Hva skjer våren 2022 på Afrika – Bistand/Kultur?

Dette er noe av det elevene på Afrika-linja kan se frem til…

Swahilikurs:

Enkelt lite språkkurs for å være litt rustet til samtaler i Øst-Afrika – med vaktmester Tweve som lærer.

PS. Visste du at Swahili er språket som i stor grad har påvirket navn og uttrykk i Løvenes konge?

  • Rafiki = Venn
  • Simba = Løve
  • Hakuna matata = ingen problemer (dette uttrykket brukes ofte på Lamu!)
  • Pumba = Treig/dum

Pedagogikk for de rike:

Øvelser og verdivalg med fokus på eget forbruk og våre verdier for å kunne forstå «de fattige» kulturene bedre.

Dokumentar/film/diskusjon:

Filmer, temaer og problemstillinger fra Afrika og lignende områder. Men også besøk og foredrag fra forskjellige hjelpeorganisasjoner.

Samarbeid med andre linjer og andre skoler:

I det andre semesteret blir det flere prosjekter med andre linjer som eksempel gjenbruksmotephotoshoot og utstilling sammen med Foto. Utgangspunktet er klær og utstyr fra second hand-butikken «Namibiahuset». Vi kjøper outfits fra bruktbutikken og støtter deres arbeid i Namibia og Angola.

Vi skal også oppleve aktive friluftsaktiviteter og et nytt dyptrykkprosjektet sammen med Kunst som vil være med i en salgsutstilling til inntekt for vårt bistandsprosjekt i Kasese, Uganda.

På våren besøker vi Romerrike FHS for å se teaterforestilling, og for å videreføre vårt samarbeid for å styke R.E.E.C. (bistandsprosjektet vårt) i Kasese. De er med og støtter prosjektet med midler fra billettinntekter.

Venn i hverdagen og foredrag:

Venn i hverdagen fortsetter ut skoleåret. Vi lyser opp hverdagen til eldre i Elverum med besøk og gode samtaler både for oss og dem. I tillegg reiser vi rundt på barneskolene for å vise bilder/film fra Uganda og prosjektene som ungene støttet under bistandsløpet «Aktiv for Andre» i høst. Fin måte å synliggjøre hvordan pengene våre blir brukt på.

Afrikansk kultur og studitur:

Hovedturen går til Uganda og Kasese, før vi reiser videre til Kenya og øya Lamu.

Ugandas mangfold med 45 millioner innbyggere med et titalls stammer og flere kongedømmer i en republikk, samt en slående vakker natur gir sterke inntrykk. Like kultursterkt blir møtet med Swahilikulturen på den bilfrie øya Lamu i Kenya. Med esler i stedet for biler og over 90 % muslimsk befolkning blir du godt kjent med Swahilikulturen.

Les mer om linja og bistandsprosjektet

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund