Spennende samarbeid med andre linjer

Dette halvåret jobber vi mye på tvers av linjene og lar oss inspirere av hverandre

Det er et variert opplegg med fokus på redesign som venter elevene de neste månedene. Siden vi skal være en del ute, starter vi med å lage varme votter av utslitte ullgensere. I gjenbrukets ånd skal vi også lage smykke av sølv som er utvunnet fra gamle filmruller.

Sammen med Backpacker/ekstremsportlinja og Snowboard/Freeski drar vi til Trysilfjellet. Da blir det mulighet til å finpusse skiteknikken på brett, slalom eller langrennski. Tilbake på skolen setter vi oss bak symaskinene og syr munnbind til reisene på våren.

Det er alltid gøy å lage film sammen med Foto/Opplevelser. Med utgangspunkt i plastelina, papir eller andre effekter tar vi mange bilder som redigeres sammen til en kortfilm. Fotolinja hjelper oss også når vi skal ta portrettbilder til oljemalingskurset den kjente kunstneren Kari Nordnes kommer og holder for oss.

Les mer om kunstlinja!

Performance er en kunstart som er spennende å prøve ut. Tradisjonen med at musikklinja lager utøvende kunst sammen med vår linje er et høydepunkt i vårsemestret. Etter litt teori om masker og historie, dekker elevene ansiktene sine med gips og former sine unike uttrykk. Maskene males og blir en del av performancearten.

Skolen har et bistandsprosjekt i Uganda. Sammen med Afrika-Bistand/kultur lager kunstlinja dyptrykk som selges til inntekt for prosjektet. De risser da inn motiv i en plate som påføres trykksverte og rulles med et fuktig papir gjennom en trykkpresse. Ved å variere farger og mengde trykksverte, kan man få fram mange unike uttrykk.

Det er alltid artig å lære utenfor klasserommet også. Derfor drar vi ut på tur til Skogmuseet, hvor elevene lager snøskulpturer av en kubikk med snø, vi lager mat på bål og tester ut rattkjelker på Budor, og vi har streetartworkshop i Berlin.

Det er bare en ting som er dumt med vårsemestret; det går så altfor fort… Men får likevel tid til mosaikkarbeid, akvarellmaling, silketrykk og en studietur til Barcelona.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund