Backpacker/Ekstremsport

Hvorfor folkehøgskole? Ni spørsmål med Synnøve på Backpacker/Ekstremsport

Opptaket for neste skoleår er i gang, og som inspirasjon har vi spurt nåværende elever om hvordan de endte opp på Elverum folkehøgskole, og hvordan de trives…

Synnøve Bysveen

Linje: Backpacker/Ekstremsport
Internat: Eidsvoll
Alder: 19 år
Fra: Trondheim

Hvorfor valgte du Elverum FHS?  
-Det var litt tilfeldig. Det var litt trygt for jeg kjenner en som har gått her før. Jeg søkte på to andre skoler, men landa til slutt på Elverum.

Hvordan kom du frem til hvilken linje du ville gå?
-Det var søsteren min som sa: «bare søk, det er garantert noe du har lyst til».

Hvor fant du info?
Folkehogskole.no

Hva har vært dine beste opplevelser til nå?
-Det er vanskelig å velge. Det har vært nye og annerledes turer.

Det er en helt annen hverdag enn jeg er vant med. Men den beste opplevelsen er egentlig det hverdagslige. Elevkvelder. Karaoke… Det er det å være mange som er artigst!

Hva var annerledes enn du trodde?
-Jeg visste ikke hvordan det skulle bli å bo på skolen med lærerne så tett på. Men, det kan ikke sammenlignes med lærere jeg har hatt tidligere. Her blir det mer et vennskap. Og så var det veldig nytt og annerledes å bo med så mange. Å ikke spise frokost i fred. Men det er ikke noe negativt.

Hvordan bor du?
-Jeg bor på en leilighet på Eidsvoll (navnet på internatet) med to andre fra Afrika-linja. De kjente hverandre fra før, men det merkes ikke i det hele tatt. Jeg synes det er bedre å dele rom enn å bo alene, det er mye artigere enn å være alene på rommet. Jeg kjeder meg aldri. Juleferie var nesten litt ensomt…

Hvilke valgfag har du?
-Nå har jeg Zumba, Pilates, Styrketrening, Styrkeløft, Kor, Strikking og Moro med Marius (turn). Det er kult at man kan velge helt selv!

Hva gjør du når du ikke har fag?
-Hvis man kjeder seg så går man i peisestua eller på Afrika-klasserommet (elevstue). Det er alltid et eller annet som foregår. Eller så går jeg til byen og handler det man trenger (eller det som er på salg).

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur