Livet på skolen

Ny norsk storfilm – innspilling på skolen vår!

Om ikke mange ukene vil en av landets mest anerkjente spillefilmregissører, Erik Poppe, og hans filmteam innta skolen vår – SKOLEN VÅR! Det ligger mye historie i veggene våre som vi kan være stolte av.

Da de tyske tropper ankom landet vårt i april 1940, sto Norges konge overfor et valg som ville endre hans land for alltid. Nå skal det produseres en ny norsk storfilm om Kongens nei og de viktige april-dagene i vår historie. Både konge, regjering og Storting måtte foreta valg som kom til å få store konsekvenser både for dem selv og for landet. Og de holdt til på Elverum Folkehøgskole – det var der det skjedde! Han sto der – litt lenger bort der – og så sto han sånn – litt mer sånn – og så så han dit – og da sa han…. Det er kanskje bra at ikke det er jeg som har skrevet manuset. Det er det nemlig Harald Rosenløw Eeg og Jan Trygve Røyneland som har gjort! Og produksjonsselskapet er Paradox Film, et av de mest produserende selskapene i Norge. Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae er produsenter. Og Nordisk Film Distribusjon står for distribusjon. Bare toppfolk! Dette kommer til å bli så spennende! Vi er heldige som får være vertskap for alle de flotte menneskene som kommer til å rykke inn på skolen vår noen dager i mars. Det er da innspillingen starter hos oss. Og når kan vi se filmen? Jo, premiere på norsk kinoer i september 2016. Knalltøft!

Kristian August Østbye foran Hovedbygget på Elverum folkehøgskole 1939-1940

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund