Livet på skolen

Folkehøgskole og pandemi

…til deg som lurer på hvordan pandemien påvirker fhs-livet.

Pandemien er fortsatt et tema, men på folkehøgskole kan du være sosial

Etter jul har det blitt satt nye smitterekorder i Norge, og pandemien er fortsatt en del av folks hverdag. Men på folkehøgskolen går livet stort sett som normalt.

Vi har siden utbruddet av Covid-19 i 2020 hatt et godt samarbeid med helsemyndighetene i Elverum.

Vi har hatt økt fokus på hygiene og renhold, brukt munnbind utenfor skolen ved behov og i perioder med større lokale smitteutbrudd har vi tilpasset med mer avstand, måltider i linjer og undervisning i linjekohorter.

Forrige skoleår startet vi i linjekohorter også etter hver ferie. Etter julen 2022 testes og gjentestes alle elever, og vi starter i kohorter de første dagene.

Vaksine

Sammen med helsemyndighetene i Elverum har vi tilrettelagt for at alle som ønsker vaksine får dette, og oppfordrer sterkt til at alle ansatte og elever vaksinerer seg. Dette vil i stor grad påvirke skoleåret og mulighetene våre positivt. Etter jul vil elever få tilbud om oppfriskingsdose.

Hva skjer dersom smitten ikke minker?

Vi har opparbeidet oss god erfaring med å tilrettelegge for en god skolehverdag, selv med smitte i samfunnet.

Når skoleåret er i gang og vi har utelukket smitte, lever vi som normalt som en kohort, med linjefag, fellesfag, valgfag, programkvelder, måltider og et sosialt folkehøgskoleliv.

Dersom smittesituasjonen gjør det umulig å gjennomføre en planlagt studietur vil vi finne et godt alternativt opplegg. Vi vil i første omgang se etter et lignende reisemål, men hvis det ikke lar seg gjøre på grunn av smitterisiko eller strenge krav til karantene og testing, vil vi legge reisen innenlands.

Høsten 2021 gikk så godt som alle studieturer som planlagt. Bare én klasse måtte bytte destinasjon (fra London til Budapest). Vi ser det som sannsynlig at vi kan gjennomføre studieturer våren 2022, men at det kan bli nødvendig med liknende tilpasninger.

For 2022/2023 planlegger vi et normalt skoleår, med de studieturene som står oppført. Men vi vil på samme måte som i år gjøre nødvendige tilpasninger hvis det blir nødvendig.

Folkehøgskole er det beste skoleslaget, også under korona

I fjor var folkehøgskoleelevene mer fornøyde enn studenter ved noe annet skoleslag i Norge. Det er spesielt trivselen på skolene, dyktige lærere og elevenes personlige utvikling som ga denne høye tilfredsheten med norske folkehøgskoler.

Les hele artikkelen på folkehogskole.no

backpacker Bistand Bærekraft ekstremsport elverumfhs elverum folkehøgskole Historie kite Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening snowkite Studietur