Norwegian, Culture/ Adventure linja kjører Østerdalen opp til Trondheim

Vi starter på vår siste tur sammen og kjører fra Elverum til Trondheim. Vi stopper for å se på Stor- Elgen på Atna. Den er 10,3 meter høy og utformet i polert rustfritt stål. Den var verdens største helt til de i Canada skjøtet på deres elg litt lengre horn. Nå er Atna Elgen nest størst og tydeligvis fornøyd med det. 😊Vi får vite at formålet med å sette opp Stor Elgen var å forbedre trafikksikkerheten. Ideen er at interessante skulpturer langs veien oppover Østerdalen skal holde bilistene mer våkne og konsentrerte.

Neste stopp er Jutulhogget, en canyon i Alvdal og Rendalen kommune. Den er 2,5 km lang og har stupbratte fjellvegger som er fra100 – 240 meter høye. Et sagn forteller at det var Rendalsjutulen som hogg fjellkløfta i den hensikt å føre elva Glomma over i Rendalen. Han lyktes imidlertid ikke da Glomdalsjutulen slo ham i hjel før han fikk fullført prosjektet. Vi tror mest på at denne canyonen ble laget av naturen selv under istiden.

Videre besøker vi Olavsgruva på Røros. Her får vi en guidet omvisning av Erik. Han forteller oss om gruven og byens historie og vi følger spent med. Etter dette nyter vi fritid i en solfylt Røros.

Brita, Youri og Bodhi. Er vi ikke fine?
Vi er på vei ned i gruven
Kobber som oksyderer får en nydelig blågrønn farge
Her kunne guvearbeiderne spise og hvile seg i pausen sin. Her har kanskje Ricardo påtatt seg oppgaven som arbeidsformann og passer på at pausen ikke blir for lang?
Vel oppe i friuft igjen på vei til Røros sentrum
Uten mat og drikke ….. på Røros

Turen går videre til Trondheim hvor Brita og Susan overrasker elevene ved å stoppe bussen utenfor Scandic Nidelven som er kåret til å ha Norges beste hotellfrokost. Vill jubel i bussen.!!!!

I Trondheim takker de for at vi går og det gjør vi selvfølgelig

Mandag morgen etter en ubeskrivelig frokost, går vi til Erkebispegården hvor en fantastisk guide, Jon, forteller på en levende og underholdende måte historien til Nidaros som Trondheim hette tidligere. Vi får se mange av de originale skulpturene som har vært på Nidarosdomen og lærer også om erkebispegården og katedralens historie. Deretter får vi en omvisning i Katedralen og vi kommer til og med ned til kryptene under domen. Dette er veldig spennende.

Nidarosdomen
I Erkebispegården. Guiden Jon serverte mange «fun facts» – også om denne damen her. Hun har nemlig en liten hemmelighet på lur. Nysgjerrig? … Da må du snakke med Jon
Guiden Jon forteller om historien og viser oss modeller av Erkebispegården
Dreamteam lager en menneskelig knute for så å knyte den opp igjen. Den mest selvfølgelige tingen å gjøre når man er utenfor i Erkebispegården og venter på venner som er på toalettbesøk
Bilder fra Nidaosdomen

Ricardo studerer fortellingen om slaget på Stiklestad da Olav den hellige ble drept i 1030
Bodhi følger godt med når guiden Jon tar oss med ned i kjelleren og forteller om det som finnes der.
Hvem er den figuren som svever bak elevene? …..woooaaahhh…..

Se hvor glade vi er! Vi svever av bare lykke. -( etter instruksjon fra Susan)

Elevene får så diverse oppgaver som de etter ønske kan gjøre i fritiden de har i Trondheim sentrum før de fem og fem blir låst inne i tre escape rooms.. Her er det samarbeid, kommunikasjon, fantasi og kløkt som må til for å løse oppgavene og komme seg ut før tiden renner ut. Dette er utfordrende og gøy. (Rommene er så hemmelige at vi ikke kan vise bilder fra dette)

Så er det istid for å feire at alle kom seg ut

Om kvelden spiser vi pizza på Egon i Tyholt tårnet. Det er en restaurant som er ca 75 meter over bakken og roterer 360 grader i løpet av en time. Vi får en fantastisk utsikt over Trondheim by, Trondheimsfjorden og området rundt.

Shai og Youri har fått fargestifter og aktivitetsbok som de koser seg med mens Kaj morer seg med å betrakte de lekne guttene.
Michel, Brita, Bodhi, Greta og Sebastien
Youri, Nina, Kari, Jack og Embla
Nina, Ricardo, Michel, Bodhi, Greta, Sebastien og Kari

I morgen skal vi besøke Rockheim Music Hall of Fame før vi vender bussen vestover mot Ålesund. Stay tuned!