Norwegian – Culture/Adventure

Norwegian bygger gapahuk, fyrer nying og spiser silpo!

Gode tips å ha med seg på veien dersom man skal sove ute i skogen en natt.

Norwegian Adventure and Culture har lært seg noen gode tips for å mestre friluftslivet et døgn i en typisk norsk oktober. Elevene har lært hvordan man skaffer seg ly for vær og vind, matlaging utendørs og hvordan man lager et langvarig bål. Nærområdet har mye å by på, så med bare en 30 minutters gåtur fra skolen kom vi fram til destinasjonen på Strandmoen.

Her samlet elevene ved til nyingen. Nying går ut på å lage et litt annerledes bål, bestående av to lange, runde og solide trestokker. Disse må ikke ligge helt inntil hverandre, for i mellomrommet legger man i lettantennelig brensel, som never, småkvist og flis. Fordelen med denne båltypen er at det varer lenge – perfekt om du skal sove ute. Husk fyringsvakt!

Så trenger man ly for vær og vind. Elevene lærte hvordan de setter opp en gapahuk, bestående av hogstavfall og vanntett presenning.

Til middag tilberedte vi Silpo på bålet – en rett som stammer fra Finnskogen. Den består av bacon, løk, poteter og melk. Vegetarutgaven består av løk, poteter og paprika. Løk og bacon stekes i panne over bålet før man tilsetter kokte poteter. Til slutt tilsettes litt helmelk sammen med pepper og litt salt.

Til dessert – Lapper med syltetøy, stekt i panne på bålet. Lapperøren lages av egg, hvetemel, kefir, helmelk, sukker og natron.

God bålvarme hele natten under fullmånen.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund