Hva skjer våren 2022 på Afrika – Bistand/Kultur?

Dette er noe av det elevene på Afrika-linja kan se frem til…

Swahilikurs:

Enkelt lite språkkurs for å være litt rustet til samtaler i Øst-Afrika – med vaktmester Tweve som lærer.

PS. Visste du at Swahili er språket som i stor grad har påvirket navn og uttrykk i Løvenes konge?

  • Rafiki = Venn
  • Simba = Løve
  • Hakuna matata = ingen problemer (dette uttrykket brukes ofte på Lamu!)
  • Pumba = Treig/dum

Pedagogikk for de rike:

Øvelser og verdivalg med fokus på eget forbruk og våre verdier for å kunne forstå «de fattige» kulturene bedre.

Dokumentar/film/diskusjon:

Filmer, temaer og problemstillinger fra Afrika og lignende områder. Men også besøk og foredrag fra forskjellige hjelpeorganisasjoner.

Samarbeid med andre linjer og andre skoler:

I det andre semesteret blir det flere prosjekter med andre linjer som eksempel gjenbruksmotephotoshoot og utstilling sammen med Foto. Utgangspunktet er klær og utstyr fra second hand-butikken «Namibiahuset». Vi kjøper outfits fra bruktbutikken og støtter deres arbeid i Namibia og Angola.

Vi skal også oppleve aktive friluftsaktiviteter og et nytt dyptrykkprosjektet sammen med Kunst som vil være med i en salgsutstilling til inntekt for vårt bistandsprosjekt i Kasese, Uganda.

På våren besøker vi Romerrike FHS for å se teaterforestilling, og for å videreføre vårt samarbeid for å styke R.E.E.C. (bistandsprosjektet vårt) i Kasese. De er med og støtter prosjektet med midler fra billettinntekter.

Venn i hverdagen og foredrag:

Venn i hverdagen fortsetter ut skoleåret. Vi lyser opp hverdagen til eldre i Elverum med besøk og gode samtaler både for oss og dem. I tillegg reiser vi rundt på barneskolene for å vise bilder/film fra Uganda og prosjektene som ungene støttet under bistandsløpet «Aktiv for Andre» i høst. Fin måte å synliggjøre hvordan pengene våre blir brukt på.

Afrikansk kultur og studitur:

Hovedturen går til Uganda og Kasese, før vi reiser videre til Kenya og øya Lamu.

Ugandas mangfold med 45 millioner innbyggere med et titalls stammer og flere kongedømmer i en republikk, samt en slående vakker natur gir sterke inntrykk. Like kultursterkt blir møtet med Swahilikulturen på den bilfrie øya Lamu i Kenya. Med esler i stedet for biler og over 90 % muslimsk befolkning blir du godt kjent med Swahilikulturen.

Les mer om linja og bistandsprosjektet

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur