Norwegian – Culture/Adventure

Norwegian Culture/Adventure på Lillehammer

OL-hoppbakken fra 1994 og en tidsreise på Maihaugen.

Onsdag er vi i Lillehammer. Vi besøker Lysgårdsbakkene og blir fasinert når vi står på toppen og ser ut – og nedover hoppbakken. Her er det bratt og langt ned. 

Neste stopp er Maihaugen. Her tar guide og historieforteller Thorstein, oss blant annet til storgården Bjørnstad fra 1700- tallet. Gården består av hele 27 bygninger og stod opprinnelig i Vågå, ved Lalmsvatnet i Ottadalen. Vi får innblikk i hverdagslivet til folkene som bodde på en slik storgård, hvilke arbeidsoppgaver og plikter de enkelte hadde mm. En fun fact er at det var på denne gården store deler av filmen «Tre nøtter til Askepott» ble innspilt. Vi går også innom en gammel husmannsplass.  


Videre får vi omvisning i «Fremtidshuset» som ble bygget i 2001. Det var da fullspekket med elektroniske duppeditter- alt for å gjøre hverdagslivet lettere. Vi ser at «fremtiden» er historie i dag og at utviklingen har gått svært fort de siste 20 årene.

Vi fikk også en omvisning i Dronnings Sonjas barndomshjem som er innredet nøyaktig slik det var da daværende prins Harald gikk på frierføtter til henne i mange år før de fikk lov til å forlove og gifte seg. Siste post denne dagen er utstillingen «Og langsomt ble landet vårt eget» hvor vi går gjennom Norges historie fra Istiden og fram til i dag.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund