Musikk – Band/Vokal

Musikkproduksjons turnédagbok

8. mars

Endelig er vi i gang! Musikkproduksjon la ut på tur le tour torsdag ettermiddag fra Elverum og reiste til Lærdal for å sove over. Dette for å forkorte reiseveien ned til ca 3 timer til Bergen fredagen for første konsert på Nordhordland folkehøgskole. Vi kjørte gjennom alle årstider gjennom små byer, øde steder og fjelloverganger og kom oss omsider til Lærdal kl 00.30 for litt søvn. De fleste av oss hadde en god natts søvn, med unntak av lærer Halvor som havnet i en seng mest sannsynlig fylt med bedbugs… men på turnè må en tåle såpass.

Etter en fin frokost i hyttene, satte vi ut til destinasjon Bergen. Dessverre måtte vi snu på Voss, pga en ulykke i en tunnel nærmere Bergen…så 1 times reisevei ble til ca 5 timers omvei om Odda. Jaja…vi fikk med oss masse fantastisk natur, og stemningen i bussen var upåklagelig likevel. Så den planlagte konserten kl 20 ble pushet bak til 20.30, og vi rigget opp på rekordtid. Første konsert ble møtt med et fantastisk publikum her på Nordhordland fhs, og det aller meste gikk ganske så bra men med noen premierenerver selvfølgelig. Men vi har 6 konserter til å rette opp de små feilene som måtte forekomme.

I morgen tidlig reiser vi videre til Ørsta og Møre Fhs. En ny 6 timers busstur med andre ord. Vi leker ikke turnè!

to be continued….

10. mars

Vi på musikkproduksjon har kommet oss til Molde fhs i skrivende stund, og har nettopp rigget ned etter en strålende konsert her. Siden sist har vi våknet opp på Nordhordland fhs i skikkelig snøvær, og da tenker man jo sitt når man vet at man skal kjøre i ca 7 timer videre til Ørsta og Møre Fhs med 9-seter og en henger full av musikkutstyr. Men vi kjørte på, og etter en liten pitstop hvor Halvor etter en kald natt med et laken som dyne fikk seg ny sovepose uten lopper i, så opplever vi på turen alle årstider og helt fantastiske omgivelser. Det er visst en greie med masse ferjer borti her også fant vi ut, så det blir noen sveler med kaffe på turen.

Vi blir tatt fantastisk imot på Møre fhs, og får oss japansk kveldsmat etter rigg og soundcheck. Denne konserten finner sted i et litt gammeldags klasserom, og går som ei kule. Vi setter oss tre mål for kvelden: starte i riktig toneart, ha stemt bass og være utstrålende og smilende på scena (de to første målene er noe interne). Alt det greier vi samt at det musikalske også satt seg i myyyyye større grad kontra premiekvelden. Det nye denne kvelden er at vi lærere innfører “teachers corner”, hvor vi tre midt i settet skal spille en ny coverlåt hver kveld og hvor vi gjerne bytter instrumenter også. Valget faller på Beatles’ “Come Together”, med en meeeget påskrudd Halvor Thorsnes på vokal til elevenes og det fantasiske Møre-publikummets glede. Det er en veldig fornøyd mus.prod gjeng som joiner Møre-elevene på spillkveld, sosialt lag og ei litta tur oppi skolens jacuzzi(!!!).

Etter en god natt på Møre farter vi mot Molde og Molde fhs – en tur på ca 3 timer, noe som er nesten ingenting i forhold til de siste dagers farting. Også i dag får vi mye vær og opptil flere ferjer. Og etter noen innbitte forsøk på å forsere en litt bratt glatt bakke i Molde sentrum (som vi måtte gi opp) så kom vi frem til middag på Molde fhs. Her bor vi og lever vi og spiller vi i skolens gymsal. Vi rigger enda raskere enn før, er ferdig med lydsjekk enda raskere enn før og spiller enda bedre enn før – god kombo. Og etter Halvors lille kamp mot lysbordet, så ble det lys også – hvertfall en liten stund. Men et fantastisk Molde-publikum lyste opp scena med sine mobiler, og det ble et smått magisk øyeblikk med musikk opplyst av mobiler. “Teachers Corner” denne kvelden faller på Joe Cockers “You can leave your hat on”, med en bortimot like påskrudd Arild Sveum på vokal. Og etter nok en vel gjennomført konsert og kjapp nedrigg så er det godt å roe ned med litt småspising, basketball og skriving av blogg for lærerne mens elevene våre kan kose seg i sosialt lag med elevene her.

Repertoaret begynner virkelig å sette seg nå, og det er veldig gøy å være på tur. Det skal bli spennende å se videre hvor vi kommer til og hva som skjer. I morgen tidlig går veien videre til Surnadal og Nordmøre fhs, før Selbu og Peder Morset fhs venter på tirsdag. Følg med!

to be continued…

13. mars

To nye konserter er unnagjort, og det skal bli litt godt med en spillefri kveld og sove i egen seng i Elverum etter 5 konserter på 6 dager med et ukjent høyt antall mil med meget variert vær og føre tilbakelagt.

På mandag reiste vi fra et Molde badet i solskinn etter et flott døgn og konsert der. Vi bestemte oss for å ta nok en liten de-tour for å få med oss den spektakulære atlanterhavsveien på veien til Surnadal. For ifølge en kartleser hvis navn skal være unevnt så var det bare en halv times kjøring fra atlanterhavsveien og til Surnadal. Vi kan ta selvkritikk på at vi burde tenkt oss at det ikke kan stemme, men det viste seg etterhvert at det var en halvtime til Surnadal Sparebank i Kristiansund, og ikke til selve Surnadal…hehe. Skitt samma, vi fikk se en fantastisk bro i elendig vær og fikk 2 timer ekstra i bil som vi ikke hadde tenkt på. Vi dro rett til Dreamfarm Studio som drives av faren til John Robin i klassen. Et fantastisk studio laget inne i en låve på en gård i Surnadal. Et meget inspirerende sted hvor komponeringsgenene fikk fart på seg hos elevene. Derfra dro vi til Nordmøre fhs, som var kveldens kontor. Vi blir tatt fantastisk imot, og får spille på en scene med skikkelig lysrigg foran et entusiastisk bra publikum. Kveldens “teachers corner” falt på Hey Jude, noe som skapte stor allsangfaktor. Er det noen sak å være på turnè da? 🙂

Etter en roligere morgen og god lunch på Nordmøre, satte vi kursen mot Peder Morset fhs i Selbu. Her blir vi også tatt fantastisk imot av elever og ansatte, og vi rigger oss til i matsalen. Det blir en mer intim kafèfølelse enn kvelden før på stor scene og lysrigg, og det er jo det som er gøy med å spille på folkehøgskoler – man må takle alle arenaer. Vi gjennomfører den 5.konserten med stor bravur, og fikk ikke gå av scenen uten ekstranummer. “Teachers corner” var i dag “Vil du værra med meg hjem i natt”, siden vi var i Trøndelag og siden Halvor ikke greier å spille DDE-shuffle på trommer…enda..

I dag går kursen hjem til Elverum, siden vi har spillefri. Vi stopper på i Trondheim for å få med oss Rockheim og en middag i Tyholttårnet på turen. Det skal bli helt ok med en natt i seng etter ei uke på madrass, men alle er ved godt mot og vi koser oss på tur. Siste stopp blir i morgen på Toten fhs og en jamsession på “Hemmat” på Gjøvik.

to be continued…

19. mars

Det må sies at det var utrolig digg å sove ei natt i egen seng. Etter en lang tour de fjords and ferjer, og siste etappe nedover Østerdalen fra Trondheim, så var det hyggelig å komme hjem til kveldsmat og medelever fra andre linjer.

Etter litt søvn, så satte vi kursen vestover mot Lena og Toten folkehøgskole. Her blir vi som alltid tatt veldig godt imot, og vi rigger opp og gjør unna lydsjekk før middag. Her får vi servert koreansk mat som rektor Live og tilhørende elever på ei linje linket opp mot Koreansk kultur har stelt istand. For å sitere Kooper: “This is the best meal I had in years!” Så spiller vi vår siste konsert foran nok et fantastisk takknemlig publikum. Det er både godt og trist at siste tone på den offisielle turnèen er spilt. Verdens siste “Teachers Corner”, dog uten en fraværende Halvis Prestley, ble Vazelinas “Surfbrett” på trommer og keys…siden vi var på Toten mæssom. Etter konsert fikk vi se en generalprøve på en selvskrevet forestilling om kroppspress og selvbilde som de skulle spille for 9.klassinger og videregående elever. Hyggelig å gi og ta litt.

Etter kveldsmat satte vi kursen til Gjøvik og pub’en Hemmat. Her er det jamsession hver torsdag kveld med et knallbra husorkester fra det rike musikkmiljøet rundt Gjøvik/Toten. Her slenger elevene seg med med brask og bram og spiller låter fra turnèen, jammer låter sammen med andre musikere og lærer et og annet om det å leve i nuet i musikken. Hjemreisen blir sein, og det er godt å legge seg kl 02 etter en god dag med musikk. Fredagen er rydde/vaske/evalueredag. Og for å avslutte med en liten klisjè: alle var enige om at det hadde vært en flott tour.

The end.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund