får oss til å være stolt og glad innvendig og det øker både motivasjon, overskudd, livsgnist, lidenskap, optimisme og den indre roen. Med modighet i ryggsekken styrker man selvrespekten og man kan handle på tross av nervøsitet eller redsel. Ved å være modig kan man benytte enhver ubehagelig anledning til å vokse og bygge mestringsfølelse.

Å ta livet i egne hender krever nemlig til tider modighet. Vi trenger mot for å handle når det føles som livet har slått oss i bakken. Vi trenger mot for å kunne være superhelter og stå opp for oss selv når tristhet dominerer følelseslivet. Og vi trenger mot for å kunne følge hjertets søken etter nye og spennende utfordringer, som oftest ligger utenfor egen komfortsone. I møte med noe ukomfortabelt, føler en ofte mangel på kontroll eller mestringsevne. Kroppen aktiverer stressreaksjoner, og hvis man forvandles til den feige løven i Trollmannen fra Oz – hva i all verden gjør man da?

Vi mennesker er ofte redde for å være modige! Vi er også redde for å være redde! JA, det er ubehagelig å være redd. JA, det er ubehagelig å være utenfor komfortsonen. Men om du skal vandre trygt rundt inne i din lille, trygge komfortsone hele livet så kommer du ingen vei!

Du vil ikke komme videre fordi det skjer lite utvikling på innsiden av komfortsonen din. Kanskje ingenting!

Det er skummelt å ta grep når et forhold begynner å bli destruktivt og vanskelig. Det er skummelt å bli forelsket i noen. Det er skummelt å skifte jobb. Det er skummelt å innse at du ikke er fornøyd med livet ditt.

Når du er redd så betyr det ekstra mye for deg, og da smaker seieren ekstra godt når du vinner. Når du vinner over deg selv! Vær modig for deg selv! Det er dine valg, ditt liv og ikke minst din komfortsone!

Du er modig når du endelig tør å si imot dine nærmeste, du er modig når du tør å gi beskjed om at noe ikke er bra nok hvis du handler mat/drikke og det ikke er som det bør være – og du er modig når du forteller om dine tanker og følelser for en annen.

Moralen er: Vær modig og våg også å være redd! Disse to egenskapene vil presse deg ut av en hemmende komfortsone, og det er der mulighetene ligger! Du er ansvarlig for din egen lykke og du er ansvarlig for det livet du lever.

Jeg ønsker deg en modig dag, med utvidet komfortsone.

backpacker Bistand Bærekraft ekstremsport elverumfhs elverum folkehøgskole Historie kite Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening snowkite Studietur