Livet på skolen

Intervju: Ella Hughes med visuell EP

Låta Run ligger nå på Spotify, og vi har tatt en prat med den tidligere musikkelever Ella om reisen fra folkehøgskole til musikkdesigner og sceneartist.

Ella Hughes

25 år
Student, Oslo
Elev på Musikk-linja 2017–2018

Hva har du gjort etter at du ble ferdig på fhs?

Etter året på folkehøgskolen reiste jeg til Karibien for å besøke familie og bli bedre kjent med stedet jeg er fra. Det er ikke usannsynlig at min interesse for musikk og spesielt rytmen i musikken kommer derfra.

Her ble jeg kjent med helt utrolig mange nye fine mennesker og kulturen der, og som om ikke det er inspirerende nok, lever de i paradis hele året uten å ta det for gitt. Det ble skrevet en del låter på disse turene.

Tilbake i Norge har jeg studert musikkdesign på Kristiania og hatt noen spillejobber i Oslo med andre artister og alene.

Du har akkurat gitt ut en singel som låter dødsbra. Kan du fortelle litt om musikkstilen din?

Tusen takk! Ja, jeg har alltid vært stor fan av R&B og soul, og ender som regel opp med å lage noe i den duren.

De siste årene har jeg fått en stor kjærlighet for flere sjangere, spesielt elektronika. Det er vanskelig for meg å si hvilken sjanger denne låta tilhører, men jeg vil si det er en blanding av alternativ pop, elektronika og R&B.

Helt fra start var jeg og produsent Malin Brujordet Olsen veldig opptatt av perkusjonen, og ville derfor lage noe som inneholdt mye øreknips.

Det har blitt til en låt som preges mye av dette, og jeg opplever at den kan spilles både før og etter fest. Jeg elsker det, og kommer til å fortsette i denne stilen.

Hva er det som driver deg til å lage musikk?

Det har egentlig alltid ligget i kortene at jeg skal drive med dette på et vis. Når det er sagt har jeg ikke alltid vært så høy i hatten.

For ikke så lenge siden vurderte jeg å slutte fullstendig med musikken, men ble tvunget litt tilbake av eksamensprosjektet jeg hadde stelt i stand. Dette prosjektet ble det kuleste jeg har gjort, og ga meg tilbake gnisten. Det ble plutselig uaktuelt å ikke gi ut noe.

Prosjektet bestod av så mange flinke folk som brukte all sin tid på at det skulle bli en skikkelig gjennomført visuell EP. Folkene rundt meg har ekstremt stor innflytelse på meg. Det å omringe seg med folk som virkelig brenner for det kreative, er ekstremt viktig for meg og min effektivitet.

Som kreativ person har jeg jo et formidlingsbehov, og en skaperglede som driver litt seg selv egentlig.

Hvilke instrumenter spiller du?

Jeg produserer og skriver. Vokalen er mitt hovedinstrument.

Hvor finner du inspirasjon?

Så lenge jeg tar vare på meg selv og prioriterer å gjøre de tingene jeg har lyst til, er jeg i stand til å ta inspirasjon i nesten hva som helst.

Jeg kan høre en enkel liten lyd av noe som slett ikke er et instrument, men få inspirasjon til en låt av det.

Hvilke ambisjoner har du fremover?

Det blir snart EP med visuals! Altså en visuell EP med musikk jeg har produsert sammen med folk fra studiet. I tillegg har jeg ambisjoner om å holde masse konserter og nærmest bo i studio! Jeg vil også jobbe mye med det visuelle i video og på konserter, både for meg og andre.

«På folkehøgskolen spilte vi mye live, og jeg fant ut av at dette er noe jeg er god på og noe jeg elsker å gjøre»

Tanker om hva året ditt på fhs har gjort med deg som person- og musiker?

På folkehøgskolen ble jeg tryggere på meg selv, på tekstene mine og på scenen. Dette på grunn av veldig fine lærere og et klassemiljø der vi tok hverandre godt imot.

På FHS spilte vi mye live, og jeg fant ut av at dette er noe jeg er god på og noe jeg elsker å gjøre. På de dagene som ikke er så lyse og fulle av inspirasjon, kan jeg gjerne tilbake på hvor mye jeg elsket turnéen vår og få lyst til å fortsette.