Snowboard/Freeski startet sesongen i Østerrike

Mandag formiddag pakket vi bussen og reiste fra Elverum, med Hintertux i Østerrike som mål. Etter nesten 30 timer var vi framme og innkvarterte oss i leiligheten der vi skulle tilbringe de neste kveldene og nettene. Det ble en rolig kveld med ferdigpizza og hamburger til middag.

Unge mennesker fotograferer fra balkong

Etter frokost, onsdag morgen, satt vi oss i bussen og kjørte fra leiligheten i Flinkenberg til Hintertux breen. For å komme til toppen måtte vi ta tre gondoler. Der ble vi møtt av et nydelig syn. Snølagte topper, fantastisk vær og perfekt føre.

De første turene ble brukt til å få tilbake god følelsen på ski og brett etter en lang sommer. Etterhvert begynte flere og flere å teste ut de forskjellige elementene i parken. Mange i klassen tok dagens lunsj på restauranten i bakken, før de siste timene i bakken ble brukt til å cruise pudder, samt mer parkkjøring. Det var mange store glis å skimte i gondolen på vei ned fra fjellet.

Vel tilbake i leiligheten, etter de fleste hadde tatt seg en etterlengtet dusj, var det tid for felles middag mellom matgruppene. Pasta bolognesen forsvant på rekordtid. Etter oppvasken fra middagen var tatt, viet deler av klassen resten av kvelden til å gå gjennom bilder og videoer fra den første dagen på snø.

Med onsdagen ferskt i minnet, var det lett (for de fleste) å stå opp da alarmen gikk av i syv-tiden, torsdag morgen. Frokost ble inntatt, vipps var setebeltene i bussen festet og før vi ante ordet av det, var vi over 3000 meter over havet – klare for en ny dag i bakken.

For mange av oss ble torsdagen turens høydepunkt. Dagen ble utnyttet til det fulle, og de siste timene i bakken ble brukt til hiking på et par railelementer. Artig, slitsomt og en god måte å bli bedre på rails, rør og bokser. Den siste gruppa som kjørte ned bakken nøt utsikten av fjell badet i sol, kombinert med deilig påskeføre.

Middag ble spist, oppvask tatt og klipp fra bakken vist. Noen begynte så smått å pakke klart til hjemreisen dagen derpå, før vi fornøyde krøp til sengs.

Fredagen var en dag med mye program. Vi rakk omtrent en halv dag i bakken før bussen på ny ble fylt med folk og utstyr. Fredagens middag ble av det usunne slaget. McDonald’s i en liten landsby serverte oss mat på rekordtid.

Etter 30 timer på reisefot med søvn, dårlige vitser og tunge kropper, var vi tilbake i Elverum i 20-tiden lørdag. Ingen personer ble gjenglemt i Østerrike, ingen havnet på sykehus og alle var enige om at turen ble en perfekt start på sesongen.

Nå gleder vi oss til Trysil åpner!

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund