Livet på skolen

Sy deg et forkle!

Har du en slitt olabukse du ikke bruker lenger? Denimstoff er slitesterkt og kan gjerne benyttes til redesign. Det er lurt å beskytte klærne dine med et arbeidsforkle enten om du f. eks maler, jobber med leire, snekrer eller lager mat.

Det første du bør gjøre er å studere buksa nøye. Finne ut hva du vil beholde av sømmer, lommer, merker eller andre detaljer. Har buksa en fin linning/kant du kan bruke om igjen? Jo mer du kan bruke opp igjen, jo bedre.

Lag arbeidstegning/skisse. Men en god plan er sjansen for et bra resultat best

Riktig utstyr er halve jobben. Du trenger en god saks som kun brukes til stoff og tråd, ikke papir. Sprettekniven er din venn. Bruk den riktig- det er fort gjort å skjære i stoffet med den spisse delen. Bruk også knappenåler eller klyper for å hindre at stoffet flytter på seg.

Du trenger ingen fancy symaskin. Rettsøm til å sy sammen og sikk-sakk til å sy rundt kantene, slik at ikke stoffet frynser seg og rakner, holder.

Bytt til tykkere symaskinnål. Siden dongeristoffet er tykt, er det lurt å ha en sterk nål, beregnet på jeansstoff eller lær-nr 110. (De vanlige symaskinnålene er størrelse 75).

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur