Musikk – Band/Vokal

Musikk med innholdsrik linjeuke

Vi gjør Budapest og lærer om komponering og lyddesign

Etter en god uke med høstferie, så starter ferden mandagen kl 06 mot Hamar for å toge inn til et fly som tar oss med ned til Budapest i Ungarn. Her bor vi midt i sentrum og får kjenne på at verden begynner endelig å krype videre tilbake til normale tilstander etter korona. Vi innlosjerer oss og tar en lett lunsj før vi begir oss ut på en byvandring for å bli kjent med denne vakre byen ved Donau. Når mørket begynner å komme så tar vi oss opp til Gellert høyden via bratte trapper og stier for å få en god oversikt over den opplyste byen. Dessverre er det stengt inne på selve utkikksplatået, men vi kommer såpass høyt at vi får en fin utsikt og opplevelse. En god middag senere, så er vi klare for senga etter en tidlig start på dagen.

Dag to kjører vi et lite «Amazing Race», der elevene må innom fire checkpoints rundt i byen innenfor en tidsramme. For hvert sted som besøkes, så tjenes det litt penger som skal brukes på en intern konkurranse på å gjøre det beste kjøpet på en brukt/vintage butikk som det florerer av i Budapest. Oppmøtested for status er på Zoo Cafe, der en del av opplevelsen er å få besøk av forskjellige dyr til bordet under lunsjen. Disse dyrene er velholdte og har det veldig fint på dette stedet, og det er jo en opplevelse å spise nachos mens man kan holde en liten pytonslange. Etter lunsj er det ut på skattejakt i vintagebutikker, og alle elevene finner masse fint med fine historier til. Etter god burgermiddag så blir det en tur på ruinpub og innom en arkade for gammeldagse videospill.

På siste dag i Budapest for denne gang så tar vi turen til et av byens mange termalbad, hvor vi kan bade i varme kilder og få et snev av sommer på kroppen i 20 varmegrader og sol. På kvelden besøker vi Budapest Jazzklubb, og ser et veldig tøft band spille god funk, jazz og fusion. Så går ferden hjem til Norge for et par linjedager på skolen.

Vel hjemme bruker vi fredagen på å rydde og vaske øvingsrommet før vi tar en økt med komponering og laging av musikk. Fremover vil dette være hovedfokuset på linja, så dette blir et slags kickoff til det som forhåpentligvis vil bli masse ny og god musikk fra talentfulle elever. Etter lunsj har skolens eventgeneral, lydmann, kontormann og kokk Kjell Roger en økt om lyddesign og de tekniske aspektene rundt hva som må til for å koble opp lydanlegg og hvordan få gode resultater. Dette var teoridelen, og den praktiske delen vil komme med oppsetninger, turné og ikke minst Sagtjernfestivalen til sommeren. Alt i alt en veldig innholdsrik og lærerik linjeuke.

Now, let’s make some music!

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund