Livet på skolen

Bli-kjent-tur til Glitterheim

Vi har vært i Jotunheimen for å gå i fjellet, spise god mat, spille kort, sitte ved peisen og bli bedre kjent – som tradisjonen har vært i nesten 30 år!

Det er noe spesielt med å komme kjørende innover fjellheimen. Vi ser reinsdyr langs veien – og i veien. Lykkelige kuer gresser på endeløse beiter. Fjellsidene reiser seg på begge sider, og smeltevannet sildrer ned i små bekker som møtes og vokser til en klar, blå elv i bunnen av dalen.

Dekning på mobilen er borte, og vi kan fokusere på her og nå – og hverandre.

Peisestua på DNT-hytta er lun og sparsomt belyst. Det går i Yatzy, brettspill, kort, massasje og allsang akkompagnert av gitarklimpring. Vi får god norsk husmannskost, og linjene blir utfordret til å lage sin vri på fjellvettreglene og fremføre de for resten av gjengen.

Musikk-linja spiller nydelig akustisk konsert, og Afrika-lærer Geir inviterer til den lille steinbua, der han forteller om mystiske – og virkelige – hendelser fra området.

For mange er Glittertind – Norges nest høyeste fjell med sine 2454moh – det største målet med turen.

Mange nådde toppen, og mange fikk fine turopplevelser på vei mot toppen eller rundt Steinbuvannet på høyden over hytta.

Dag to på fjellet ble elevene delt i lag på tvers av linjer. For mange var det etterlengtet å få «hjelp» til å møte nye folk. Det ble oppgaver rundt hytta, med bading i smeltevannet som den desidert kaldeste opplevelsen.

Vi runder av med «takk for turen», og et saftig bildegalleri!

backpacker Bistand Bærekraft ekstremsport elverumfhs elverum folkehøgskole Historie kite Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening snowkite Studietur