Kunst/Opplevelser

Kunst i Lofoten

Etter fire dager med storslått natur, is skulpturer og vakker kunst, var det en papegøye som stjal showet.

Kunstklassen fikk en glimrende start på turen til Lofoten. Allerede første kveld viste himmelen seg med sitt fineste nordlys. Fra de fine rorbuene i Kabelvåg hadde vi en fantastisk utsikt til hav og fjell. Etter en kort morgensamling hvor elevene hadde ansvar for «Ord for dagen» dro vi på roadtrip til idylliske Nusfjord, den flotte Haukelandstanda, speilet oss i Dan Grahams speil og gikk opp sherpatrappa til Svolværgeita. På kvelden var kokkekamp hvor elevene skulle lage 2 retter på 90 minutter.

 Finværet ble de siste dagene byttet ut med regn, slaps og mye vind, så vi oppholdt oss for det meste innendørs i den storslåtte Lofotkatedralen og ble imponert over alle isskulpturene på Magic Ice. Dagen ble avsluttet med en kveldsøkt på Galleri Espolin. der elevene fikk en omvisning og så en film om kunstneren Kaare Espolin Johnson. Tilslutt prøve de seg på scraperboard- der de risset fram fine motiver på en svart plate.

Den siste dagen lærte vi om vikinger på Borg Vikingmuseum før vi dro videre til den anerkjente kunstneren Scott Thoe sitt Galleri 2 i Stamsund. Scott snakket litt om alle sine prosjekter hvor han bringer kunst ut til folket, før vi fikk en sneakpeak på hans populære kalender. Med god motivasjon malte elevene først fjell med bare svart maling og paralelle linjer, og til slutt Scotts fargerike papegøye, Laura.

Det er mye kos i felles mat, og da hver hytte forberedte velsmakende retter til tapasbordet, ble det en spennende og sosial middag. Kveldens siste timer ble tilbrakt i nydelige omgivelser i badestampen ute på moloen.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund