Livet på skolen

Bli med Norwegian til Sørvest-Norge

Norwegian Culture and Adventure er på sin første studietur i Norge. De tok turen til Sørvest-Norge og her er noen av attraksjonene de besøkte. Det burde du og!

Heddal Stavkirke

Dette er Norges største gjenværende stavkirke. Den er 20 meter lang og 26 meter høy. Trolig er den bygget midt på 1200-tallet, men dette er noe usikkert. Noen deler av kirken er eldre og noen yngre. Det er også funnet runeinnskrift i koret som er datert til 1167, og denne blir tolket som en innvielsesskrift.

Kirken ble bygget i overgangen fra hedensk tro til kristendom, noe som gjenspeiles i symbolbruk og motiver. Dette er en spennende blanding og kanskje var det lurt å holde seg inne med både de gamle og den nye guden?

It look’s like it’s made out of popcicle sticks!

Elev i det hun så Heddal Stavkirke for første gang på lang avstand.
Dalen Hotel

Dalen hotell er et historisk hotell bygget i 1894 og ligger ved siden av Telemarkskanalen. Hotellet er bygget i sveitserstil/dragestil og arkitekten fant inspirasjon i blant annet vikingtiden og stavkirker. Dalen Hotell ble et ettertraktet hotell og celebre gjester og kongelige fra hele verden har besøkt hotellet siden sin åpning. Norwegianklassen fikk omvisning på hotellet og testet ut den fantastiske restauranten på verandaen i varmt septembervær.

Preikestolen og Preikestolen Basecamp

Etter en fantastisk tur til Preikestolen ventet en varm, flytende badstue og bading nede på Preikestolen Basecamp.

Lindesnes Fyr

Norges eldste fyrtårn på sydspissen av Norge. Her finner du et museum som tar deg gjennom noe av Norges kyst- og fyrhistorie. Du kan også gå opp i fyret og nyte utsikten.

Oljemuseet

Norge er en oljenasjon. I Stavanger finner du Norsk Oljemuseum. Her lærte elevene om oljehistorie, oljepolitikken og miljøperspektivet i dag. Rett ved siden av Oljemuseet finner du også Geoparken, laget av ting brukt i oljeindustrien. Bra foto-spot!

Honorable mentions som vi også besøkte:
Skjærgårdstur ut fra Søgne og Dyreparken i Kristiansand.