Kunst/Opplevelser

Førjulstur til København

Vi valgte miljøvennlig tog på årets Danmarkstur.

…noe som både var behagelig og sosialt. I København bodde vi på hostel midt i sentrum, med gåavstand til det meste. Vi startet med en tur til det kongelige biblioteket, «Den sorte diamant», og fikk en omvisning, en titt inn i arkivet og to andre temporære utstillinger.

På Rosenborg slott fra 1606, fikk vi både fun facts og mye historie om Christian IV, Fredrik III, og de påfølgende Christianene og Fredrikene. På Amalienborg så vi på vaktskiftet med musikk og før vi beundret Skandinavias største kuppel med spenn på 31 meter – inne i marmorkirken.

Selv om det regnet under båtturen, var det fint å oppleve byen fra vannet- og bli overrasket over hvor liten «Den lille havfruen» egentlig er. I København bugner det av boder på julemarkedene, og det var ikke noe problem å komme i julestemning selv om snøen manglet.

På Statens Museum for Kunst burde vi hatt en hel dag om vi skulle sett alt. Vi hadde kun to timer – men de utnyttet vi til gjengjeld bra. En dyktig guide viste oss et godt utvalg og elevene var engasjerte og gode til å prate om kunsten og hvordan den påvirket oss.

Vi gikk også en runde gjennom Christiania, en av de største turistattraksjonene i København. Her er det mange vegger som er dekket av fargerike og kunstneriske graffitier og malerier.

Den siste kvelden koste vi oss på Tivoli – et juleeldorado av lys og stemning. Etter tre dager med mye gåing, inntrykk og mennesker, var det godt å synke ned i togsetet og vende nesen nordover.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund