Norwegian – Culture/Adventure

Norwegian – Culture/Adventure på hundekjøring

Denne uka besøker vi Stein Håvard Fjestad og hans kone Siri som bor i Tufsingdal. Sammen med dem bor ca 40 Alaska Huskyer. Stein Håvard har over 50 års erfaring med hundekjøring. I år skal han delta i Finnmarksløpet (1200 km med maks 14 hunder foran sleden) for 19. gang og er en av grunnleggerne av Femundsløpet som går her i regionen.

Stein Håvard og Siri

Når vi kommer til gården, får vi tid til å hilse på hundene før vi gjennom kyndig veiledning seler opp hundene i hundespann på fire og fire.

Stein Håvard lærer oss hvordan vi skal kjøre dem og hva som er viktig å huske på. Deretter får vi en flott tur ut i villmarka.

De yngste valpene blir satt i kjetting for første gang og det liker de slett ikke. Da er det greit og ha elever fra Elverum FHS som kan trøste dem og roe dem ned.

Alle hundene er svært vennlige, noen få er litt sky med en gang, men blir fort trygge på oss. Vi storkoser oss alle som en. Når vi har kjørt med hundene, får vi vite at vi alltid skal takke hver av dem for turen. Det er å vise hundene respekt.

Vi blir med og ordner mat til hundene og deler ut til alle sammen.

Vi får også tid til å grille pølser på bål. Mens vi spiser, holder Stein Håvard en liten historietime for oss om området vi er i.

Etter hele 6 timer med mye aktivitet, læring og «adventure» takker vi for oss og vender nesa hjemover tilbake til Elverum FHS. Til Stein Håvard og Siri; TUSEN TAKK FOR EN FANTASISK DAG!