Livet på skolen

Fin, men tårevåt siste skoledag 2021-2022

Tusen takk for i år!

En verdig slutt

I dag ble skoleåret 2021–2022 avsluttet, og vi har tatt et tårevått «på gjensyn».

Allerede på «ord for dagen» ble det klart at mange ville få en dag med behov for mange papirlommetørklær – med balsam, som friluftslivlærer Per anbefaler.

For siste gang

Etter en hilsen fra rektor sang vi sammen for siste gang i foredragssalen. Teksten til låta «for siste gang» befestet de følelsene alle satt med:

«Døren låses, porten lukkes,
Alt er gjort for aller siste gang
Gi meg hånden før du reiser,
Sett deg ganske stille på mitt fang
Om det som er forbi er forbi, da har jeg noe vakkert å si
Alltid skal jeg huske det vi delte du og jeg
Aldri skal jeg glemme det du er for meg»

Dagen gikk med til å pakke ut av rommet, slukke lyset og levere nøkkelen. De fleste brukte formiddagen sammen med familie som kom for å hente, eller til en siste stund med roomien eller venner fra ulike linjer.

Vitnemål og linjeavsluttning

Hver linje samlet seg for å spise, si noen velvalgte ord og dele ut vitnemål. Det ble en hyggelig avrunding sammen med familie og kjære som hadde tatt veien for å hente. Også her ble det felt mange tårer, men vi har blitt enige om at det kun er et uttrykk for hvor bra vi har hatt det sammen, lærere som elever.

Det er verdt å nevne at vitnemålet er et viktig dokument. Med det følger to studiepoeng og en bekreftelse på fullført skoleår.

Avsluttningsprogram

Prikken over i-en på folkehøgskoleåret var et avsluttningsprogram med innslag av sang og taler.

Elevene fremførte «Inatt jag drömde» av Cornelis Vreeswijk og «Imagine» av John Lennon. Flere av de ansatte bidro med «Var är du min ven» som en gave til elevene.

Elevrådsleder Ida Jacobsen holdt sin avskjedstale, og rektor Per Egil Andersen takket og summerte opp skoleåret, i tillegg til å gi noen råd for fremtiden, blant annet:

«Vær varsom med bruk av rusmidler. Jeg har til gode å høre noen si at de angrer på at de ikke drakk eller røyka mer i sin ungdom…»

Til ungdommen

Den store finalen var som tradisjonen tro at hele skolen fremførte Nordahl Griegs «Til ungdommen», og det var fler enn elevene som måtte tørke øyekroken.

Utenfor enhver tradisjon var det derimot da elevene spontant kom med ønske om å få lov til å synge idyll en siste gang. Og for en avslutning det ble!

Ja det var kjærlighet!

Tusen takk for et fantastisk år. Lykke til videre. På gjensyn ❤️