Covid-19

Høstsemesteret på Elverum folkehøgskole

Et fint halvår med mange gode erfaringer – til tross for pandemien.

«Så godt som normalt»…

Høsten 2020 har vært preget av Covid-19, men det meste har vært gjennomført «som vanlig». Det har selvsagt vært noen tilpasninger, men det har også vært mange gode erfaringer når vi har blitt tvunget til å tenke nytt.

Oppstart av skoleåret

Skolestart foregikk nesten som normalt, men uten foreldre til stede. Covid-19 gjorde at elevene ble ble plassert på internat med elever fra egen linje så lang det lot seg gjøre. De første to ukene spiste vi og hadde undervisning sammen med bare elever fra linja vår. Etter en innkjøring med opphold bare på skolen ble vi regnet som én kohort og elevene har kunnet treffe hverandre helt som i et «vanlig» skoleår.

Utover høsten har vi brukt tid på å snakke om og forstå hvor priveligerte vi har vært på skolen, som til enhver tid har kunnet sosialisere med 130 andre unge mennesker, mens veldig mange studenter rundt i resten av landet sitter isolert på en studenthybel uten sosialt tilbud.

Tiltak for forebygging av koronasmitte

Det har vært ekstra renhold på skolen hele høsten. Vi har spist i kohorter, utvidet tid på måltidene og hatt flere buffeter. Dette i tillegg til generelle smittevernregler. Det har også vært ekstra renhold morgen og kveld på fellesrom og ekstra renhold før, under og etter måltidene. Vi har hatt god kontakt med smittevernlegen i Elverum og fulgt alle retningslinjer fra ham siden mars. Elever med luftvegsinfeksjoner eller symptomer på Covid-19 har oppholdt seg på internatrommet, og blitt testet fortløpende.

Skole og klassemiljø

Covid-19 og tiltakene har ført til at vi har arbeidet mer i små grupper, dette har ført til et enda bedre og tryggere lærings- og skolemiljø.

Linjeuker

Vi har hatt fire linjeuker der det bare har vært jobbet linjefagene. I disse ukene har vi reist i Norge eller hatt workshops eller større prosjekter på skolen. Det har blitt mer tid til faglige opplegg og sosialisering.

Klimamarsj

I oktober arrangerte vi klimamarsj til Elverum rådhus, der vi overleverte en egen klimaavtale til ordføreren, med bærekraftige og miljøvennlige tiltak vi er forpliktet til å gjennomføre for å bli en grønnere skole.

Temauke

I hvert semester har vi en temauke der hele skolen er med på et felles morsomt, sosialt og utfordrende prosjekt. «Rare eventyr» ble gjennomført med omskrivning av noen av våre kjente eventyr, arbeid med kulisser, scenearbeid, foto/film og kostymer.

Filmfestivalen Movies on War, en festival om krig og konflikt, fred og forsoning.

Vi deltok på hele festivalen, og for å få plass til oss ble noen av filmene vist som spesialvisninger på skolen. Filmene ble introdusert med korte innledninger og etterfulgt av klassesamtaler om tematikken og innholdet.

Jul på folkehøgskolen

Juleuka ble gjommført som vanlig med juleverksted, julekonsert, juledag med linja, julemiddag med gang rundt juletreet ute og besøk av nissen. Juleuka ble avsluttet med juleprogram fra ansatte og elever med 24 innslag.

Juleferien

Flere av de utenlandske elevene skal være på skolen i deler av – eller hele – juleferien. I jule og nyttårs-helga får de oppleve norske tradisjoner.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund