Aktiv for andre – aktivitetsdag som bistand!

Én skoledag, 2000 barn og 130 folkehøgskoleelever. Torsdag gikk bistandsløpet «Aktiv for andre» av stabelen på Elverum folkehøgskule.

Aktiv for andre er et bistandsløp som arrangeres av Elverum folkehøgskule, sammen med ni skoler i nærområdet. Idéen er at når mange gjør litt, blir resultatet veldig fort stort og fantastisk. Geir Prøven, hovedansvarlig for dagen og lærer på Afrika – Bistand/Safari på Elverum folkehøgskole er meget fornøyd med gjennomføringen:

Bistand trenger ikke være kjedelig. Det er utrolig at vi kan samarbeide om å gi skolebarna her en fin aktivitetsdag, og samtidig samle inn betydelige summer til gode bistandsprosjekter.

Til sammen er det over 2000 barn som skaffer sponsorer blant familie, venner og kjente. Sponsorene støtter barna med en liten sum penger pr. runde de løper rundt skolen og i området rundt. Det er ulike distanser for 1.-4. klasse, 5. trinn og oppover, og en sykkelrunde. De ulike skolene velger hvilke bistandsprosjekter de ønsker å støtte med de innsamlede pengene. Elverum folkeøhgskules bistandsprosjekter i Uganda og Namibia er en av mulighetene.

Det lukter vafler på hele skolen, og i peisestua jobber elevene på Norwegian – Culture/Adventure og Afrika – Bistand/Safari på spreng med å fylle opp caféen som tar opp hele peisestua og matsalen. I alle vinduene er det utsalg, og det går unna med vafler, pølser, boller, frukt og saft.

Dagen er et strålende eksempel på hva man kan få til med godt samarbeid. Dette håper vi elevene lar seg inspirere av.

Per Egil Andersen, Rektor.

I samarbeid med ELVIS – Elverum Videregående Skole – arrangeres det mange aktiviteter rundt på skolen. I tillegg tilbyr Friluftsliv-linja friluftslivaktiviteter og Kunst-linja tilbyr ansiktsmaling. Elverum håndball bidrar med håndballaktiviteter, Elverum fotball bidrar med fotballaktiviteter og linjene Backpacker/Ekstremsport og Snowboard/Freeski har satt opp løyper og løpt rundt med ungene i ulike kostymer. Røde Kors stiller med medisinsk personell hvis uhellet skulle være ute.

Foto-linja tar bilder av barna i fotostudioet, og de dokumentererer hele dagen. Etter arrangementet får hver skole tilsendt et utvalg bilder fra sin dag med Aktiv for andre.

Fra scenen underholdt linja Musikk – Produksjon/Festival og Dans valgfag med fengende musikk og rytmer, mens skolebarna ble med på bevegelsene. Det er første gang linjene har tatt i bruk vår splitter nye utescene.

Det kiler litt ekstra i magen når man står på en diger scene, med proff lyd og 2000 publikummere.

Musikklærer Arild

På vegne av Elverum folkehøgskule: tusen takk for samarbeidet, og en aktiv dag hvor vi til syvende og sist hjelper andre.

backpacker Bistand Bærekraft ekstremsport elverumfhs elverum folkehøgskole Historie kite Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening snowkite Studietur