En bit av København

Kunst/Opplevelser og Norwegian Culture/ Adventure koste seg på førjulstur

Å reise på tur sammen med en annen klasse gir mange fordeler. I tillegg det det sosiale er det også både praktisk, bærekraftig og lettvint å bli fraktet fra dør til dør i innleid storbuss. Det var også kult å kunne servere pølser underveis fra bussens egen pølsekoker. Vel innlosjert i 6mannsrom på hostellet, gikk de fleste innom julemarkedet og ble kjent med «Smuget», Københavns koselige hovedgate.

På Carlsberg Glyptotek finnes den største samlingen av antikk kunst i Nord-Europa. Noen valgte å nyte oasen, plantene og vannet i den enorme vinterhaven, mens andre tok turen ned i kjelleren og se på egyptiske kister og mumier.

Siden vi bor sentralt er det aldri lang vei til noe, allikevel blir det mye gåing i storbyer. Denne gangen i regn- dagen lang- så her gjaldt det å kle seg etter været. Etter et «sirkusmåltid» på Pinchu Nation, avsluttet vi kvelden i det danske kongelige teater og lot oss trollbinde av «Nøtteknekkeren»

Den siste dagen fikk elevene velge aktivitet. En gruppe ble med Susen til Kristiania, mens den andre delen fikk omvisning på Statens museum for kunst, med fokus på billedanalyse. Vi møttes igjen til en båttur rundt på kanalene, og fikk et blikk av blant annet «den lille havfruen» den sorte diamant» og det nye søppelforbrenningsanlegget med slalombakke på taket!

Tyrkisk buffet på Restaurant Ankara er blitt en velsmakende tradisjon og derfra bar det videre til Tivoli. Det er god grunn til at vi har valgt å dra på tivoli en kveld i desember: Du får den ultimate julestemningen med endeløse juletrær, julelys og juleglitter. Og det er samtidig ikke flere gjester enn at du knapt må stå i kø.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund